woensdag 8 februari 2012

Het mysterie onhuld - {Een wieg voor Secundo 1}

Het wordt tijd om Het Mysterie achter de Klittenband te onthullen. Dat mysterie is het tweede kindje van onze dochter-aan-zee en tevens ons tweede kleinkind - voorlopige werktitel: Secundo. Secundo wordt midden maart verwacht, de voorbereidingen zijn in volle gang.
Elena sliep als babytje in de familiewieg van vaders kant maar op Kerstdag werd haar nichtje geboren en de wieg verhuisde naar Parijs.
Weken voor Elena verwacht werd, kocht ik in de kringloopwinkel een wieg zodat ze ook in ons huis een warm nestje zou hebben. Ik was nog druk bezig met het strippen van een oneindig aantal 'affreuze' gele ruches, toen de kleine dame 6 weken te vroeg geboren werd.
Toen kwam het er natuurlijk niet meer van de wieg af te werken. Een babytje kan ook slapen in een mand met een wolkjesstof gewoon over de rand gedrapeerd. Gemakkelijk kan tenslotte ook.
Maar de mand wordt nu de 'hoofdwieg' van Secundo. Da's een serieuzere klus. Dat doe ik wel even, dacht ik. Niet dus. Het koste veel meer werk dan gedacht. Vooral het nadenken over een slimme 'architectuur' kostte veel tijd.
Zelfs de eerste stap, het bekleden van de rand en de bogen duurde uren. Eindeloos lange banden stikken, en alles netjes omwikkelen - aan de randen ook met fiberfill zodat het tere hoofdje van Secundo niet geblutst wordt bij eventueel botsen.
En waar blijft nu dat klittenband? Dat lees je in een volgend blog ...

14 opmerkingen:

Elizabeth zei

Gefeliciteerd met het aankomende tweede kleinkind.
Het is een hele klus om de wieg te maken zoals je dat graag wilt maar het is liefdeswerk en dus krijg je het voor elkaar.

Veel plezier ermee.

berthi zei

Gefeliciteerd met de komst van je tweede kleinkind. De wieg is schattig en naar mijn idee is hij klaar... of toch niet?

Martine zei

Gefeliciteerd en wat een verrassing deze wieg te zien.
In precies zo een hebben mijn twee oudsten gelegen en daarvoor hun vader en zijn broers.
Jammer dat we geen plaats hadden om hem te bewaren. Wie weet is het dezelfde.( LOL )
Ben benieuwd wat voor kleur de wieg krijgt..

marcella zei

Van harte Elisabeth en de jonge ouders natuurlijk. Wat een eer om de wieg voor secundo te maken, een hele klus, maar wel eentje die je met groot plezier doet.

betty prins zei

Wat een plaatje is de wieg al, mooi zo met die blauwe randen. Het zal zeker een heerlijk slaapmandje worden voor die kleine.
Gefeliciteerd, en voor jouw dochter en jou sterkte met de laatste maand!

Anoniem zei

Wat een verrassing, zo'n popje wat zich eerder laat zien dan verwacht...! Je werk aan de wieg is een forse klus, maar zo te zien wordt het prachtig! Ik herinner me nog, hoe ik met bij de rieten wieg van onze jongste de stof met heel kleine steekjes aan de rand vastnaaide, wat een heindens werk was dat... Maar wel mooi, net als het bij jou gaat worden! Succes verder, enne, nog heel hartelijk gefeliciteerd met Secundo!!

Marloeskreatief zei

gefeliciteerd met komst nieuw kleinkind,leuke dankbare klus heb zelf ook onze fam wieg waar ik zelf inlag opnieuw bekleed voor onze kleinzooon bram gr marloeskreatief

Anny zei

Gefeliciteerd met het nieuwe kleinkind. En die wieg wordt vast wel heel mooi...

Janny zei

Wat heerlijk dat je je kunt verheugen op een tweede kleinkind! En wat een mooie wieg. Het wordt vast een plaatje als hij af is. Ikj las zonet nog even je logje over Meijsing en Szymborska. Heel mooi. Ik houd ook erg van de gedichten van laatstgenoemde.
Janny

Corrie zei

Wat heerlijk om hiermee bezig te zijn en hoe meer uren erin gestopt worden, des te meer liefde het kleintje straks omhult.

josé zei

Wat heerlijk Elisabeth. Een nieuw kindje op komst.


Gefeliciteerd aanstaande Oma weer. Leuk !!
En nog leuker de wieg bekleden.

Ik weet zeker dat jij er wat moois van maakt.

Ik vind dit nu al prachtig, en een werk.

Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Liefs José

Willy zei

Ach wat leuk om daar mee bezig te zijn. Het is ook een prachtige wieg. Daar ligt dan volgende maand al een lief nieuw kleinkind in.
Groetjes

inge zei

o wat heerlijk weer zo´n klein hummeltje in de familie ... en volgens mij komt het klittenband ergens om de stof rond de ´kaphengels´ te bevestigen ...

Marina zei

O zo zalig en wat een eer dat je de wieg mag bekleden, komt allemaal goed Zelfs met wat gesukkel dat je trouwens eens ze klaar is en de baby erin ligt snel vergeten bent. Er gaan hier nog mooie verhalen volgen met veel warmte en liefde, ik kijk er naar uit! Gefeliciteerd!