zondag 20 januari 2013

Vandaag is, zoals elke dag, mijn lievelingsdag ...

Vroeger gebruikte ik nooit een agenda. Ik onthield gewoon alles. Maar inmiddels is mijn geheugen niet meer wat het was (hangend voor de TV realiseer ik mij soms pas op het einde van een film dat ik die al gezien heb). En natuurlijk is mijn leven ook gecompliceerder geworden: niet langer alleen onthouden wat mijn eigen plannen zijn maar ook (enigszins) rekening houden met man, kinderen, kleinkinderen, moeder, werk ... Kortom, een agenda is Pure Noodzaak!
Dit jaar wilde ik een agenda die helemaal aangepast is aan mijn 'persoonlijk profiel'. Die rekening houdt met mijn professionele leven en met mij privéleven, met plaats voor lijstjes (veel lijstjes!), met vakjes en envelopjes om Dingetjes in op te bergen. En vooral die flexibel is. Een custom made agenda kortom. En daar moet je zelf voor zorgen. 
De omslag moest persoonlijk maar niet te frivool zijn - ik moet de agenda tenslotte ook meenemen naar serieuze vergaderingen. De stof vond ik in een van de stalenboeken die ik een hele tijd geleden kocht [KLIK].
Twee lappen linnen (met een stuk karton ertussen voor de rug) waren stevig genoeg voor de omslag die met een oude knoop en een stuk elastiek gesloten wordt. (Het was wel een hele klus om de met ijzeren staven vastgeklonken stof redelijk intact uit het stalenboek te bevrijden!). In de vakjes aan de binnenkant kunnen al die papiertjes die je om een of andere reden denkt nodig te hebben, opgeborgen worden.
De agenda  is gevuld met katernen die met blauwe elastiek (van Tiger) gewoon vastgeknoopt zijn aan de omslag. Eerst een jaarplan om heel globaal werk- en privé-afspraken te maken
en dan steeds een week op 2 pagina's - met lijstjes voor van alles & nog wat. Voor wie geinteresseerd is: ik heb het bestand hier [KLIK] te downloaden gezet (klik dan ook even op 'comments' voor wat uitleg).
Voorts nog heel wat handigheidjes (waarbij o.a. dankbaar gebruik werd gemaakt van mooi gedessineerde tape): een enveloppe voor reisdeclaraties en bonnetjes,
een fiche voor vakantiedagen (ooit een stapeltje hiervan gekocht in een oude kantoorboekhandel),
stevige voor-van-alles-wat pagina's (o.a. paperclips en postzegels natuurlijk - voor Nederland, Europa, de Wereld!) en natuurlijk een penhouder (van Midori) + pen.
Om de omslag iets minder saai te maken reeg ik een paar bedeltjes aan de elastieken draden en bond ze samen met draadjes Structura Primavera van Bart & Francis.
Er staan al heel wat leuke dingen in mijn Eigen Agenda. En nu maar hopen dat ook zo zal zijn voor de volgende weken en maanden.
Om te eindigen de uitslag van het Weggevertje - de vogeltjesbroche. Ik maakte een lijst met namen van mensen die reageerden en volgers en liet vervolgens random.org een nummer trekken. Laat het lot nu toch de enige die aangegeven had dat ze broche NIET hoefde uitgekozen hebben! Daarom een tweede trekking, met Rafels en Rozen als winnaar. (Anny: stuur je mij even je adres? Het vogeltje sjilpt al van puur plezier in afwachting uit te vliegen naar zijn/haar nieuwe nestje).

19 opmerkingen:

aniet67.blogspot.com zei

Wauw, dat is nog eens een mooie agenda! Ik sluit me helemaal aan bij je redeneringen, sleep ook altijd vanalles in mijn agenda mee.
Fijne zondag nog.

groetjes,
Anita

Marloeskreatief zei

Gefeliciteerd Annie ,en wat een supere agenda ,misschien iets voor volgend jaar gr marloeskreatief

Anoniem zei

Wat een heerlijke agenda. Voor het eerst heb ik dit jaar geen papieren agenda maar gebruik ik mijn ipod. Zo, onnoemelijk saai. Dus stiekem heb ik nog een klein gezellig boekje in m'n tas gestopt.

marcella zei

je agenda is geweldig en zo helemaal Elisabeth! Anny maakt een gelukssprongetje, ik weet het zeker! Van harte A, met de mooie vogeltjesbroche

Bertie zei

wat leuk, en wat handig! ook die lijstjes zijn een goed idee. ik gebruik al jaren de google agenda op m'n laptop en mobiel. maar je geeft hier goede ideeën om m'n papieren notitieboekjes te verrijken.

La Maison zei

Om jaloers op te worden deze agenda.
Hij lijkt een beetje op mijn schoolagenda's van vroeger die ik, O, hoe dom kon ik zijn, allemaal heb weggooid.

Wat grappig dat je vogel net naar de verkeerde wilde vliegen.
Natuurlijk feliciteer ik de gelukkige Annie.

Lieve groet
Hermine

ireneinhetatelier zei

Heb ik net dit jaar een serieus, klein, agendaatje gekocht... Watt heb je dit leuk uitgewerkt . Ik ga het bestand met agenda indeling opslaan en eind van het jaar ook een eigen agenda in elkaar zetten. Alvast een lijstje maken wat ik allemaal wil hebben. Dat wordt erg leuk, bedankt voor je idee met toelichting!

betty prins zei

Dit is echt een handige agenda, vooral al die vakjes en extra pagina's. Een agenda is tenslotte ook een soort dagboek!

Moos zei

Wat een geweldige agenda zo meis!

Willy zei

Dat zou eigenlijk iedereen moeten hebben,zijn eigen aangepaste agenda.
Ik vind 'm leuk! Ook leuk voor Anny dat zij jouw broche heeft gewonnen.

Antje uit Urk zei

Wat een heerlijk agenda! En Anny gefeliciteerd!
Groetjes

josé zei

Wat een geweldige agenda, hier hou ik van. Ik gebruik een gratis agenda van de postcode loterij.

Deze vind ik super, een geweldig idee. Onthouden.

Annie Gefeliciteerd Bofkont.

Janny zei

Wat heb je dat leuk gedaan. Het is echt een heel persoonlijke agenda geworden. Veel leuker dan de kant en klare! Ik heb inmiddels al een agenda, maar ik heb je idee opgeslagen.
Janny

Anoniem zei

wat een SUPERLEUKE agenda!!!!
groetjes, Hilde

Anny zei

Dat ziet er goed doordacht uit! En handig!!! En... wat leuk dat ik het vogeltje won. Het is wel een heel schattige broche. Dat randje maakt hem zo lief. Dank je wel. Anny.

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Helemaal top die mooie persoonlijke en unieke agenda. Ach dat krijg je als je het druk hebt, dan moet je schrijven om niet te vergeten. Welnee heeft niets met leeftijd te maken....geloof ik.

groeten pauline

@nke zei

Wat een gezellige en praktische agenda!
Daardoor ben je gisteren de lezing niet vergeten -:))

Geniet je ook nog na?

Quiltgroetjes *+*

Petra zei

Wat een leuk, orgineel en handig idee!
Ik hoop dat je heek veel plezier hebt van je mooie agenda.

Groetjs Petra

Elizabeth zei

Fantastisch idee Elisabeth .... bedankt voor de inspiratie .... :)