zondag 23 februari 2014

Voor een winter die vergat winter te worden

Tijdens deze winter die per ongeluk vergat winter te worden, waren sjaals natuurlijk niet nodig.  Maar ik breide er toch twee, een rode voor Elena en een groene voor Matti.
Ik breide ze niet in mei maar in februari. Een rode voor Elena omdat rood past bij een vurig meisje, dat van vliegen houdt en als een vogel op haar schommel - helemaal niet bang - de zon wil plukken van de hemel.
Dat meisje wil ook een prinsesje zijn. Daarom huppelt op haar sjaal een prinsesje met blonde haren op hennepen beentjes. En aan de randen van de sjaal wappert een regenboog aan kleuren.
Op de groene sjaal van broertje Matti bestuurt een beertje (Matti is eigenlijk zelf een klein beertje) een rode auto met echt wielen (zwarte knopen voor de wielen en witte als wieldoppen).
{Makkelijk werkje overigens. Gewoon 42 steken opzetten en in ribbelsteek breien met aan beide zijden kantsteken. Voor een sjaal heb je vier bollen wol nodig, bijvoorbeeld in verschillende tinten van dezelfde kleur.
Ik tekende figuurtjes in de juiste grootte op papier, knipte de onderdelen eerst uit het papier en dan uit verschillende kleuren vilt. Vervolgens appliceerde ik ze op een groter stuk vilt in een kleur zo dicht mogelijk bij de kleur van de sjaal.
Ik breide het laatste stuk van de sjaal pas na het appliceren zodat ik een vierkant/rechthoek ter grootte van de applicatie in tricotsteek kon breien. Het oogt beter als de applicatie op een plat vlak wordt vastgezet.}
Nu maar hopen dat de sjaals niet in de tram blijven liggen ...
En als de lente in de lucht lentekolder in je hoofd brengt, aarzel niet als je ook wil schommelen en de zon plukken van de hemel. Gewoon doen!
Illustratie: Theresa Huse

15 opmerkingen:

Willy zei

Jammer van die vergeten winter, want zulke leuke sjaals wil je toch het liefst elke dag dragen. Mooi berichtje heb je er ook weer van gemaakt.

inge zei

eigenlijk ben ik heel blij dat de winter ons even vergeten is, vanwege mijn verkleumde botten ... al was die regen nu ook niet echt leuk ...maar het wordt lente en ja ik ben een buitenmens ... en die sjaals kunnen volgende winter vast nog eens om :-)

Monica zei

Geniet maar lekker van die lieve kleinkindjes met wapperende haartjes op de schommel. En weet je: die rode en groene sjaal komen vast en zeker een keer te pas, is het niet dit jaar dan wel het volgende :)

Jeanny zei

Jeetje wat zijn dat super leuke sjaals die je hebt gemaakt. Helemaal te gek en nu mag de winter verder ook wegblijven!

Rennie zei

Met deze gedachten zulke leuke sjaals breien, dat maakte de geen-winter tot een feest.

Anny zei

Zo'n geweldige sjaal laat je echt niet in de tram liggen hoor!

Annelies zei

Wat een mooie leuke sjaals !!

Marloeskreatief zei

Zo schattig

aafke7 zei

enig geworden! Wat is er leuker dan voor kindjes iets te maken?

Mapi zei

Heb net al schommelend de zon van de hemel geplukt !
Liefs, licht en warmte ...
Mapi

Anoniem zei

en als ik de sjaal dan weer vind in de tram dan...................
nee ik houd de sjaal niet zelf, ik breng hem naar je terug!!
ze zijn zó mooi!
met groet PUUP

josé zei

Wat een leuke sjaals Elisabeth. Heerlijk om dit voor je kleinkinderen te maken. Er komen nog vele jaren dat ze deze mooie sjaals kunnen dragen. En bewaren doen ze deze zeker. Nog vele generaties kunnen deze
gedragen worden.
Zo heeft mijn dochter een bloes van mij die mijn moeder maakte voor mij met kant gedragen.
En hij ligt nog in de kast, het was een lieveling bloes van mij en mijn dochter.
Heerlijke logje

Liefs José

MoniqueB. zei

de liefde straalt er vanaf! wat een geweldig idee! De uitvoering is 'simpel' maar doeltreffend.
Zo lopen ze allebei (weer) met een uniek stukkie handwerk.

betty prins zei

Ja, geen winter dit jaar, vandaag al helemaal niet, maar je leuke sjaals voor kindjes zijn zo lief, die dragen ze beslist volgend jaar ook weer. Gelukkig blijven ze nog even prinsesje en auto's zullen voor de kleine man nog lang favoriet zijn.

mANdarien zei

Hoe geweldig is dit zeg ! De sjaals zijn supermooi. Ik ben helemaal weg van het prinsesje ! En zo leuk hoe je die gedichtjes hebt verwerkt, schitterend ! Ik kom hier zeker nog vaker piepen.