dinsdag 15 januari 2008

scripta manent


Verba volant, scripta manent. Woorden vervliegen, wat geschreven is blijft.
Maar kan je een directory met liefdesemails even innig koesteren als een bundeltje gerafelde en met een lintje samengebonden brieven?
In poësietermen:
Bloempjes verwelken
E-mails vergaan
Maar brieven
Blijven eeuwig bestaan
...
Ik liet mij hierdoor inspireren voor bijdrage aan het hartenproject van Berthi en maakte een schrijfetui voor liefdesbrieven.
Zo begon het twee weken geleden:

En dit is het resultaat:
- de binnenkant met plaats voor schrijfpapier en enveloppes en aparte zakjes voor postzegels en adressen:

- de voorkant met gebroken hartjes:


- de achterkant:

Ik ben begonnen met het maken van een papieren ontwerpje. Al bordurend kwamen verdere ideeën ... De gedichten vond ik bij Plint.
En nu maar brieven schrijven en ... ontvangen ... !

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het boekje is in het echt nog veel mooier!
Ik vond het leuk, om je te ontmoeten.

Anoniem zei

beste ingrid,
dat geldt zeker ook voor jouw hartenquilt - het ooievaarshuis. de compositie, kleuren en de dieptewerking komen pas goed uit in het echt! ik hoop dat je quilt ook naar de expositie in eindhoven gaat zodat ik hem nog eens goed kan bewonderen.
ik hoop ook je daar weer te ontmoeten!

Anoniem zei

Het was weer erg leuk om je te ontmoeten en je hartenontwerp ga ik deze week van heel dichtbij bekijken. Het is een prachtig ontwerp.

lheurebleue zei

beste berthi,
ik heb genoten van de dag! zoveel mooie bijdragen met zo'n hoge kwaliteit. dat moet jou - als organisator toch een voldaan gevoel geven! succes nu met het schrijven van je boek ...

Anoniem zei

Een heel voldaan gevoel!! Maar... nu eerst mijn eigen hartenbijdrage maken, daarna de voorbereidingen voor de expositie en na afloop van de expositie komt het merklappenboekje aan bod!!