zaterdag 17 mei 2008

seringen (2)


Regen, Regen ...
Tijdens de pinksterdagen zat ik nog in de zon te handwerken. Niet onder de seringen, zoals de ijverige vrouw Sous des lilas à Maurecourt van Berthe Morisot, maar wel kijkend naar de wuivende violette bloemen. De seringen inspireerden mij om een cadeautje voor mijn moeder te maken. Zij woont nog thuis en brengt het grootste deel van de dag door aan de tafel in de tuinkamer. Ze zit in een rolstoel met alles wat ze nodig heeft binnen handbereik: de telefoon, haar laptop (jawel), haar leesboek, de Senseo om koffie te schenken voor de stroom bezoekers en natuurlijk haar Sudokuboekje. Met spullen die ik in huis had - lila bamboegaren, purperen katoenen garen, roze kraaltjes en libertystof - haakte ik dit 'DamesSeringenSudokuTasje. Zo kan ze sudokuen in stijl ...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

was al benieuwd naar deel 2 !?;-)

Wat lief, leuk en mooi.

Nu voelt jou moeder zich misschien wel de mevrouw onder de sering met dit plaatje van tasje !!:-)

mm

MariecusBruyn zei

Dat heb je mooi gedaan! ben helemaal verliefd geworden op je seringenbloempjes!
Je moeder heeft een prachtgeschenkje gekregen. Misschien nog wat etherische olie erop sprenkelen en ze heeft nog een heelrijke geur erbij :)

Anoniem zei

wat een lief tasje, aardig dat je zo iets leuks voor je moeder maakt! na je vorige logje ben ik de tuin in gesneld om te ruiken maar ze waren bij mij al een beetje uitgebloeid. Mijn sering is een afleggertje van een boompje wat ooit in de voortuin stond en dood ging. Het stekje deed ik in een pot en daar deed het jaren lang weinig. Na een tuinrenovatie heb ik hem in de volle grond gezet en in een paar jaar werd het een hele boom. Ieder jaar bloeit ie uitbundig.

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Anoniem zei

misschien een bijpassende tas

http://verom.canalblog.com/archives/2008/04/20/8890617.html#comments

mm

Anoniem zei

Als je moeder met haar sudoko bezig is, denkt ze altijd aan jou!!! Mooi toch!!

Anoniem zei

wat kijk plezier (als die lukt)

http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://celticdreamweaver.com/images/2002/new/3d_whiterose_b.jpg&imgrefurl=http://celticdreamweaver.com/tatting.htm&h=577&w=600&sz=136&hl=nl&start=267&tbnid=XvykRzvJDbDNwM:&tbnh=130&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dchatelaine%2Bembroidery%2Bpattern%26start%3D260%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dnl%26sa%3DN

oeps, wat een end. MM

lheurebleue zei

@@mm: wat een fijn frivolitewerk! wat moet zij veel geduld hebben. ik vind vooral de tasjes leuk. naast dat fijne lila tasje in frivolite is het mijne wel erg ruw en basic ;-)