donderdag 29 december 2011

Bij de konijnen af ...

't Was de afgelopen tijd gezellig druk in huize l'Heure Bleue. Met Kerst waren alle kuikentjes in huis, zelfs de Verre Zoon kwam aangevlogen uit California en de warme wind uit Afrika woei zijn vrouwtje na zes maanden onderzoek in Malawi, weer naar noordelijker streken.
Nog een paar dagen en we huppelen het nieuwe jaar in - de Chinezen moeten wat langer wachten, het jaar van het konijn duurt nog een paar weken. Toevallig of niet, beëindig ik het creatieve jaar met een konijn, gebreid met wat alpacawol die overbleef van de Kerstjurk die ik voor Elena maakte. 't Is te zeggen, het was de bedoeling dat het de Kerstjurk 2011 zou worden. Maar ik begon er mee een week voor Kerstmis, de jurk was daardoor pas gisteren, op Onnozele Kinderen, af.
Maar niet getreurd: de Kerstjurk 2010 paste nog wonderwel.
Maar die had niet zo'n zakje-met-konijn als de kerstjurk van dit jaar (die vast ook de kerstjurk van 2012 zal zijn...).
Als Oudjaarcadeautje het patroon van het konijn dat je hier kan downloaden: KLIK
En nu we het toch weer over konijnen hebben. Dit kwam ik nog tegen - op Internet vind je wat je niet zoekt - een overzicht van ascii-tekens om allerlei konijnen (bang, lief, zittend, boos, droevig, geschrokken, klein enz…) te tekenen. Ik geef de url maar door - in sprookjes zijn er wel gekkere, schijnbaar overbodige weetjes die de weg openen naar de verborgen schat/de mooie prinses ... [KLIK].
(\_/)
(^_^)
(___)O 
Iedereen een mooie jaarwisseling gewenst. Tot in 2012!

20 opmerkingen:

inge zei

wat leuk...een konijnenjaar , ik had er nog niet bij stil gestaan... waar haalde je het patroontje voor het jurkje ...wil ik ook wel nog eens doen voor kleine Iva ...

lheurebleue zei

@cri-cri: ik kocht de wol (alpaca van Drops) bij Trollenwol (http://www.trollenwol.nl/) en kreeg een kopie van het patroon 'Nr 30 Jurk' uit een Phildar-breiboek mee. De jurk van vorig jaar kan je on line vinden bij Drops: http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=b16&d_id=25&lang=nl

La Maison zei

Wat knap gedaan, ik vind het een prachtige jurk en zo'n Kerstjurk bewaar je natuurlijk voor altijd, kunnen de kindskinderen weer aan.
Het konijn is ook heel grappig.
Een gezellige jaarwisseling en een wonderschoon begin.
Lieve groet
Hermine

Elizabeth zei

Leuk jurkje met dat konijntje.

Wieke van Keulen zei

Wat een prachtige jurk van 2010 en ook je nieuwe jurk met konijn zijn zooo mooi. Mijn complimenten en dank voor het delen.

Annita zei

Wat leuk!! zo'n jurk met een konijn in de zak. De vorige was trouwens ook heel leuk. Vroeger, toen mijn kinderen nog klein waren, maakte ik ook altijd kerstjurken voor mijn meiden.

betty prins zei

Gelukkig gaan jurkjes soms langer mee (of maken wij ze rekbaar...) dan één jaar! Wat schattig, de jurk met konijntje, toch nog afgekomen.
Wat heerlijk dat alle kinders, groot en klein in huis waren deze kerst, wat een geluksgevoel.

Unknown zei

wat een heeel erg schattig jurkje! haha...hier komt het konijn niet uit de hoed maar uit de zak! ;-))

Marina zei

De verre zoon zijn vrouwtje zat daar werkelijk op een plekje naar mijn oudste zoon zijn hart.
En u kleedjes zijn prachtig, als kind deed ik dat met dat konijntje vast niet meer uit!
Geniet van je gevulde konijnennestje!
En een top 2012!

dutch sisters zei

Wat een lief jurkje en konijntje...Reken maar, dat we elkaar weer gaan zien in 2012!
Je hebt heel veel mooie dingen voorbij laten komen in 2011 en wij kunnen niet wachten op al het moois volgend jaar!
Wij wensen je een fijn oud & nieuw en vooral een heel gezond, gelukkig en creatief 2012.

Anoniem zei

Wat boft je kleindochter met dit nieuwe jurkje, het is echt schattig, zeker met dat konijntje er bij! Heel mooi gemaakt, knap!! Fijn uiteinde en nieuw begin gewenst!

marcella zei

wat een lief droppie, het kleinkind in de prachtige jurk van 2010. Volgend jaar wordt het er een met een zakje, met konijn. Wat zal ze daar blij mee zijn.

Ik wil je een heel fijne jaarwisseling wensen en alle goeds voor een prachtig 2012

Berthi zei

Oh, wat een toeval weer... Je hebt voor Elena een prachtig kerstjurkje gemaakt en ja, het konijntje is natuurlijk het leukste van allemaal. Let op, dit gaat haar lievelingsjurkje worden.

Ik wens je een goede jaarwisseling en alle goeds voor 2012 met veel mooie creatieve uitspattingen, maar daar twijfel ik niet aan! Op naar het nieuwe jaar!

Bertie zei

Hopelijk hebben de konijnen niet teveel last van het geknal vannacht... Prachtig jurkje, lief knijntje. Ik wens jullie een gezellige jaarwisseling!

Monica zei

Schattig dat jurkje met konijn in zak. en wat 'n leuke konijnen. Heel fijne jaarwisseling gewenst, samen met je voltallige gezin, leuk hoor!

Anny zei

Lief, dat jurkje met een konijn. Dat is toch de droom van ieder klein meisje... Een gezellige en veilige jaarwisseling en een gezond 2012.

Willy zei

Het vorige jurkje was al zo leuk en deze met het konijn ziet er ook weer schattig uit. Je kleindochter boft maar.
Gezellige jaarwisseling en een heel mooi 2012.
Lieve groet Willy

Mapi zei

Kom ik jou ook nog even een mooie jaarwisseling wensen.
Fijn dat ik je heb leren kennen.
Liefs
Mapi

Antje uit Urk zei

Wat een lief jurkje met konijntje! De allerbeste wensen voor 2012!
groetjes,

yarnlot zei

Geweldig leuk dat nijntje! En de jurkjes zelf zijn zó mooi...