woensdag 3 augustus 2011

Steampunk

Dankjewel voor alle positieve reacties op mijn vorige bericht. Zo is thuiskomen, zelfs uit een paradijs, wel leuk! Ik vertel in deze en de volgende blog nog even verder over de creaties van mijn zoon. J daalt op werkdagen af van zijn berg om als onderzoeker te werken in de vallei - Silicon Valley - thuishaven van hoogtechnologische bedrijven als Facebook, Apple, eBay, Google, Intel. Overdag maakt hij de ingewikkeldste berekeningen met supercomputers maar in zijn vrije tijd knutselt hij aan zijn steampunkcomputer. Steampunk combineert moderne technologie met negentiende-eeuws Victoriaans design. De steampunkcomputer van J heeft een monitor met zwierige krullen en een processor met koperen raderen,
steunend op leeuwenpootjes.
 De muis en usbstick zijn zeer robuust:
 Een steampunkcomputer moet wel echt werken. Het keyboard is nog niet helemaal af: de toetsten van de Underwoodtikmachine moeten nog elektronisch verbonden worden met de computer.
Ik weet niet of J zijn ingewikkelde werkcodes op zijn steampunkcomputer kan laten draaien maar ik denk wel dat Jules Verne er interessante boeken op had kunnen schrijven ...
Volgende keer iets helemaal anders,  maar ook mooi - come and see my next blog post ...

18 opmerkingen:

inge zei

heerlijk die zoon van jou !

martine zei

Geweldig zo'n bouwsel.
Hier zou ik uren naar kunnen kijken hoe dat in elkaar zit en wat er gebruikt is.
En als het dan nog werkt is het helemaal super.

Mapi zei

Het ziet er echt uit of dat het uit een andere wereld komt !
Knap hoor !
Liefs
Mapi

Annelies zei

Geweldig ! Wat inventief. Ik denk nog helemaal niet makkelijk om te maken.

Anoniem zei

wat een uitvinding ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Janny zei

Geweldig, die zoon van je! Wat een ontzettend leuk idee en het ziet er prachtig uit.
Liefs,
Janny

Willy zei

Wat is dit leuk, de moderne technologie met negentiende-eeuws Victoriaans design gecombineerd. Ik heb dit nog nooit eerder gezien. Vind het heel mooi.

Unknown zei

Bedadankt voor jouw reactie, ik hoop ten stelligste dat we veilig op de top van de Mont Blanc zullen geraken. Alhoewel we de 'minst moeilijke route ' (Goûter route zullen volgen, zal het toch geen makkie worden). ik vind het zooooooooooooooo spannend en ben één bundeltje stress! Ik hoop de wandelexploten en minstens één foto vanop de top te zullen kunnen posten op http://www.travelpod.com/travel-blog/hilde/8/tpod.html
Hier kan je normaliter onze reis volgen (neem alvast een kijkje, er staat al heel wat informatie op. Na Mont Blanc reizen we door naar Umbria! Arrivederci,hartelijke vakantiegroetjes, Hilde

Anny zei

heerlijk die victoriaanse computer... wat een creativiteit! Ik krijg er geen genoeg van...

berthi zei

Wat een vondst van jouw knappe zoon!

Anoniem zei

Wat ziet dat er geweldig uit! Wat een leuke zoon die zulke mooie spullen fabriceerd.

groetjes Antje uit Urk

aafke7 zei

Waar een zoonlief al niet mee bezig kan zijn! daar sta je toch perplex naar te kijken? Was hij altijd al zo'n Uitvindert?

Marina zei

Technologie en creativiteit combineren, meestal hebben mensen het een of het ander, je zoon heeft beide, ongeloofelijk knap!

MoniqueB. zei

Dat ziet er super uit! (weer wat geleerd).
Erg origineel, al mag je wel in training om een mailtje te schrijven op zo'n prachtig ingeleeft toetsenbord.

Balsemien zei

hoi Elisabeth, veel te lang niet hier wezen kijken, ik heb met open mond naar het verhaal en de foto's van de computer van je zoon gekeken. Prachtig en van wie zou hij dat creatieve brein hebben? ;-))

@nne zei

wat een prachtig ontwerp! groetjes, @nne

Corrie zei

Elizabeth, ik kan bijna niet geloven dat dit mogelijk is, wat een geweldige onderneming! Het ziet er ook nog eens schitterend uit, sprookjesachtig!

betty prins zei

Knap kind, die zoon en vast ook een heerlijke knutselaar! Het ziet er spannend uit, die nieuw/oude pc en nu maar hopen dat hij het echt gaat doen.