dinsdag 27 september 2011

Het leven, tja het leven ... {Levensboekje - slot}

Wat een heerlijk gevoel als weer iets afgewerkt is. Zeker als je met een vaag idee begin, dit idee beetje bij beetje groeit in je hoofd en je handen het stap voor stap omzetten in een resultaat.
Op de foto boven de voorpagina, geborduurd op een tekening van Rob Ryan.
Voor de kader gebruikte ik een goedkope ketting (zogenaamd met edelstenen?!) van Bijou Brigitte.
En dit zijn de volgende pagina's:
Een klein detail:
En tot slot de laatste pagina - ook met een tekening van Rob Ryan.
In het tasje het gedicht Lebensregel van Goethe:
Lebensregel
Willst du dir ein hübsch Leben zimmern,
Mußt dich um's Vergangne nicht bekümmern;
Das Wenigste muß dich verdrießen;
Mußt stets die Gegenwart genießen,
Besonders keinen Menschen hassen
Und die Zukunft Gott überlassen.
Als je met een levensboekje bezig bent, ga je automatisch ook nadenken over het leven & streven van mensen. Over de dromen en verlangens die je hebt als je jong bent en over de dromen en verlangens die je hebt als je ouder bent. Wat is er gerealiseerd en waar ben je blij om, waar heb je spijt van? Welke brandende wensen zijn er nog? Mijn schoonzus heeft heel veel gereisd maar in november, na haar zestigste verjaardag, zal ze eindelijk een vurig verlangen, een trektocht door Nepal, waarmaken. (Daarom natuurlijk de gebedsvlaggetjes om het boekje af te werken). De film Cherry Blossoms, door haar op rondreis gestuurd, vertelt over het onvervulde verlangen naar Japan van een oudere Duitse huisvrouw. Ik probeer te bedenken wat voor mij nog absoluut nodig zou zijn om mijn leven geslaagd te noemen. Zo gauw vind ik niets. Is dat saai? Ik ben benieuwd of jullie iets kunnen noemen ...

18 opmerkingen:

marcella zei

een prachtig boekje, heerlijk als het zo onder je handen ontstaat en je gaandeweg merkt dat het wordt zoals je bedoeld had, of misschien anders maar even mooi.
ik zal eens nadenken over mijn diepste wensen, zo ik die heb :)

inge zei

je boekje is prachtig... en ik weet niet of ik echt nog iets ´moet´voor mijn leven afgerond is maar ik besef dat alles wat ik nu ervaar, beleef enorme verrijkingen zijn en het maakt me precies steeds meer mij...een heerlijk gevoel vind ik dat zelf ...

methartzielvansil zei

Echt ongelooflijk mooi-daar is met hart&ziel aan gewerkt. Je zult het maar krijgen! Een groot compliment voor JOU. Mijn diepste wens=schilderen-schilderen-schilderen en creeëren. Nog dieper daar onder zit mijn dochter gelukkig zien worden-Veel geluk met het boekje-xxx-Sil.

Annita zei

wat een prachtig boekje is het geworden. Echt een kleinnood.

@nne zei

wat een heerlijk boekje! ik hoop dat je diepste wensen vervuld worden. lieve groet, @nne

aafke7 zei

Wat heb je dat in één woord prachtig gemaakt! En je gedachten erbij zijn warmhartig en o zo herkenbaar.

lupineke zei

Wow, wat een prachtig document heb je gemaakt! Het mooiste cadeau wat iemand denk ik ooit kan krijgen... Bijzonder om na te denken over je onvervulde verlangens, komt met het klimmen der jaren toch vaker voor dan vroeger :) Reizen, de wereld zien, dat zou bij mij bovenaan mijn lijstje staan!

Anoniem zei

In stille aanbidding heb ik de geboorte van dit prachtige boekje gevolgd. En wat mijn wensen betreft: zoals iedereen heb ook ik de gewone haalbare huis-, tuin- en keukenwensen. Maar heel diep van binnen hoop ik dat ik genoeg gedachtegoed achterlaat om een piepklein beetje blijvend te blijven.

Bertie zei

*zucht* en nog een *zucht*. ja, van bewondering, alweer, en omdat een bezoekje aan je blog me zo vaak goed doet en aan het denken zet. wat ben je toch een inspirerend mens.

Janny zei

Wat een schitterend cadeau heb je gemaakt voor je schoonzus. Wat moet een mens gelukkig zijn als ze zo'n, met veel liefde en creativiteit, gemaakt boekje krijgt. Ik teken ervoor!
En wat die wensen betreft: klinkt het erg tuttig als ik zeg dat ik dolgraag kleinkinderen wil?
En daarnaast graag veel gezonde jaartjes met mijn man. Veel meer hoef ik niet:-)
Janny

Annelies zei

Wat een prachtig boekje ! Wat mijn grootste wens is ? Ik zou het niet weten. Misschien iets meer in Frankrijk kunnen zijn.

Anny zei

Het boekje is prachtig geworden... en niet zulke hele grote wensen meer hebben is toch niet saai? Je leeft gewoon het leven dat je altijd al wilde... zo denk ik...Groots en meeslepend kan ook heel vermoeined zijn hoor!

MoniqueB. zei

Wat heb je het mooi gemaakt! Zo intens, zo waar, zo prachtig van liefde.

Voor ik mijn leven afrond wil ik zeker weten dat mijn kinderen zich kunnen redden.
Voor mezelf? Ik zou nog graag veel motor willen rijden EN een wereldreis willen maken per trein...

Saskia zei

Oh, wat een prachtig boekje om te koesteren!
Mijn diepste wens is om nog vele gezonde jaren met mijn Piet te mogen beleven.
Ik wens jou een hele fijne blogpauze!

Jose zei

Lekker genieten en gezond blijven samen met mijn lief.

Dit is mijn liefste wens.

Geniet van je pauze liefs jose

Balsemien zei

Wat schrijf je en maak je mooie dingen... Je zet me vaak aan het denken, ontlokt me een glimlach!
Nu ook met je bijzondere boekje voor je schoonzus. Mijn diepste verlangens, wensen zijn niet bijzonder, ik ben er momenteel wel erg mee bezig. Hoort waarschijnlijk bij het bereiken van je 50e...
Heb een fijne blogpauze!

ireneinhetatelier zei

wat is het boekje een juweeltje geworden.. het is heerlijk om zo voor iemand bezig te zijn. Heel langzaam krijgt het zijn extra, emotionele lading. Dat is een verdieping voor gever én ontvanger.
Mijn diepste wens? Rust om te genieten van de kleine dingen, waar ik nog vaak aan voorbij hol..

berthi zei

Ik ben er stil van! Wat moet ik nog toevoegen, alles is al gezegd in de vorige reacties! Vooruit één woord dan: BEELDSCHOON!

Geniet van je blogpauze!