zaterdag 7 september 2013

привет дамочки - Dag Dametjes! [Spitsuur]

Pas nu ze af zijn, besef ik hoe symbolisch het is dat ik die Matroesjka's gehaakt heb. Zoals veel leeftijdgenoten voel ik mij een sandwichvrouw: mee verantwoordelijk voor 4 generaties.  In dezelfde week mijn moeder en mijn kleindochter naar de WC helpend. En daarnaast een drukke baan. Voor veel 50+vrouwen is ook deze levensfase een 'spitsuur in het leven'. Druk bezig om alles - zoals Matroesjka's - in elkaar te passen.
Als je de dingen neemt zoals ze komen, lukt het allemaal wel. Zoals het heel eenvoudig was deze Matroesjka's te haken volgens het patroon van Crochet at Home via Petals to Picots.
Gewoon eerst de onderkant, de bovenkant, de gezichtjes en het haar haken.
Oogjes en mondjes borduren en de dametjes met vilt wat bollere wangen geven.
Dan liefdevol versieren: een sjaaltje hier, een bloemetje daar. En dan passen de dametjes - zoals de Dingen des Levens - moeiteloos in elkaar.
Soms zijn er prettige toevalligheden (bestaat toeval?). Zoals dit Matroesjka-setje dat mijn dochter van vakantie meebracht - niet wetend dat ik die popjes aan het haken was ...
Dus dames - just go with the flow ...

11 opmerkingen:

Annelies zei

Wat mooi gedaan en dat sandwich-gevoel is meer dan herkenbaar.

betty prins zei

wat een schatjes, die dametjes! ik herken dat gevoel ook, soms is het goed, dat je overal kan bijspringen, maar soms...vlucht ik gewoon even om tijd voor mijzelf te maken..

Marina zei

Wat schrijf je dat mooi, het is wat het is, gewoon nemen zoals het komt, helemaal waar. Ik ben nog niet aan 4, wel werk, jong volwassen kinderen coachen en mijn ouders heel graag zien in samen genieten van elkaar en lief en leed (= kanker) delen.
Prachtig je popjes, en het setje van je dochter ook; het kind weet wat haar moeder blij maakt :)

Bertie zei

...jij bent dan het groene matroesjkaatje... wat een mooi beeld voor de 4 generaties en wat een goede gedachte om alles wat onvermijdelijk is rustig tegemoet te zien. Als ik naar de wolken kijk zal ik denken aan wat je daar hebt geschreven ;-).

Jeanny zei

Wat geeft dat de 4 generaties mooi weer en toeval bestaat, dat is duidelijk. Mooi Matroesjka setje heeft je dochter voor je meegebracht.

Martine zei

Mooi symbool heb je gemaakt.
Hier geen vier generaties meer .
Betekent meer rust en tegelijkertijd een groot gemis.

Anny zei

Een mooi beeld, die 4 generaties. Ik kan me voorstellen dat het echt druk is terwijl ik alleen mantelzorg voor m'n hoogbejaarde moeder en niet meer werk. En dat is al een hele klus!

berthi zei

Wat een schattige dametjes heb je gemaakt en dan nog zo'n mooie toepasselijke aanvulling van je dochter. Zij weet wat haar moeder mooi vindt!

Marloeskreatief zei

Oh wat schrijf je dat weer treffend ,matroeskaatjes zijn echt enorm schattig en lief gemaakt ,voelt helemaal zoals het is.

Anoniem zei

Wat goed om te lezen dat er meer vrouwen zijn die regelmatig als een octopus met 8 armen, in een spagaat liggen, om er te zijn voor iedereen.
Strekte!

Willy zei

Het is een prachtig viertal geworden.
In die éne zie ik jou dan maar ;)