dinsdag 30 augustus 2011

Nieuwe vriendschappen & oude media

Illustraties:  Moma propaganda 
In de blogwereld maak je nieuwe virtuele vrienden maar het blijft toch prettig om elkaar 'in het echt' te ontmoeten. En een handgeschreven enveloppe op je deurmat is nog leuker dan een reactie op je blogbericht.
In de afgelopen periode had ik tweemaal zo'n klein geluksmoment.
Cri-cricurieux startte in het voorjaar een filmtour met de film Cherry Blossoms. Ik was de laatste in de rij en kreeg de dvd net voor mijn vakantie toegestuurd van Hilde van Door het oog van. Het is toch pure verrukking zo'n enveloppe met zorgzaam uitgezochte postzegels uit de brievenbus te halen?
 En dan in de enveloppe een lieve boodschap en een mooie zelfgemaakte zijden vogel te vinden?
Vorig weekend kwam de volgende verrassing. Mamarina zou om het eenjarig bestaan van haar blog te vieren een kaartje sturen naar trouwe bloglezers. Nou, het was wel wat meer dan een kaartje!
 In de enveloppe zat een heel feestpakket!
Soms denk je wel eens: 'zou ik nog wel blijven bloggen?' Maar met zo'n liever verrassingen en steeds weer aardige reacties bij je berichten, ga je opgewekt weer verder. Dat doet mij denken aan die arme web-loggers (zij noemde het al weg-loggers), die nog steeds wachten tot het migreren voorbij is. Ik hoop echt dat ze snel weer bij hun blog kunnen ...

17 opmerkingen:

Willy zei

Leuk idee van de film on tour. Mooie doek kreeg je erbij en een lief feestelijk pakket.
In de loop van de dag arriveren we op ons nieuwe adres en kunnen dan hopelijk meteen met alles aan de slag. Wat twee dagen had moeten duren, duurde bijna een week.
Groetjes

Anoniem zei

Het is een feest om echte post te krijgen. Hier zwaait de postbode altijd een keertje extra als hij iets spannends bij ons in de bus schuift.

Anoniem zei

gezellig dat jij nog wel kunt bloggen. Toch een ontmoetingsplekje nu de web-loggers even op non-actief zijn gestuurd. ook gezellig dat jij zulke leuke post kreeg. Een feestje om te ontvangen en erg leuk om er over te lezen en te kunnen meegenieten.

groetjes
Marcella
nuttig en onbereikbaar

Ria, zei

Echte post is nog altijd het leukst om te krijgen, hoewel ik ook met plezier de reacties op een logje lees hoor. Ook als je niet zo'n trekvogel bent kun je door de virtuele contacten toch achter de horizon kijken.
Prachtig, al die zegels!! En ja... 't is maar stilletjes op het web... ik hoop dat ze snel allemaal weer mee kunnen bloggen.

Janny zei

Wat een leuk gebaar van je medebloggers. Dat is met recht een verrassingspost.
Ja, ik heb ook te doen met de bloggers die maar zitten te wachten tot hun blog weer on-line is. Lijkt me heel vervelend!
Janny

Annelies zei

Wat een heerlijke pakketjes. Jij hebt naar mij toe ook een keer een heel leuk pakketje gestuurd. Dat was ook een feestje.
Ik wacht met spanning op mijn "nieuwe" weblog.

Marina zei

Een combinatie van oud en nieuw vind ik altijd een goede match ( post en web)En hopelijk blijf je nog lang bloggen, want buiten je creatieve geest heb je ook schrijftalent waarvoor dank. En zo een blogband blijft bizar, het is voor mij genieten en dat maakt het bloggen net zo fijn zoals jij het eigelijk verwoord is het ook.
Wat een prachtige sjaal, bijzonder mooi!

inge zei

wat leuk die vogel van Hilde! en ja post krijgen is het leukste wat er is ...ik ben nog van de oude doos op dat vlak...lever een kaartje dan een smsje ... en eens zien we elkaar in het echt ;-)

@nne zei

alleen al de omslag is een feest! groetjes, @nne

Anoniem zei

Leuk he die pakjes over de post... Als ontmoetingspunt voor al die arme web, sorry, wegloggers ben je nu onmisbaar... niet stoppen hoor... we zijn nog steeds niet online...

Anny,
http://www.rafelsenrozen.web-log.nl

Anoniem zei

Leuk he die pakjes over de post... Als ontmoetingspunt voor al die arme web, sorry, wegloggers ben je nu onmisbaar... niet stoppen hoor... we zijn nog steeds niet online...

Anny,
http://www.rafelsenrozen.web-log.nl

marcella zei

ik heb een reserve-bankje aangemaakt op http://nuttigenfraai.blogspot.com/

de inrichting is nog wat kaal maar de ontvangst is hartelijk :)

ireneinhetatelier zei

Ook ik zit met smart te wachten - nog steeds bezig met migreren... Gelukkig kan ik wel allerlei andere blogs volgen. Maar.. ik wil ook zo graag weer wat vertellen!

ireneinhetatelier zei

Vergeet ik helemaal te zeggen, hoe leuk ik het idee vind. En dan heerlijk een pakketje in de brievenbus - ook nog verrassingen erin. Schitterend.

berthi zei

Post door de brievenbus is ontzettend leuk en jij kreeg prachtige grote enveloppen met diverse verrassingen. Bloggen is ook leuk... maar dan moet je blog niet al 11 dagen eruit liggen. Willy dacht op 30 augustus weer online te zijn. Niet dus. Hoe lang moeten we nog wachten...

betty prins zei

Nee, nog steeds is het doodstil bij mij....., net of ik van de wereld ben afgesneden!
Heerlijk jouw pakketjes, geniet er van en w.b. facebook, ik stort mij daar nu soms op, je moet toch iets....

betty prins zei

toch ook maar Marcella's voorbeeld gevolgd: atelierprins.blogspot.com