zondag 6 juli 2008

Opfriscursus frivolité


Ik ga een paar daagjes op reis (vakantie!) en neem natuurlijk iets te handwerken mee. Het moet iets kleins zijn want we zullen waarschijnlijk wat rondtouren. Dus geen borduurwerk voor lome & luie uren onder een schaduwrijke boom.
Ik denk dat ik het frivolitétasje meeneem dat ik hier reeds liet zien. Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog 'gefrivoliteet' heb, daarom was ik de slag kwijt. Gelukkig vond ik een aanschouwelijke les:
les 1: de basissteek

les 2: picots

les 3: herhaling en picots verbinden

En als dit nog niet duidelijk genoeg zou zijn staan hier instructieve tekeningen.
En nu ga ik oefenen ...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hele fijne dagen in Italië!
En het frivolite komt helemaal goed, na de duidelijke instructies van het filmpje! Het resultaat krijgen we natuurlijk wel te zien!?

Anoniem zei

Maak er wat moois van in Italië!
Van de dagen èn van je frivolité!

Anoniem zei

Veel plezier...en vergeet niet om je heen te kijken met dit moeilijke kunstwerkje...
leuke affiche!
hilly

Corrie zei

Mmmmm, nu dacht ik toch ineens een paar aanwijzingen te krijgen waarmee ik meteen aan de slag zou kunnen met mijn heel oude geërfde frivolité-spoeltjes, maar ik snap er niets van en dat ligt beslist niet aan de uuitleg maar aan mij. Ik laat het nog maar even. Maar is dat schattige eierdopje dan wel door jou gemaakt? Zo ja, vind ik het een heel erg lief resultaat en knap na het zien van het filmpje. Heel veel plezier in Italië Elizabeth.

lheurebleue zei

@ berthi, saskia, hilly: dankjewel! genieten van italie zal wel lukken, frivool zijn ook maar frivolite weet ik nog niet ...

Anoniem zei

ik zat met mijn neus op het scherm, volgende keer neem ik mijn speoltje en garen me naar boven en dan ga ik proberen. Het ziet er niet heel meoilijk uit, behalve dan dat je er dan ook nog wat leuk van moet zien te maken ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

MariecusBruyn zei

Nog nooit over frivolite gehoord, laat staan gezien! Lijkt me leuk om ook eens te proberen, nu eerst nog wat spoeltjes zien te vinden.
Veel plezier in la dolce Italia!