dinsdag 15 april 2014

Popje-zonder-naam is een beetje zenuwachtig

Popje-zonder-naam is een beetje zenuwachtig. Zenuwachtig voor morgen en voor haar toekomst.
Vandaag was nog een gewone dag waarom Popje-zonder-naam gewoon naar school ging. Ze zong, maakte sommen en kleurde met de potloodjes uit haar rode boekentas.
Na school ving ze kleurige vissen en stopte die in haar emmertje. Daarna speelde ze met haar oranje bal in een zee van roze bloemblaadjes.
Ze ging vroeg slapen. Eerst ruimde ze haar kleren en spulletjes netjes op.
 Ze sloot het geheime luik,
 legde er een matrasje op
 en een zacht hoofdkussentje met een lief gehaakt randje.
In haar onderbroek kroop ze met haar knuffeltje - Beertje-zonder-naam - in bed,
 lekker warm onder een dekentje
 met een zachte voering.
Deurtje dicht en laat het zandmannetje nu maar komen. Met zo'n makkelijke magnetische sluiting zal dat vast wel lukken.
Maar nu ligt Popje-zonder-naam toch nog even te tobben: morgen is het de Grote Dag dat ze naar haar nieuwe moeder vertrekt: de jarige Elena. Dan krijgt ze eindelijk een Echte Naam, hoopt ze. Om een goede indruk te maken, trekt ze morgen haar feestjurk aan, een jurk met toverballetjes - net als de jurk van haar nieuwe mamma.
En in haar mandje zit lekkere fruit voor de jarige. Natuurlijk neemt ze haar knuffeltje mee zodat ze niet helemaal alleen is bij de nieuwe mamma in het nieuwe huis.
Nu ik er goed over nadenk, ben ik eigenlijk de overgrootmoeder van Popje-zonder-naam. Maar als maker toch ook een beetje de 'biologische' moeder. Beetje gek eigenlijk: hoe kan je nu de moeder zijn van het kind van je kleinkind???
Nu hoop ik maar dat het nieuwe moedertje een beetje lief zal zijn voor Popje-zonder-naam en haar niet achteloos onder in een speelgoedmand laat verpieteren. Ik heb Popje-zonder-naam alvast gerustgesteld en gezegd dat ze altijd weer bij mij terecht kan ...
[Voor Popje-zonder-naam en haar attributen heb ik - met grote vrijheid (zoals een gewoon hoofd in plaats van een waterhoofd) - gebruik gemaakt van het boek van Isabelle Kessedjian]

13 opmerkingen:

ireneinhetatelier zei

Wel begrijpelijk, dat ze een beetje zenuwachtig is - maar het komt vast goed! Zo'n lief popje wordt altijd met open armen ontvangen!

Annelies zei

Dit wil je toch gewoon cadeau krijgen. Zo leuk en lief !

Marina zei

Wat is dit ongelooflijk tof gedaan!
Ik krijg opeens een groot verlangen om een kleinkind van u te willen zijn, dat komt omdat het kind in mij nog steeds aanwezig is :) En dat terwijl ik zelf al bijna oma oma kan zijn :) Ik denk dat popje zonder naam een overdosis aan liefde gaat krijgen met zoveel moeders :)))

Jeanny zei

Wat lief!! Ze zal zeker met open armen worden ontvangen en een mooie naam krijgen.
Wat is dit mooi gedaan!!

Anoniem zei

Dit gaat helemaal goed komen, ik weet het zeker! Die zenuwen zijn helemaal niet nodig ;) Dit popje gaat een geweldige toekomst tegemoet bij haar nieuwe moedertje want ze is echt superlief en leuk!! Je zal toch maar zo'n cadeau krijgen :))!!!!

Anny zei

Volgens mij krijgt popje-zonder-naam een hele goede toekomst bij een lieve poppenmoeder. Leuk,. leuk, leuk!!!

Marloeskreatief zei

Ze mag altijd hier nog wonen hoor ,,,,,,,wat ben jij toch creatief".........zo leuk

dutch sisters zei

Wat een schatje zeg. Het gaat vast goed komen met haar..ik weet het zeker!

Unknown zei

Wat een tof idee weer van je.Ik kijk altijd uit naar jouw blogs want die zijn zo inspirerend. Heb al diverse keren ideetjes van je "gepikt" en ik ben door jou al menigmaal op een spoor gezet. Popje is nu ook in het Belgische in de maak en gaat dan verhuizen naar Curaçao. Wat zal onze kleindochter er blij mee zijn. Bedankt dat je al die leuke maakseltjes met ons deelt.

josé zei

Wat een heerlijk omaatje ben je.

De mooiste spullen komen uit jouw handen geweldig.

Ik weet zeker dat ze een mooie naam heeft gekregen.

Fijne dag geniet er van.

Bertie zei

heerlijk slapen in een doosje..
's morgens deksel open en hup er is een nieuwe dag. mooi gemaakt!

MoniqueB. zei

Brilliant! Wat treft de nieuwe mama het toch.
En is het goed gekomen? Heeft ze een naam?

berthi zei

Wat een lief popje-zonder-naam... inmiddels zal zij met een naam door het leven gaan en krijgt zij een goede verzorging van haar nieuwe moeder!