donderdag 10 april 2014

Het meisje met de meeste taart

Welk vierjarig meisje wil nu niet het meisje zijn met de meeste taart? Een Elena wil dat zeker wel. Zoals ze het meisje wil zijn met de meeste legoblokjes, de meeste treintjes, de meeste uitgeknipte paaseitjes, de meeste kleurpotloden (ja, ook met dat ene rode potlood dat broertje Matti nog aarzelend in zijn handjes houdt).
En dus maakte ik een Ik-wil-het-meisje-met-de-meeste-taart-zijn-jurk voor haar verjaardag volgende week. Het meisje moest een prinses zijn en het rokje een tutuutje. Het prinsesje vond ik op Internet – met wat computergegoochel en transferpapier werd het plaatje precies hoe ik het wilde.
Het jurkje groeide organisch – zonder patroon. Een T-shirt van de Hema, een lapje rode stof uit de la, een stuk oude vitrage, wat lintjes.
In het tutuutje wilde ik toverballetjes verstoppen zoals ik bij haar zag. Dus toen ik op een handwerkmarkt bakjes vol kleurige, Nepalese viltballetjes zag, wilde ik best het vrouwtje-met-de-meeste-viltballetjes zijn.
Puur toeval overigens dat de balletjes en de stof zo goed bij elkaar passen ...
Denk je niet dat je met zo’n jurkje dansend door het leven gaat? Zeker als je rokje zwiert en kleurige balletjes pirouettes maken.
(PS: de foto's zijn niet van superieure kwaliteit, ik maakte ze snel met mijn i-phone 's morgens om 7 u bij het licht van de ochtendzon voor ik naar mijn werk vertrok).

12 opmerkingen:

marcella zei

wat een feest-prinsesje gaat Elena worden. Die boft maar met haar oma ;) Van harte gefeliciteerd volgende week, vier jaar! en straks naar school ;)

Monica zei

SUPER lief en mooi is dit jurkje geworden voor je jarige Jet. En dat de balletjes bij de stof passen is geen toeval, dit was speciaal voor jou zo klaargelegd.
Voor volgende week alvast heel hartelijk gefeliciteerd met Elena's vierde verjaardag

mANdarien zei

Prachtig gedaan en hoe leuk met die balletjes ! Dat prinsesje zal schitteren ! Proficiat aan de kleine meid !

Annelies zei

Ik denk dat je een meisje ontzettend blij maakt !!

Martine zei

Wat leuk. Hier gaat een meisje heel blij van worden .
Vast gefeliciteerd, 4 jaar dan mag je naar school.

Marloeskreatief zei

Oh ik zou dat meisje wel willen zijn , wat een geweldig kado dat meisje word heeeeeel blij

Anoniem zei

Geweldig, wat heb je dit mooi gemaakt!!! Complimenten!!!!!!!!!
Om helemaal blij en vrolijk van te worden.. en dat gaat Elena dan ook vast zijn als ze deze feestjurk krijgt! Warme groet!

Anny zei

Wat een feestjurk! Ik geniet van het verhaal hoe de jurk groeide en groeide! Wat zal de jarige blij zijn met zo'n jurk. Die heeft niemand! Zij is het meisje met de allermooiste jurk van de hele wereld!

Rennie zei

Wat zal ze zich een dansend prinsesje voelen.

betty prins zei

Wat een feestjurk is het geworden voor een jarig Jetje!!
Vier alweer, ik kan mij de schrik nog herinneren van haar vroege komst. En dat daar daar zo'n dartel meiske uit gegroeid is, echt fantastisch, gefeliciteerd Elisabeth met je kleindochter

Willy zei

Een heerlijk berichtje op de vroege zondagmorgen. Fantastisch jurkje van de oma met de meeste leuke ideeën. Elena zal zich een prinsesje voelen.

Marina zei

Dat idee met de vilt balletjes, daar zou ik zo terug 4 jaar voor willen zijn. Hoe komt het dat jij 4 jarigen zo goed begrijpt :)
Vrolijk, speels, beetje prinses en tegelijk ondeugend lief!