woensdag 22 april 2009

Dag van de Aarde

- Heb je het al gemerkt?
- Wat?
- Dat het vandaag 22 april is en dus de Dag van de Aarde! Klik maar eens op de GoogleDoodle.
In de Verenigde Staten bestaat Earth Day als sinds 1970, in Nederland wil de Stichting Dag van de Aarde mensen bewuster te maken van 'de waarde van de aarde' en zoveel mogelijk mensen aanzetten tot een duurzame levensstijl.
Onze dierbare aarde: soms een grommend & woest beest zoals onlangs nog in Italië. Soms van een ongekende schoonheid en een tere pracht. Maar altijd kwetsbaar. En zeker ook vergankelijk zoals het etherische zaadsieraad van Wieteke Opmeer:
{'Als het sieraad niet meer gedragen kan worden of als de drager daar behoefte aan heeft, kan het op een mooie plek in de natuur gelegd worden, hier zal het verdwijnen en op de plek waar het is achtergelaten zullen wilde bloemen groeien.'}

Laten we de aarde met eerbied bejegen zodat we niet met z'n allen - zeker hier in Nederland - op een nieuwe Ark van Noah terechtkomen ....

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja had het bekeken op google.
Goed daar bij stil te staan en bewust 'zuinig' te zijn.
Wat een bijzonder mooi 'fragiel' sieraad.

mm

martine zei

Laten we hopen dat de mensen na gaan denken over duurzaamheid als ze wat minder te besteden hebben.

Annelies zei

Een prachtig sieraad. Misschien geeft dat ook wel de kwetsbaarheid van de aarde aan.

Balsemien zei

Prachtig logje, Elisabeth!
Dat sieraad geeft heel mooi de vergankelijkheid weer, maar ook 'the circle of life'. Heb wel het idee dat er steeds meer mensen kiezen voor bewust en duurzaam leven.

Corrie zei

Ooit zal het hopelijk gewoontegoed worden om zó over de aarde te denken. Wat een prachtig halssierraad heb je uitgezocht om te laten zien,ik vind het meteen het mooiste van al haar werk, maar ook de vilten broches en de voorleesdeken vind ik erg leuk gevonden.

MariecusBruyn zei

Dag van de Aarde, hier bij ons op zondag gehouden als afsluiter van de Week van de Aarde.
Ik merkte toch wel dat de reeds meer bewustgeworden mensen dit evenement meemaken, de eerder "onnadenkende consumerende vervuilers " (om ze maar even zo te noemen) liepen er een beetje verdwaasd bij omdat ze hun 'ding' niet konden vinden. Maar misschien is er een zaadje geplant in hun onderbewustzijn dat stilaan tot ontwikkeling komt.
En zo'n heerlijk logje als dat van jou kan er alleen maar toe bijdragen!