woensdag 4 februari 2009

Exclusieve Moleskine

Als ik op reis ga, neem ik steeds mijn klein tasje met frivolitéspulletjes mee. Ideaal in de trein, wachtend op het vliegtuig of tijdens de siësta. Zoals hier na een heerlijke middagmaaltijd in het witte Spaanse bergdorp Zuheros ("el pueblo mas bonito del mundo") met zicht op de uitgestrekte olijfgaarden. Met het kruidendrankje (in dezelfde kleur als mijn tasje) dat we na het eten van de waard kregen ging het frivolité-en snel maar misschien iets minder accuraat ...
Eerst wist ik niet goed wat te doen met mijn frivolitétjes. Tot ik aan mijn Moleskinenotitieboekjes dacht. Al twee eeuwen worden de 'legendarische' boekjes van Moleskine gebruikt door kunstenaars, schrijvers en reizigers als Matisse, van Gogh, Hemingway en Bruce Chatwin. Volgens Moleskine is het 'het symbool van het hedendaagse nomadendom'. Deze hedendaagse nomade is enthousiast over de notitieboekjes en neemt ze graag mee op reis. Hoewel ik niet zo narcisitisch ben als Oscar Wilde: 'I never travel without my notebook. One always needs something sensational to read on the train.'
Lange tijd waren de boekjes niet meer verkrijgbaar tot het Italiaanse bedrijf Modo & Modo ze in 1998 ging reproduceren. Een schot in de roos: er is nu een heel gamma van notitieboekjes in verschillende groottes en kleuren verkrijgbaar. Exclusief zijn ze dus bepaald niet meer. Reden om voor mijzelf een exclusief exemplaar te maken - met mijn frivolitétjes en wat restjes uit mijn voorraad. Een stoere linnenstof voor de buitenkant, een tere bloemetjesstof voor de binnenkant, drie oude knoopjes. Frivolité voor het bloemetje en voor de randjes. De wisselende kleuren van het Anchor garen (pearl cotton 8 nr. 1355 - 'Mountain Stream') zorgden gratis & voor niks voor een speels effect.
En nu ben ik bijna weer klaar om op reis te vertrekken ...

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat hebben wij hier samen zitten genieten van je logjes over Granada, wat een mooie foto's ,zeker die met de deigende lucht erboven ,wat een schoonheid daar toch hè..bedankt maar weer van hier!!
en leuk je frivolité zo bij de hand op t terrasje.....en never heard of groundhogday erg grappig!!\
groetjes hilly

Anoniem zei

EN of jij een origineel boekje hebt.
Met ook nog zo'n mooie herinneringsplaatje erbij.

leuk garen.
EN waar gaat de reis deze keer heen !!?;-))

mm

Anoniem zei

O ja wilde zeggen,

Dat ik dat nou nog steeds niet geprobeerd heb Frivolité, zit er zo leuk uit.

mm ;-)

Annelies zei

Mooi hoor het frivolité en de leuke knopen op je boekje. Zo maak je het echt tot iets van jezelf.

MariecusBruyn zei

O, dit is prachtig!
Ik heb ook notitieboekjes, drie momenteel, maar geen enkel zo mooi ingepakt als dat van jou.
Als je eens niet zou weten wat doen ;)

Anoniem zei

Ik ken de Moleskine boekjes, maar jouw boekje is veel mooier en persoonlijker. Het frivolite randje rondom vind ik erg mooi!

Staan je koffers alweer gepakt? Welke mooie plaats ga je bezoeken?

Anoniem zei

Dit is een heel mooie omslag voor je notitieboek. Leuk zo'n frivolité werkje voor op reis. Heb je het tasje ook gemaakt?

Anoniem zei

super, lheure, echt iets voor (en van) jou! dit is vele malen leuekr dan suffe kleedjes met frivo;ité randjes. Ik zal er aan denken als ik ooit ook een klein frivooltje maak.

Marcella
nuttigenfraai.web-log,nl

MoniqueB. zei

Op Flickr zijn heel veel leuke covers voor boekjes, maar nog niet een gezien met frivolité. (wel veel droogvilten).
Knap dat je het kunt, het lijkt me erg priegelig.
Zo wil ik altijd nog leren kantklossen!
En treinreizen... : rocks!!!
Veel vakantie plezier.

Anoniem zei

Bedankt voor je leuke houtkink. Je kunt toch de gekste dingen maken van hout. Ik heb altijd een sok om te breien bij me, om te doen als er niets anders te doen is. Jouw frivolité werkt daar ook goed voor.