zaterdag 4 februari 2012

Bijna Warmetruiendag ...

Volgende vrijdag (10 februari) is het warmetruiendag. Wat kan je de volgende 6 dagen doen?
- de CV nu wat hoger zetten zodat je het niet koud krijgt als je hem op 10 februari een graadje lager zet (grapje!);
- een trui breien voor jezelf (als je nog moet beginnen: dikke wol gebruiken of dag & nacht doorbreien!!);
- meedoen met de actie Blij dat ik brei van het Leger des Heils en een van de 125 gevraagde truien, handschoenen, sjaals en mutsen breien.
Het makkelijkst is natuurlijk gewoon een trui uit de kast te nemen. En natuurlijk mag je dit weekend ook al een trui aandoen - niet onverstandig met deze kou!
In België ontstond in de voorbije week grote verontwaardiging over honderden asielzoekers die de koude nachten buiten moesten doorbrengen (mensen vergeten even dat ze zelf om strenge wetgeving hebben gevraagd).
Sommige gewone mensen doen er ook iets aan: ik zag op televisie een jonge kerel die naar Brussel Noord was gekomen met een zak warme kleren voor de kleumende 'vreemdelingen'. Die kunnen de truien beter gebruiken dan het klasgenootje van 'broertje':

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, maar waarom nu de verwarming een graadje hoger zetten...? Dan is toch het hele effect verdwenen? Sorry, misschien wel een heel domme opmerking van mij... Ik vind het initiatief "Warmetruiendag" super, en heel belangrijk om iedereen er weer eens even van bewust te maken dat onze energielevering niet zo vanzelfsprekend is als we denken... Doe zekers ook mee, dadelijk gaat de cv, zoals altijd, op 15 en de houtkachel aan! Fijn weekend!

lheurebleue zei

@lupineke: van die verwarming was een grapje! heb dat nu maar snel in de tekst gezet.

@nne zei

ik vind warmetruiendag ook een heel goed initiatief ... elk jaar beseffen toch meer en meer mensen dat ze zuiniger met energie moeten omspringen! groetjes, @nne

betty prins zei

Wij zijn sowieso wel van de warme truien, overdag in huis staat de cv nooit hoger dan 18 graden...., het is beter voor huid en je bent eerder geneigd iets te gaan doen...
Dit klinkt wel erg 'correct', maar mijn DH zegt altijd fijntjes dat het in ons franse huis gemiddeld 15 graden is!

Annelies zei

Bij ons is het meer dan behaaglijk, want mijn echtgenoot heeft het altijd koud. Hij loopt al met drie lagen aan, dus een graad minder doe ik maar even niet.

Marloeskreatief zei

leuk dat je dat erop zet ben ook wel voor de warme trui zeker overdag als je bezig bent ,maar we doen mee hoor heel goed.gr marloeskreatief

inge zei

o wij doen eigenlijk aan een warme truien winter hoor met de gasprijzen is dat heel erg nodig en in de zorgsector is het crisis , de verwarming is er na21h gewoon uit ...koude nachtjes toch voor mij ... en ja in belgie zagen we en klagen we over 'ál die vreemdelingen' maar we hebben dan een week hart en ondernemen dan toch weer actie in zulke extreme situaties ... we zijn een raar volkje ;-))

Anny zei

Goed idee, die warme truien dag. Maar elke dag is hier in de winter warmetruiendag. Ik stook nooit hoger dan 19 0

Martine zei

Heel goed idee "Warme Truien Dag" maar met dit weer is het effect een beetje weg.
Dragen elke dag al warme truien.
Heb wel meelij met mensen die dakloos zijn en besef hoe bevoorrecht ik ben.

marcella zei

Ik heb er geen speciale dag voor nodig. Ook wij zijn de 'Franse kou' gewend. Hier thuis stook ik boven bijna nooit en beneden is het ook niet zo warm dat ik in een bloesje zit te puffen ;) Zolang mijn handen maar lekker warm zijn is het ok ;)

Willy zei

Hier staat de verwarming ook nooit heel hoog, dat is me veel te warm. Boven staan ze uit.
Groetjes

Janny zei

Ook wij zijn wel zuinig met energie. En we zijn erg van de dikke vesten hier; lekker warm. Maar deze dagen verbruiken we toch echt meer dan normaal. Ik wil het ook niet zó koud krijgen dat mijn artrose meer gaat opspelen. Soms is het een beetje schipperen tussen wenselijk en mogelijk:-)
Janny

Marina zei

We doen ook mee!
Dat laatste daar lag ik bij in een deuk, inderdaad als je sommige meisje ziet lopen lijkt het of de zon altijd schijnt, of misschien is het juist de bedoeling om in de te grote trui van het vriendje rond te lopen, komt me in ieder geval bekend voor :-)

Annita zei

Voor mij is het in deze koude tijden elke dag warme truiendag.