vrijdag 22 februari 2008

Mia Zia - verlangen naar kleuren II

Hier schreef ik al over het verlangen naar kleuren in deze grauwe dagen. Voor een explosie van kleuren moet je naar een winkel van Mia Zia. Helaas sloot het filiaal in Antwerpen vorig jaar de deuren.
De 'moeder' van 'mijn tante' (mia zia) is de Belgische ontwerpster Valérie Barkowski. Zij raakte tijdens een vakantie in het Marokkaanse Marrakech zo in de ban van de medina dat ze er een huis kocht en startte met Mia zia, kleurig gestreepte sjaaltjes die ze door een atelier ter plaatse liet maken en naar België exporteerde. Al gauw werd de collectie uitgebreid met sokken, babouches, truien, jurken, tassen, juwelen, handdoeken, lakens enz... Alles in uiterst fijne materialen: natuurlijke viscose, merino, Egyptisch katoen. Je moet wel een goed gevulde portemonnaie meebrengen ... Ik kocht dit prachtige vestje in de opruiming. Het is van ragfijne wol (90 % wol, 10 % viscose) zodat het lijkt alsof je gehuld bent in kleurig gestreepte lucht ...
Geïnspireerd door Mia Zia breide ik deze sjaal - in gewone doorsnee katoen - ik had niet de moed en het geduld om fijner materiaal te gebruiken.

1 opmerking:

Anoniem zei

De nieuwe zomermode beloofd heel fleurig te worden. Jij komt zeker goed aan je trekken.
Je hebt al een goede start gemaakt met je prachtige kleurrijke vestje en die mooie sjaal.