zaterdag 6 juli 2013

Een vriendinnetje voor 'muis'

Elena kan niet zonder haar muis. 'Muis' is een knuffeldoek met muizenkopje. Elk uitje met Elena betekent naast pret ook nerveuze angst dat 'muis' onderweg het hazenpad kiest met een vriendje of vriendinnetje. Natuurlijk met een ontroostbaar kind als gevolg.
Voor Elena's derde verjaardag heb ik dus maar een vriendinnetje gebreid. De avond voor het feest legde ik haar in een bedje.
Maar toen ik 's avonds laat in de keuken kwam, kreeg ik zowat een hartaanval. Madam zat daar rustigjes kaas te eten. Dat beloofde wat ...
 
Gelukkig eindigde alles goed. Muis en 'muis' vonden elkaar meteen aardig.
En ze leefden nog lang en gelukkig ...

NB: Het patroon komt uit een boekje dat ik bij De Slegte kocht en dat ik nu even niet kan vinden. Als ik het weer vind, zal ik de titel hier geven.
Enne: GENIET VAN DE ZON!!!!

11 opmerkingen:

Annelies zei

Ja, een muisje waar je zo maar verliefd op kunt worden !

marcella zei

zo te zien krijgt muis goed te eten ;) Fijn dat het nieuwe vriendinnetje zo in de smaak is gevallen ;) gefeliciteerd nog met Elena!

Anny zei

Lieve muis.. en handig ook: ze snijdt de kaas eerst in keurige blokjes!

Marina zei

Deze muis is heerlijk, ze doet me denken aan het boek ' het muizenhuis' :)
Hey jij kent Bornem, ik weet dat je Vlaamse roods hebt, dat is redelijk in mijn buurt :)

Unknown zei

Leuke muizen, voor jouw ook geniet lekker van het zonnetje!

inge zei

wat fijn dat je terug bent ...en gelukkig maar dat muis nu gezelschap heeft voor haar muizestreken, hopelijk bezorgen ze je niet te veel muizenissen :-)

josé zei

Gefeliciteerd met Elena en fijn dat muis bevalt.
Ik weet hier alles van Ozand (olifant) vergeten op vakantie toen wij gingen. dom dom. Overal zoeken naar haar. Op Spaanse markt vond ze een andere maar was toch niet de zelfde.Maar voor tijdelijk kon het er mee door. Ze heeft haar nog 26 nu. Vele malen gerepareerd. Al jaren kan ze dit zelf nu. Niet meer om aan te zien. Maar het blijft haar vriendinnetje. Waar ze zuinig op is. Heeft een speciaal plekje in haar huis nu.
Ik hou er van.
Ik weet zelf wat dit is, mijn moeder vond mij te groot voor konijn. En weg gegeven aan klein buurmeisje.Toen ik naar school ging.
Na jaren kreeg ik hem terug gewassen. Was toch niet meer het zelfde. Nu verhuisd hij altijd mee in koffer. Naar een ander huis. IK bekijk hem nooit meer, maar weet dat hij er ergens is.

Nooit iets weg gedaan van mijn eigen kinderen, of ze moesten het zelf doen.

Dit roept dit verhaal bij mij op.

Heerlijk verhaal Elisabeth .

Lieve groetjes José

berthi zei

Fijn dat muis en muis en elkaar meteen in de armen sloten! Zo verliezen ze elkaar niet uit het oog!

Corrie zei

Jouw blog is gewoon een superleuk boek om te lezen met heel veel vrolijke verhalen en foto's.
Schattige muisjes, ook al zijn ze een beetje stout en je draadbloem is natuurlijk ook weer een geweldige vondst, zeker met jouw verhaal erbij!

Willy zei

Schattig is ze en het lijkt me er ééntje waar Elena nog veel leuke avonturen mee kan beleven.

Marloeskreatief zei

Schattig,bij mijn nichtje krijgen de knuffels een soort tuigje om voor buiten en worden dan vastgeklikt aan fiets of wagen jij bent zo handig ,ze gebruikt het band van een keykoord .....?misschien een idee