zondag 4 januari 2009

2009: voornemens

Ik zeg wel dat ik voor 2009 geen voornemens heb, maar stiekem heb ik ze natuurlijk wel. Zo lijkt het mij heerlijk een opgeruimd huis te hebben met niks teveel en alles makkelijk vindbaar. Ik heb daarom alvast 2 dingen gedaan. De blog Unclutterer toegevoegd aan mijn blogreader (een pas door mij ontdekt, handig en tijdsbesparend hulpmiddel!) en de kleerkasten van M en mij opgeruimd. Dat eerste duurde een paar seconden, het tweede meer dan een dag. Bij het opruimen heb ik vier stapels gemaakt: 1) (wassen en) terughangen/-leggen, 2) wegbergen voor slanker tijden, 3) weggeven en 4) naar containerpark. Stapel vier was teleurstellend klein maar ik was wel tevreden over een grote plastic tas met kapotte en eenzame sokken.
Echter ...
Gisteren kocht ik de nieuwe Brigitte, het - mag ik dat zo zeggen? - 'betere' Duitse Damesblad (met naast de gewone items als mode, koken, reizen - veel goede, geheime tips! - ook aandacht voor literatuur, film, muziek, politiek en maatschappelijke thema's). De rubriek 'Kreativ' in het eerste nummer van dit jaar laat zien hoe je met oude sokken en handschoenen een Streichelzoo met sokkendieren (zie de foto boven) kan maken - 'Er wärmt nicht mehr Hände und Füße - sondern das Herz'. [voor de werktekeningen op de foto's van de Brigittesite klikken]
Kortom: de tas met sokken heb ik nog maar niet weggebracht ...
Trouwens, in de Brigitte staat ook het nieuwe Brigitte Dieet - die tas met kleren voor slanker tijden moet ik misschien ook maar niet te diep wegbergen ...

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een schat van een paardje!! Een schoon en opgeruimd huis, dat zou ik ook wel willen, maar dat is voor mij niet weggelegd.

Corrie zei

Oh wat een lief paardje, dat lijkt een beetje op het stokpaard dat onze jongste zoon op school maakte, ik heb het nog! Ik mag niet mopperen waar het m'n huis betreft, maar er liggen nog heel veel spullen van onze diverse zoons in ons huis weggeborgen en die spullen zou ik weleens kwijt willen. Ik ga straks wel even op die link naar "Clutter" kijken, ik ben dol op zulke sites en ken jij Fly Lady ? Schijnt ook leuk te zijn. Slechte tip van me, dat kost weer veel computertijd ;- )) Ik heb het mimosapatroon trouwens ook gevonden Elizabeth, het staat in de wacht.

Corrie zei

Erg suf van me, het is natuurlijk "Unclutterer!"

Annelies zei

Ik wens je allereerst een heel gelukkig, gezond en creatief 2009 toe !
Goede voornemens, je kunt ze op ieder moment maken, dus waarom op 1 januari. Toch zou ik stiekum ook wel weer bepaalde kleding aan willen hebben.

Anoniem zei

Wat heb je toch een leuk blog en wat schrijf je over herkenbare dingen!
Of het nu over textiel gaat of over persoonlijke roerselen.....
Een van mijn 'voornemens' is af en toe een berichtje achterlaten op de blogs waar ik van geniet, dus bij deze. Gelukkig nieuwjaar nog!

Petronella

lheurebleue zei

@annita: de vraag is of het voor mij is weggelegd ;-)
@corrie: dat ken ik, kinderen die het huis uitgaan, vervolgens verhuizen en spullen terugbrengen!!! ben benieuwd naar je mimosapatroon!
@annelies: 1 januari is natuurlijk maar een fictief nieuw begin maar toch kom je in de verleiding het als een echt nieuw begin te zien ...
@petronella: dank voor je aardige woorden! ik hoop je nog vaak hier te treffen!

Anoniem zei

Als je nou voortaan meteen de Brigitte koopt spaart je dat een hoop tijd. LOL
Die kun je dan allemaal besteden aan beesten maken.
Ja, is best een leuk blad.

lheurebleue zei

@martine: haha! goed opgemerkt!

Anoniem zei

Ik bemoei me al mijn zijn overhemden (ik keur mee in de winkel op bruikbaarheid van een later leven in een Quilt) en zal me nu ook op zijn sokken moeten richten. Kocht ik ze voorheen nog in enorme hoeveelheden van hetzelfde (en dan ook nog in zwart) want dat zoekt zo makkelijk bij elkaar, zal ik me nu dus moeten richten op flitsende streepjes en stipjes in vrolijke kleuren ( paars, mimosageel?) anders wordt het hier nog een Artis in Black ;)
hmm, ik weet niet of hij met de nieuwe sokkenkeuze instemt

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Anoniem zei

Mooi blad , ken(de) ik niet !!

Wat grappig al die sokken diertjes.
Nee, ik gooi de sokken toch maar weg.
Draag samen met DD en DS allemaal dezelfde zwarte sneacker sokjes !!

En de tas met 'te klein' wordt té vol :-((

mm

MariecusBruyn zei

Ooooooh! Nu weet ik wat te doen met die onnoemelijk veel enkele sokken! Wat gaan Ricus een dierentuin vol krijgen :)

Anoniem zei

Een geweldig voornemen om een opgeruimd huis te hebben, daar ga ik dit jaar ook voor. Er is hier veel te veel naar binnen geslopen. Mijn motto is tegenwoordig: komt er iets in het huis, dan gaat er ook iets uit!:-))
Ik doe mijn best om dit waar te maken!:-)))

Erg leuke vrolijke diertjes. Jammer dat hier iedereen zo'n saaie sokken draagt!:-)

Elisabeth zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
lheurebleue zei

@marcella: M koopt liefst elke keer hetzelfde opnieuw - dat werd mij nog eens duidelijk bij het opruimen van de kast. allemaal dezelfde broeken, sokken, hemden. weinig spannends van te maken!
@mm: met zo'n sneacker sokjes kan je natuurlijk alleen maar kleine kevertjes en zo maken ...
@mariecus: als die mooie sokken die je gebreid hebt te klein zijn geworden, kunnen ze een nieuw leven beginnen!
@berthi: als dat goede voornemen nu toch eens zou lukken! plaats in huis = plaats in je hoofd ...

Anoniem zei

ja, inderdaad : een opgeruimd huis. Ik heb ook nog een droom dat mijn huis is als een vakantiehuisje: er is precies genoeg voor iedereen. Helaas komen er toch steeds meer spullen bij.