zaterdag 19 februari 2011

Paris, je t'aime (slot) - tastbare liefde

En dan natuurlijk de buit! Daar gaat het toch om. De verkopers in de Souk van Marrakesh roepen als ze een Nederlands accent horen, 'kijken, kijken, niet kopen!'. Maar dat was zeker niet het geval in de Parijse Handwerksouk, ook wel bekend als 'l Aiguille en fête.
Daar gaan we: ik ging naar  Parijs en ik kocht ...
... de kit Mini boite  à fleures van Facile Cécile:
Foto: Cote passions
... de kit Leçon de points - débutant van Un chat dans l'aiguille - een stoffen boekje om verschillende borduursteken te leren.
... en natuurlijk een heleboel boeken. De keuze was moeilijk, in Frankrijk verkopen ze zooooveel mooie handwerkboeken. De keuze viel op:
Trésors chinés van Annie Feuillebois (nu kan ik helemaal geen snippertje stof of kant meer weggooien).
Bordures de perles au crochet et à l'aiguille. Een typisch Turkse techniek maar hier beschreven door Japanners. (De mooiste stand van Provençaalse boutis op de beurs was overigens ook van een Japanse, meer bepaald van Kumiko Nakayama.)
En Cadeaux Feutrés van Facile Cécile, een hors- serienummer van Quilt Country.
Tenslotte kocht ik nog mooie draadjes voor mijn nieuwe kantklospassie.
Een paar van deze prachtige strengen bij de stand van Scharlaeken uit Brugge.
En klosjes Fil au Chinois. Ik kende dit merk niet maar werd meteen verliefd op de mooie verpakking. Op de website lees ik dat dit garen tot het begin van de twintigste eeuw een van de bekendste garens was in Europa en handwerkofielen het mythisch mooi vinden. Nu ben ik nog blijer met mijn mythische Chineesjes!
Foto: Jookies
Tjonge, jonge zal je zeggen. Wat heb jij veel uitgegeven. Klopt. Ik schreef toch al dat mijn portemonnee na de beurs onrustwekkend dunner was? En het strafste is eigenlijk dat ik, weer in het centrum van Parijs, te gierig was om een euro (1 euro!!!) uit te geven bij de luxueuze Point WC - un espace de toilettes publiques « haut de gamme » met tientallen kleurtjes WC-papier in het winkelcentrum Carrousel du Louvre.
Een mens zit soms raar in elkaar ...

Nagekomen bericht
Sabine, die zelf geen blog heeft, was ook op de beurs en stuurde mij een heleboel mooie foto's, o.a. van dit elegante pakje dat ik zo zou willen hebben (eerst wat afvallen dan) ...16 opmerkingen:

Marina zei

Wat een buit, daar krijgt een mens zin van om aan de slag te gaan, veel plezier en creatieve uitspattingen.

katrien zei

Prachtige aankopen heb je gedaan,geniet ervan.

Thee zei

Loopt het water niet uit je mond en kriebelen de vingers niet van al dat moois wat je hebt gekocht. Wat ga je nu al eerst gebruiken??

Anoniem zei

meid, je bent Rijk! misschien niet meer in je portemonnee maar wel aan spulletjes. prachtig, ik had het zelf niet beter uitgezocht kunnen hebben ;) heél veel plezier met nagenieten en de mooie dingetjes!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

inge zei

heerlijk hoor je af en toe zo laten gaan...maar wat ben ik benieuwd naar maaksels uit het kantenboekje en de japanse techniekjes van haken...

lheurebleue zei

@marina: dat zal zeker lukken!
@katrien: ik geniet er volop van ...
@theresia: tja, daar moet ik nog eens goed over nadenken ...
@marcella: zoals ik watertand bij de dingen die jij uit frankrijk meebrengt!
@cricri: ik hoop dat ik snel voldoende tijd heb om iets uit die boeken te maken.

dutch sisters zei

Geweldig, geweldig, wat een mooie spulletjes! (ben natuurlijk wel een beetje jaloers)

Anoniem zei

Ce post m'a beaucoup aide dans mon positionnement. Merci pour ces informations

lupineke zei

Oh, wat een leuke dingen heb je gekocht, ik snap dat je helemaal blut bent :( Maar dat weegt niet op tegen de heerlijke buit waar je mee thuisgekomen bent! Dat Quiltboek ziet er ook heel interessant uit, laat je ons er eens wat van zien? Fijne zondag, groetjes van Lupineke

La Maison zei

Wat zou ik deze spullen even graag vasthouden en van dichtbij bekijken.
Geweldig,wat heb jij jezelf een plezier gedaan. Goed zo.

Lieve groet
Hermine

Willy zei

Dat wordt flink sparen als ik er ooit naartoe wil. Prachtige aankopen heb je gedaan. Ik geniet even met je mee. Wat zullen we hier veel mooie creaties zien.

Unknown zei

wat een mooie, kleurrijke aanwinsten. daar word je blij van! veel plezier ermee. nu ga ik even (nu ja, even?) op je links klikken.

FotograficaNA zei

Wat een heerlijke beurs moet dat voor jou geweest zijn! En wat is Parijs heerlijk...

Annita zei

Wat een prachtige spullen allemaal, je bent ze helemaal waard!!

betty prins zei

Van die dunne portemonee snap ik wel! Wat een feest moet dat geweest zijn met zoveel mooie schatten naar huis te gaan, jij kan voorlopig vooriut, wat een mooie garens, alles is ook zo kleurrijk!

berthi zei

Wat een prachtige aanwinsten! Ik moet erg lachen om het gekleurde wc papier van een euro! Had ik ook niet gedaan hoor!:-)