dinsdag 13 oktober 2009

HekAlfabet

Ik sprak over Dolce far niente in mijn bericht van 25 september. Maar in niets doen ben ik niet zo goed. Ik heb het Boeddhistische stadium van ‘niet willen’ bepaald nog niet bereikt. Ook op vakantie stel ik mij allerlei doelen. Speuren naar zeeglas in de branding, uit het hoofd kraanvogels leren vouwen (leuk tijdens saaie vergaderingen!), elke dag een motief borduren, dikke boeken lezen. En kwam het door de zwarte schaduwcijfers op het witte pad naar zee? Of mijn obstinaat voortborduren aan de zwierige letters van de Grand Marquoir? Op het moment dat ik de eerste letter zag in een van de ijzeren poorten op het eiland, was ‘het hek van de dam’. Ik moest en zou een ‘hekalfabet’ samenstellen. Tot verbazing van toevallige passanten hield ik voor elk hek stil om aandachtig elke krul en elk versiersel te bestuderen. Innerlijk (en soms uiterlijk!) juichte ik bij elke nieuwe letter. En het is gelukt! Ik heb alle letters gevonden – sommige zijn beter dan andere. En jammer genoeg zijn bij het maken van de fotomozaïek hier & daar stukken van de foto’s en dus van de letters afgevallen. Maar daarover niet getreurd! Op naar het volgende doel!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

misschien valt dit ook wel onder "niets doen". Het speuren naar de letters maakt je hoofd en geest heerlijk los van de alledaagse piekertjes.
mooi alfabet heb je voor ons verzameld, leuk hoe jij de wereld om je heen bekijkt

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Saskia zei

Prachtig! Ik bewonder je geduld om dat hele alfabet te vinden.
Maar het is zo wat Marcella schrijft: zo komen je gedachtes op een ander level.

willy zei

Wat super leuk! Is je volgende doel de getallen? Ik zie al 88 op de foto onderaan.

Annelies zei

Wat leuk en ook wel erg knap.
Heb je veel moeten turen ?

betty zei

Als je oog eenmaal valt op een letter in een hek (dit kan volgens mij alleen maar jou overkomen), dan snap ik wel dat je door moet. Prachtige collage van letters!

Bertie zei

schitterend! ben benieuwd waar je nog meer mee komt...

Corrie zei

Ha Elizabeth, dit vind ik een kwestie van "alles uit het leven halen" aan wat er aan schoonheid ingebracht is, een kwestie van "kijken met andere ogen", een kwestie van genieten op grote schaal en als dat een tegenhanger zou zijn van het Boedhistische "niet(s) willen", zal ik van zijn lang zal z'n leven geen Boeddhist kunnen zijn.
Ik geloof wel in "loslaten", in het leven laten komen zoals het komt en kunnen loslaten waar je niets aan kunt veranderen, maar volop en intens genieten, zoeken naar schoonheid en die ook kunnen zien in dingen waar anderen aan voorbij gaan vind ik een hogere vorm van levenskunst van A t/m Z. Mooi logje, geweldig alfabet!

Kieny The Dutchlady zei

Je post maakte me aan het lachen.

Heb je ooit "De Lege Spiegel" van Jan Willem van de Wetering gelezen? Kan ik je aanraden en ook het vervolg: "Het Dagende Niets". Ik denk dat ze soms nog wel te vinden zijn in tweede hands boekwinkels. Een paar maanden geleden vond ik "After Zen" een soort vervolg op bovenste twee (nog niet gelezen). Ik heb een vermoeden dat de laatste alleen in het Engels is uitgegeven.

Anoniem zei

GEWELDIG !!!

Wat heb jij een leuk speurwerk gedaan.
Een mooi doel dus !!

Ik zie het voor mij, jij met hoofd in allerlei standen zoekend naar de juiste vorm. Een geliefde vlak achter je geduldig wachtend beetje naar links en naar rechts kijkend. Vriendelijk knikkend of glimlachend naar voorbijgangers die dus met opgetrokken wenkbrouwen iets vertraagd en zwijgend voor bij gaan.

MM

lheurebleue zei

@marcella en saskia: da's waar, je komt los van de alledaagse dingetjes!
@willy: dit is nu even afgelopen - alhoewel? ik zag gisteren in de stad een trotoirtegel met een S ;)
@annelies: behoorlijk wat! en je moet de letter in je hoofd hebben voor je hem in zo'n hek ziet!
@betty: een beetje een obsessie wordt het dan wel ...
@bertie: dit alfabet is nu afgelopen. wie weet komt er nog eens een ander ...
@corrie: ik ben een beetje stil van je commentaar! dank! het zijn ware woorden: niet teveel energie steken in wat absoluut niet haalbaar is en maximaal genieten van het haalbare. niet dat dit mij altijd lukt ...
@kieny: dank voor de tip. ik zal eens in boekantiquariaten kijken.
@mm: dat heb jij weer eens heel goed gezien. het komt voor een deel aardig dicht bij de waarheid. alleen heeft M geen geduld en loopt vrolijk ('ik hoor hier niet bij') door.

Balsemien zei

Elisabeth, wat een leuk logje! Geweldig leuk en zo creatief!