zondag 15 juli 2012

Aloha!

Soms witte, soms grijze wolken, soms - heel even - een streepje blauw, meer lijkt er niet in te zitten dit weekend/deze week/maand/zomer in de Lage Landen. Maar mij deert dat niet: ik verkeer in tropische sferen met de  Hawaiian Flowers van Sarah London. Mirakel! Gewoon Cataniakatoen transformeert onder mijn vingers tot een paradijselijke tuin met tropische bloemen!
 Hulamuziek zorgt voor de juiste lome stemming,

en een glas versgeperste sinaasappelen achter regenruiten proeft als een glas verkoelende Mai Tai in de schaduw van wuivende palmen (waar o waar vind ik hier schaduw??) ...
De Hawaiian flowers zijn zo'n 14 cm hoog en 14 cm breed. Om een  plaid voor een eenpersoonsbed te maken zijn 14 rijen van 8 bloemen - in totaal 112 bloemen - nodig. Wat een werk in deze lome hitte ;)  Ik groet jullie dus maar snel want er zijn nog 104 bloemen te gaan ...

Naschrift 
Lees net dat Rutger Kopland overleden is. Ik kijk naar de plek in het gras waar zoeven de Hawaiian flowers lagen en fluister dit mooi gedicht:

13 opmerkingen:

marcella zei

zomers en kleurig en vrolijk, jouw bloemenplaid, kijk, daar hebben we wat aan, een beetje zon en een beetje feestelijke sfeer...zo komen we de zwoele avonden wel door

MoniqueB. zei

ze zijn leuk!! En zelfs wanneer het tóch nog warm word, is het makkelijk te doen. Het zijn er een heleboel, maar dan hèb je ook iets gemaakt wat járen meegaat. Katoen blijft mooi, vooral de catania.
Veel haakplezier.
(niet teveel drinken hè...)

Willy zei

Ik vind 'm leuk en zo'n plaid kunnen we hier beter gebruiken dan op Hawaï.

Anoniem zei

Kijk, hier worden we vrolijk van!! Wat een schatjes, die bloempjes, je kunt hier nog heel lang van genieten! Pas je op met de rum? Manlief zit nu echt in de tropen, de palmbomen waaien daar over het dek, dus is het daar ook niet alles ;)!

Bertie zei

Een vrolijke bloemendeken!
en een droevig bericht over de dood van Kopland; wat heeft hij mooie gedichten geschreven.

Anny zei

Wat een lieve bloemen... en Kopland is zo toegankelijk.

Unknown zei

ja, wat heeft die Rutger mooie gedichten geschreven hé! en jouw bloemen zijn prachtig!

@nne zei

bloempjes om vrolijk van te worden! lieve groet, @nne

Saskia zei

Een heerlijk zomers gevoel krijg ik bij jouw blogje. Dank!

Marina zei

Wat mooi alweer, en verrijkend!

inge zei

prachtig bloemen en zo´n mooie woorden ...geniet maar lekker verder ...

betty prins zei

Wat een heerlijk werkje toch, dat haken. Deze bloemen zijn zo vrolijk, ben benieuwd hoeveel je er deze weken bij kon maken..
Ik hou zo van de gedichten van Kopland!

Janny zei

Wat een vrolijke bloemen! Heel leuk patroontje.
Dat zal een vrolijk geheel zijn als het af is.
Janny