zondag 29 januari 2012

Een beetje dom soms ...

Handwerken gaat soms van 'oei'. Heb je een hele tijd in een flow gewerkt, blijkt dat je heel erg dom bent geweest en beter even tussendoor gecontroleerd had of alles wel klopte. Terwijl je dacht goed bezig te zijn, wordt duidelijk dat je een Grote Oen was. Voorbeelden?
De eerste - en laatste!!!! - keer dat ik heel trots een nieuwe rits in een jeans had gezet (heel lang geleden), bleek ik de onderkant en de bovenkant van de jeans muurvast op elkaar gestikt te hebben.
En tijdens een vakantie breide ik opgewekt dagenlang aan een Châle ‘Bohême zonder te merken dat die een rechthoek werd in plaats van een driehoek. De sjaal ligt al jaren te wachten op een herkansing ...
Dit is nog maar een kleine greep uit mijn 'heldendaden' uit het verleden. Nu ben ik bezig aan een heel leuk werkje (in een volgend bericht meer daarover) waarvoor ik meters en meters klittenband nodig heb. De verkoopster had de verschillende slierten netjes bij elkaar gebonden maar ik had het goedje achteloos laten rondslingeren. Niet slim! Hoe het kon weet ik niet - zijn er trollen in mijn huis? - maar de klittenband deed zijn naam alle eer aan: zonder dat ik er echt mee bezig was geweest bleken de banden in een bijna onontwarbaar kluwen verstrikt te zijn geraakt.
Gelukkig dat ik niet onder tijdsdruk zat, want het ontwarren van deze Gordiaanse knoop heeft heel wat tijd gekost. (De knoop doorhakken zoals Alexander de Grote deed, leek mij geen optie). En zoals gewoonlijk ben je dan niet zozeer ontzet over de fout zelf dan wel over je eigen ondoordachtheid of onhandigheid.
Bron: Knots in Art (hier gebaseerd op Ashes van Edvard Munch)
Zeker als een paar dagen later blijkt dat jij (of de trollen????) de boel weer in de soep hebt (hebben) laten lopen. Dit keer met nog een extra lint erbij ...
Zijn jullie perfect of komt dit soort dingen ook wel eens  bij jullie voor???

20 opmerkingen:

Ria, zei

Wees gerust: Stommiteiten genoeg in de achterliggende jaren, maar er staan veel goedgelukte werkstukken tegenover, dus er is een natuurlijk evenwicht :)

betty prins zei

Nee, ik ben verre van perfect, er liggen hier genoeg werkstukjes die daar getuige van zijn.
Wb die klittebaal, ik ben gewoon erg nieuwsgierig wat je daar mee wilt gaan doen??

marcella zei

ik kan je gerust stellen, ook ik ben niet perfect :) De kunst is om van de nood een deugd te maken en er toch nog iets aardigs van te maken.

Annelies zei

Je wil niet weten wat er bij mij fout gaat, alleen blog ik er niet over. :-))

inge zei

natuurlijk ben ik perfect ;-)) en daarom maak ik zo 'perfecte missers'...onklopbaar ben ik ook daarin ...wat zou ons leven zijn zonder al die kleine, grote missers ?? we zouden nooit groot groeien ... ;-)

Klaske zei

Nee hoor ik ben ook niet perfect, gelukkig niet want dan was het leven wel heel erg saai ;-))

Marloeskreatief zei

wat herkenbaar,maar met goede moed komt het altijd weer goed.
denk dat het erbij hoort al baal ik er ook wel eens van !!!!gr marloeskreatief

Anoniem zei

Heerlijk logje, helemaal herkenbaar! Trollen hebben we hier ook, maar gelukkig ook een lieve huiskabouter die af en toe een en ander weer recht zet... Gewoon regelmatig een schoteltje melk neerzetten, dan doet-ie extra veel voor je!! Succes met het klittenband... wat ga je daar in 's hemelsnaam mee doen???

Bertie zei

dagelijks! vooral nu ik een nieuw vak aan het leren ben. allemaal leermomenten, denk ik dan.

Monica zei

Je maakt mij nieuwsgierig wat je met zoveel klittenband gaat maken. En wat trollen betreft: in mijn omgeving komen die in overtreffende trap voor, want mijzelf de schuld geven...?:-))

Willy zei

Gistermiddag heb ik voor niets zitten haken. Na anderhalf uur kwam ik erachter dat ik met te weinig steken was begonnen.

Willy zei

Ja, vertel meer over het klittenband!

Marina zei

Wat goed te lezen dat een ander ook al eens fouten maakt dat verzacht de verloren tijd :0)
Enne wat mij opvalt als er iets niet lukt,is dat de maker dat vaak alleen maar mislukt vind, een buitenstaander ziet er minder een probleem in, tja die moet ook niet lostorren. Klittenband rond een karton wikkelen en met een kleinstukje dat je ervanaf knipt vastklitten ;0) Nu moet je niet denken dat mijn naaigerief er altijd zo proper bij ligt want daar ben ik te chaotisch voor :-)

Janny zei

O wat ben ik blij van ervaren handwerksters te lezen dat ze ook nog steeds fouten maken. Mijn laatste wapenfeit was een verkeerd aangenaaide drukknoop. Niet zo heel erg maar de stof was heel vervelend en rafelde dus ik was er zo drie kwartier mee bezig. Stom!
Janny

Mapi zei

Je denkt toch niet dat wij allemaal perfect zijn ?
Hoe vaak ik mijn haakwerkjes weer helemaal tot een bolletje rol, je moest eens weten.
En mijn laatste popje moet nog steeds een nieuw lijfje, ze zag er niet uit .....

josé zei

Heerlijk dat het herkenbaar is. Band rol ik tegenwoordig op een klos bij een ander band. zet het vast met spelt.

En de klos komt vol met meerdere bandjes.

Succes met uit elkaar halen vaak genoeg gedaan. Of op lege rol van keukenrol wikkelen komt er ook geen knik in.

Weten doe ik het maar altijd doen. Ik ben heel benieuwd wat hier van gemaakt word. Jou kennende word dit heel apart.

Liefs José

Anny zei

Ik zou bijna zeggen, lees m'n blogje vasn vandaag. Dat eindigt met dom,dom,dom... Ik kan ook vreselijk knoeien. En hoewel ik een hele kamer ter beschikking heb is het plekje waarop ik werk maar 25 bij 25 cm!!!!

Saskia zei

Gedeelde smart is halve smart.
Blijf alsjeblieft over je "bloopers" bloggen. Dan voel ik me niet zo'n oen als ik weer eens borduursteekjes of een naadje uit moet halen, omdat ik weer eens veel te vlug wilde zijn...
Ik hou me dan altijd maar voor, dat je alleen kunt leren als je fouten maakt.
Wat worden we toch enorm slim ;-))

dutch sisters zei

Zeer herkenbaar allemaal! Ik ben wel erg benieuwd naar je klittenband project! Fijn weekend.

berthi zei

Voor iedereen heel herkenbaar en van fouten leer je toch... Hoe meer fouten je maakt, hoe meer je leert en uiteindelijk word je steengoed!

Mmmmmmmmmmmm, je maakt me wel heel erg nieuwsgierig naar het vervolg van de klittenband!