dinsdag 15 juni 2010

Jutte bruiloft / Burlap wedding (3): slinger/garland

En waar heb ik het dan zo druk mee (naast werk & familie & zo)? Wel, Uw Specialist voor Feesten & Partijen draait op volle toeren. De Afdeling Kraamcadeautjes heeft het nu wat rustiger, het Departement Bruiloften draait echter overuren. Zo werkte de jute specialist aan een slinger met de namen van de geliefden die ergens in de Californische wildernis trouwen. Wel handig deze slinger ergens tussen twee bomen te hangen zodat de gasten die van heinde en verre komen kunnen zien dat ze op de juiste plek zijn gearriveerd.Dan was er nog een speciaal verzoek. J & A hadden een paar maanden geleden een heleboel spullen voor de bruiloft gekocht en opgeslagen in de schuur van hun huisje-in-het-bos. Vorige week bleek tot hun schrik dat het mooie gastenboek was opgegeten door de muizen. Je raadt het al: Uw Specialist voor Feesten & Partijen kreeg de vraag voor een alternatief te zorgen, liefst gemaakt van een oud boek. Tot mijn grote blijdschap vond ik op de Haagse Antiekmarkt een oud fotoalbum met een aantal prachtige sepiafoto's uit 1889 en heel veel lege bladzijden die vol wensen geschreven kunnen worden. Er is niet veel nodig om hiervan een Wedding Album te maken. Muizen die een leeg album opeten is jammer, als ze een album vol lieve wensen wegknagen, is het een ramp. Laat ik nu toch een oude metalen doos in boekvorm vinden waarin het album precies past! Het moet wel een buitensporig genetisch gemanipuleerde muis zijn om daar doorheen te knagen. Oorspronkelijk stond er een schilderij van Marie Antoinette op, ik ben al begonnen dit aan te passen voor de tortelduifjes. (Het torteldoffertje is inmiddels al wat groter dan op de foto hiernaast.)
Ik kan nog niet verklappen wat er gebeurt bij de Afdeling Geheime Zaken want daar is men bezig met dingetjes die - je raadt het al - geheim moeten blijven. Die toon ik dus nog niet want mijn zoon brengt af & toe, jawel, een bezoekje aan mijn blog.

12 opmerkingen:

Bertie zei

wat heb je dat weer onthutsend mooi gedaan, die namenslinger! en oh wat een mooie vondsten, album en doos. het kon gewoon niet beter.

Anoniem zei

wat een lief tortelduifje ;) Heel veel plezier straks op De Dag en nu met de voorbereidingen. Wat een genoegen dat je er zo bij betrokken bent

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

betty zei

Ik zie de slinger al zachtjes wiegen in de wind, wat een feestelijke dag zal het worden! Leuk toch al die opdrachtjes, het fotoalbum is heel speciaal en zo in de kist (erg mooi) zal het de muizen wel weerstaan.

Willy zei

Dankzij de muisjes (toch niet die uit één van je vorige logjes?)krijgen J & A een prachtig album. De vlaggetjes zijn ook weer enig.

josé zei

Jou vlaggetjes zijn enig, brengt mij weer op een idee.

Zou dit leuk zijn voor zoon lief die gaat trouwen in Valencia.

Zijn bruid in America leren kennen. Een Spaanse je raad het al. Veel plezier met voor bereidingen enig hoor.

Kieny The Dutchlady zei

Toen ik alleen je letters zag dacht ik: "Dat weegt lekker niks in de koffer en neemt niet veel plaats in".(zit vaak praktisch te denken). Maar toen ik iets verder naar onderen scrolde zag ik je boek en trommel en er zal nog wel meer bij komen. Het wordt vast allemaal heel mooi. Geniet lekker van alle voorbereidingen en vergeet niet dat je koffer nog dicht moet kunnen ;-).

@nne zei

Wat een leuk idee dit oude album voor bruidswensen. Lieve groeten, @nne

Saskia zei

"I love it when a plan comes together." (citaat van het A-team)
Jij maakt er weer een prachtig feestje van!

Annelies zei

Veel plezier met al je voorbereidingen. Wat maak je leuke dingen !

berthi zei

Het is nu al één groot feest om naar al deze mooie werken van je te kijken. En dan heb je nog geheimen... Het belooft een onvergeetlijke, gezellige en bijzondere dag te worden. Nog veel plezier bij de Afdeling Geheime Zaken!

Anoniem zei

Zoo leuk de slinger.
dat eenvoudig jute zo chique kan zijn.

De hulptroep(en) is zéér inventief !!

MM

Anje zei

Wat een goed idee van Muisje......nu komt er het mooiste album van de wereld. Het is echt prachtig en wat stoer die vlaggetjes.
Kan niet wachten tot we de Ssssssttttt.......spulletjes ook mogen bewonderen.
Lieve groet, Anje.