dinsdag 24 januari 2012

Een mens moet soms dapper zijn ...

In het weekend liep ik 'per ongeluk' binnen bij het Deense Tiger aan de Oude Gracht in Utrecht. Tjonge, jonge, ik moest mij echt inhouden om mijn mandje niet vol te laden. Ik voelde mij als die vrouwen in de reclame van C1000.
Zo veel leuke dingen voor een paar eurootjes! Kabouters, gezelschapspelletjes, sokken, breisetjes, poppenkastpoppen enz...
Maar ik heb mij ingehouden en enkel een theekopje en twee punnikpopjes gekocht.
Omdat ik het toch merkwaardig vond dat de prijzen zo laag zijn, keek ik op de verpakking of er geen zweet en tranen van Chinese vrouwen uit sweatshops aan kleefden. Ik kon niets over de herkomst vinden, wel een ernstige waarschuwing:
Ik schrok wel van die 'kans op wurging' maar liet mij niet afschrikken en opende de verpakkingen. (Kunnen we deze waarschuwing binnenkort op het etiket van elke bol wol verwachten??)
Voor alle zekerheid keek ik toch nog eens goed naar de gebruiksaanwijzing. 't Is toch verstandiger om op een veilige manier met dit gevaarlijke spul te gaan werken.
Ik durfde het aan om wat te punikken. En oef ... ik heb het overleefd en verkeer in uitstekende gezondheid ...
Ja, een mens moet soms dapper zijn!

(En o ja: ik heb nog even verder gezocht: Tiger heeft een gedragscode op zijn website staan  waaruit blijkt dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel dragen)

16 opmerkingen:

Elizabeth zei

Goh,ik wist niet dat Tiger ook in Nederland was neergestreken. En oh ik ken het gevoel zo goed, het kost werkelijk moeite om zo'n mandje niet helemaal op te vullen.

betty prins zei

Nooit van deze winkel gehoord, maar het lijkt mij een klein paradijsje...
Zo leuk je punnikvrouwtjes, en nu aan de slag, ik zag hier en daar erg leuke dingen van punnikslingers gemaakt!

Unknown zei

gelukkig ben je ouder dan 3 jaar ;-))) hahaha. veel plezier met je nieuwe speeltje!

Anoniem zei

Wat een leuke ontdekking! Zowel winkel als punnikpopjes :) Als ik nog eens in Utrecht ben, dan zal ik er zeker eens gaan snuffelen!

Bertie zei

leuke tip, daar ga ik (als ik dapper genoeg ben ;-)) zeker een keer naartoe!

Monica zei

Wow, zo'n winkel... Ook daar moet je al dapper zijn om met beperkte lading thuis te komen. Wat het punnikken betreft: ze vergeten een waarschuwing voor die arme poppetjes die in je hand ronddraaien om het 'wurg'draadje door te werken :-)

Willy zei

Een winkel waar we op onze reis naar Zweden altijd even aanwipten.
Sinds enkele jaren is er hier één in de buurt. De punnikklosjes zijn wel heel erg leuk.
Groetjes

Janny zei

Ooooo... jij hebt de punnikklosjes wel! Ik wilde ze zo graag en heb afgelopen week nog in de Tiger in Arnhem gekeken. Niks geen punnikpopje gezien.
Ga snel weer eens kijken of ze er nu zijn!
En ik ben blij dat Tiger maatschappelijk verantwoord onderneemt. Ik had me al afgevraagd of het net zo iets als Action was, waar alles zowat uit China etc. komt. En waar mensen zwaar voor onderbetaald worden.
Janny

Marloeskreatief zei

Prachtig verhaal ,punnik ze ,heerlijke ontspanning gr marloeskreatief

Marina zei

Leuke buit, je bent inderdaad braafjes geweest, als ik al dat moois zie weet ik niet of het me zou lukken :0)
En gevaar, tja je kan over zo een draad struikelen ook, zou ik dus nog kunnen tegenkomen.
En wat heerlijk lezen is het toch altijd bij jou!

Anoniem zei

Utrecht was altijd al mijn stadje maar nu nog meer. Ik ga meteen de kinderen opdracht geven om langs te gaan en voor mij in ieder geval zo'n leuk punnikje te kopen.

berthi zei

Haha, jij ook al bij Tiger!:-) Ik ben al verschillende keren bij deze winkel in Arnhem geweest. Inderdaad, veel te leuke spulletjes. Net als jij moet ik me echt inhouden!:-) Eerst kijken, dan aan mezelf de vraag stellen of ik het nodig heb, en dan pas beslissen of het mee naar huis mag!:-)

Balsemien zei

Wat een leuke winkel lijkt me dat! punniken is leuk hè, als je de smaak te pakken hebt en ook de slag, dan gaat het best weer snel. Vroeger was ik erg ongeduldig, en baalde altijd dat het zo lang duurde vooradt het sliertje er onderuit kwam...

josé zei

Mijn punnik popje lig voor het grijpen, nog van mijn dochter. Ik dacht dat de gele het zelfde was, maar een ander snoetje voor de rest het zelfde enig.

De japanse is mooi. Ik ben benieuwd wat je er van gaat maken, ik heb ze in verschillende maten ook met6 en 8 het dubbele. Ik dacht enig die moet mee jaren geleden.

Maar nog nooit wat mee gedaan. zou het een nieuwe verslaving worden. Dan komt hij toch nog van pas Hihi.

Liefs José leuk log !!

Anny zei

Kijk, dat zijn nog eens leuke punnikklosjes... Als alles zo leuk is dan kan ik me voorstellen dat het niet meevalt om de winkel leeg te kopen.

inge zei

echte hebbedingetjes ...ik sla de naam van de winkel even op voor als ik weer eens in utrecht ben ...