maandag 12 oktober 2009

Dolci Ricordi: Giallo [Geel]

En de zon? Waar is de zon gebleven????????? Die koesterende, omhullende warmte ...
Ruik je het 'profumo' van gele saffraanrijst?

(Nodig: risottorijst, ui (cipolla), bouillon (brodo), saffraan, olijfolie, witte wijn, versgeraspte parmesan, peper en zout, ik denk dat in het plastic zakje zo'n fabriekskaas zit, in de plaats daarvan kan je wat room of boter gebruiken.
Het geheim van een goede risotto: laten pruttelen, niet koken en de bouillon lepel per lepel toevoegen en laten uitdampen. Het eindresultaat moet crèmeus zijn.)

6 opmerkingen:

Tineke zei

Een goede risotto! Hmm, heerlijk. Prachtige foto's. Fijne (werk) week.

Corrie zei

Mooi al dat warme geel en hier schijnt het zonnetje vrolijk de kamer in, afgewisseld door buien. Ik mis het ook die zomerwarmte, heb ik voorheen nooit last van gehad, het zal de leeftijd zijn bij mij.
Ik kijk de afgelopen weken weer met groot plezier naar Masterchef en ik weet dus dat een goede Risotto helemaal niet makkelijk is, dank voor je recept Elizabeth!

Balsemien zei

Mmmmmmm, lekker. Bijzonder krokusdraadje met geur en kleur zo specifiek... Zal je wat verklappen: heb nog nooit echt risotto gemaakt, toch 'ns proberen!

lheurebleue zei

@tineke: ja, een goede risotto is niet te versmaden!
@corrie: ha! de Masterchef is er weer! goede tip, ik ga ernaar kijken!
@balsemien: moet je proberen! heb je pompoenen in de tuin? een pompoenrisotto is ook lekker - je vindt wel een recept op internet.

Bertie zei

oh, prachtig! heb je nog meer kleuren en lekkers in petto?

willy zei

Wij eten vandaag pasta. Risotto heb ik nog nooit gemaakt. Ik zie het op tv zo vaak een brei worden dat ik mij er maar niet aan waag.
Het is wel een mooi zonnig logje.
Heb je nog meer vakantie kleuren?