zondag 13 januari 2013

Viva Anna Louiza!

Einde 2012 kwam ze op de wereld: Anna Louiza. Haar PaPa & MaMa, Matti & Lollo, houden van vintage, een tijdje geleden openden ze hun Bed & Vintage in Antwerpen. (Misschien een leuk adres voor een weekendje Antwerpen?). De geboortekaart van Anna Louiza kreeg natuurlijk een toets 'verleden'. Het werd een knipoog naar de Red Star Line, de rederij die tussen 1873 en 1935 zo'n 3 miljoen mensen vervoerde tussen Antwerpen en Amerika. Natuurlijk waren er suikerbonen voor het kraambezoek, maar ook, heel toepasselijk, een flesje Elixir d'Anvers (mooi flesje, mierezoet drankje!).
Ik was begonnen aan een lief kasjkeureke (cache coeur, wikkelvestje) voor Anna Louiza maar ineens was het patroon onvindbaar - ons huis lijkt soms wel de Bermudadriehoek. Dus snel een alternatief bedacht, een MaMaHalssnoer van gehaakte kralen, gevuld met sprookjeswol en geregen aan een lint (de tutorial hiervan vind je hier: KLIK). Verpakt in een kaftje met een afbeelding van Picasso's Maternité en een gelukspopje als sluiting werd het een echt kraamcadeau.
De MaMa, mijn nichtje, was alvast blij met het snoer. Nu nog even wachten tot Anna Louiza's (zo'n schatje!) aandoenlijke vingertjes met de zachte kralen kunnen spelen ...
Enne: nog een paar daagjes voor de deadline van het Weggevertje/de Giveaway, een vogeltjesbroche - zie het bericht hieronder.

19 opmerkingen:

Balsemien zei

Hoi Elisabeth, wat maakte je weer een mooie blogjes de afgelopen periode... Ik geniet elke keer weer van je creatieve uitstapjes en linkjes, heerlijk! Mooien origineel geboortekaartje had Anna Louiza. De B&B ga ik onthouden...

Anoniem zei

Je had de nieuwbakken Papa en Mama van Anna Louiza geen mooier cadeau kunnen schenken! Wat geweldig weer zo'n nieuw leven in de familie! Je verhaal doet me denken aan de tijd dat onze jongste in Antwerpen op school zat, daar viel het ons op dat de ouders zichzelf altijd als 'papa en mama van ... ' voorstelden. Typische Vlaams dus, wij zeiden netjes: 'ik ben de moeder/vader van...' grappig he!Fijne avond nog!

marcella zei

van harte gefeliciteerd met de kleine Anna Louiza. Ze groeit op in een inspirerende omgeving, ik heb met veel plezier rondgekeken in de 'bed and vintage'. Een prachtig cadeautje voor de mama van Anna Louiza. Nog even en de kleine vingertjes hebben de kralen ontdekt

Annelies zei

Anna Louiza, wat een mooie naam !
Dat van een huis dat lijkt op de Bermuda triangle ga ik onthouden. Ik denk dat ik dat vaak kan gebruiken.

Bertie zei

Heerlijk een nieuwe baby in de familie, kun je weer fijn cadeautjes maken en geven! Bed & Vintage zal ik onthouden; lijkt me een goed adres voor een paar dagen Antwerpen, die veelzijdige stad.
groet uit S!

betty prins zei

Dat lijkt mij een goed adres voor een weekendje Antwerpen. Lief en leuk de kralenketting die je maakte, zo lekker zacht voor die kleine vingertjes!
Heerlijk weer zo'n klein meisje in de familie erbij, wat zijn jouw kleintjes dan al weer groot, naast zo'n pas geboren baby

Monica zei

Wat een prachtig kado deze ketting. en nog gefeliciteerd met je (achter-?)nichtje, in ieder geval met Anna Louiza, wat een lieve naam!

Marloeskreatief zei

Echt een leuk kado maar ook de verpakking is weer top hoor gr marloeskreatief

Willy zei

Wat een prachtige naam heeft je achternichtje gekregen. En dit is weer een heel speciaal cadeautje. Ik heb trouwens 1 zo'n balletje gehaakt, het meerderen gaat goed, maar het minderen wordt niet mooi. Deze ketting zal ik dus helaas niet snel als kraamcadeautje geven.
Leuke bed & vintage!

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Bedankt voor je lieve berichtje. Gefeliciteerd met je kleindochter, dat wordt heel veel genieten. En wat zullen ze blij zijn met je kado, lijkt mij heel bijzonder voor een klein bijzonder mensen kindje.En dat adres dat ga ik onthouden, we willen binnenkort nog een keertje richting Antwerpen.

groeten Pauline

Anny zei

Een origineel kraamcadeautje. Maar natuurlijk mocht ook de verpakking er weer zijn!

Het lieve leven... zei

ooh dit vind ik een heel mooi kado!! mooie gedachte erachter. Hihi..dat van die bermudadriehoek herken ik wel ;)lieve groet, Petra

Antje uit Urk zei

Wat een lief halssnoer! Een prachtig idee om zwangeren kado te doen! En de naam van het meisje is ook al zo mooi! Leuk logje!
groetjes,

Anoniem zei

wat heb je toch originele ideetjes Elisabeth! altijd fijn als je iets kan maken voor een geboorte hé!
Oh ja, ik vergat je nog te bedanken voor het leuke kerst-/nieuwjaarskaartje dat ik van je ontving, het origineelste kartje dat ik ooit kreeg!!! Heel lief van je, was er echt blij mee!
hartelijke groet, Hilde

inge zei

toch weer een leuk alternatiefje en het adresje ga ik zeker eens uitproberen....

Marina zei

Origineel cadeautje, en heel toepasselijk voor originele creatieve mensen :)
Ha wat een geboortetraktatie, het lievelingsdrankje van mijn man, elk jaar met kerst krijgt hij zijn flesje nostalgie :)

MoniqueB. zei

Gefeliciteerd! Een prachtige naam en een heel mooi kaartje. Ik hoop dat die vingertjes het kettingkje helemaal gaan ontdekken en waarderen.

Janny zei

Leuk idee. Mijn dochter en ik gebruiken o.a. hetzelfde parfum. Ik denk altijd dat dat ook vertrouwd moet zijn voor Ernst.
Janny

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.