{ .. Maar als de Herfst zijn hoofd, gesierd met rijke appels,
uit de boomgaard hoog verheft, dan plukt hij blij de peren die veredeld zijn
en druiven met hun purper prijkend, ...}
uit Horatius, Epode 2, vertaling Piet Schrijvers
De nazomer verglijdt aarzelend in de herfst. De laatste gouden, door bladeren gefliterde zonnevlekken. Zoemende bijen in de klimop en een lome atalanta op de warme balkonballustrade.Oogsttijd. Zelfs in onze kleine stadstuin. Tien kilo purperen druiven van slechts één gulle druivelaar. Met appels, suiker, prosecco, limoen, tijm en jeneverbessen gekookt tot meer dan veertig potten jam. De kelders worden gevuld, de barre tijd kan komen ... (maar, lieve weergoden: festina lente, haast je langzaam!).
Het recept voor de druivenappeljam gaf ik hier.
15 opmerkingen:
HEEEEL langzaam aub !!
Wat een heerlijke oost uit een zalig stadstuintje. Daar kan mijn dorps tuintje niet aan tippen.
Ik ga er wel in zitten vanmiddag !!
En hoe ik de winter nu moet doorkomen zonder zo'n zalige oogst !!;-))
Mooi poëtisch blog !!
mm
MMMMMM, dit ziet er supergezellig en superlekker uit.
Ik hou erg van de herfst. Zeker die mooie herfstdagen, waarin het s'ochtends koud is en rond het middaguur heerlijk.
Dat ziet er lekker uit. Ik heb nog druiven hangen, genoeg om je recept is uit proberen, bedankt!
Mooie foto's heb je bij dit logje geplaatst. Het lijkt wel een klein oogstfeestje.
fijn herfstweer hier en ook in Zweden (ben net terug). ik krijg zin in die jam van jou! in Zweden plukten we de eerste vossebessen, terwijl er ook nog heel bosbessen waren. dat had ik nooit eerder zo gezien.
Een logje om van te snoepen!!
Mmmmmmmmmmmmmmmmm, dat wordt smullen!
Wat een heerlijke foto's met rijke oogst uit je kleine stadstuin. Wat zul jij nog heerlijk namijmeren en terugdenken aan deze heerlijke tijd als je eet van de lekkere jam.
Ziet er heel prima uit, heb nog aardig wat trossen hangen en heb daarom je recept uitgeprint, hoop dat het mij ook zo goed lukt als bij jou! Bedankt!! Groetjes
Lida
Oh! Zó kom je gezond de winter door. Ik heb ook druiven, maar zéker geen tien kilo.
Lekker eten!
Hee wat leuk! Je hebt gisteren de kook column van de NRC-Next gehaald!
:-))
Mmmm... smullen deze winter. Dank voor je recept, ga het zeker proberen. Herfst is toch zo heel speciaal vind ik! Lieve groet Anje.
@mm: inderdaad heeeeel langzaam ...
@guute: en het is ook lekker!
@annelies: geef mij maar lente en zomer!
@corry: succes!
@willy: zelfs in een stadstuintje kan je een oogstfeest vieren!
@lut: dank je!
@berthi: dat zullen we doen, een winter lang
@tineke: inderdaad: de zomer in glas!
@lida: jij maakt er vast ook iets heerlijks van
@monique: je hebt er waarschijnlijk meer dan je denkt!
@bertie: dank voor de tip! leuke vakantie gehad?
@anje: succes!
Wat een blij log is dit, de rijkdom van eigen oogst en arbeid heel mooi uitgestald op de tafel. Het recept heb ik opgeslagen en wat een goede link naar de klassiekers. Wat een prachtige bloemrijke taal, heerlijk om te lezen.
Fijn dat je weer opgeknapt bent, maar wat jammer dat je die heerlijke taakloze uurtjes nu moet missen.
Een reactie posten