maandag 2 januari 2012

Het jaar ingedanst met Tangerine Tango?


Ik hoop dat jullie 2011 in schoonheid afgesloten hebben en 2012 vol mooie verwachtingen zijn binnengewandeld. Enne - wie is er, aangespoord door Pantone - Dance into the New Year with this Vivacious and Appealing Reddish Orange - 2012 ingedanst met Tangerine Tango? Pantone 17-1463 is namelijk uitgeroepen tot kleur van het jaar 2012. 
De kleur Tangerine Tango wordt omschreven als ‘gesofisticeerd maar ook dramatisch en verleidelijk’, de kleur 'herinnert aan de stralende schakeringen bij zonsondergang. De combinatie van levendig en adrelanineopwekkend rood met de vriendelijkheid en warmte van geel vormt een heel zichtbare, magnetische tint die warmte en energie uitstraalt'. Ik heb dat niet verzonnen, de woorden zijn van Leatrice Eiseman, executive director van het Pantone Color Institute.
Ik vind mandarijntjes heerlijk maar ik weet niet of ik nu uitkijk  naar kleren of spullen in mandarijntjeskleur, geef mij maar de Honeysuckle van 2011, de Turquoise van 2010 of de Mimosa van 2009 - al heb ik niet erg veel gemerkt van die ‘kleuren van het jaar’. 
Voor de breisters onder ons is er Tangerine Tango Colored Vintage Wool Yarn ,
En voor de quilters onder ons: vanaf vandaag tot 2 maart 2012 loopt er een Tangerine Tango Quilt Challenge.
Geinteresseerd? De regels staan hier: [KLIK] en de resultaten tot nu toe hier: [KLIK].
Tot slot, een bemoedigende (?) poster in mandarijntjeskleur voor creatievelingen die het maar niet lukt de zaken op orde te houden ...
Tiens, waarom heb ik nu ineens zo'n goesting/zin in een mandarijntje? 

20 opmerkingen:

inge zei

een kleur naar mijn hart zal ik zommar zeggen, dus er komt zeker iets in die kleur in mijn kast en vermoedelijk ook wel ergens in huis ...

betty prins zei

Helemaal mijn kleur, ik heb zelfs de gang weleens in die kleur geschilderd. Van de week een jas (van Mart Visser..) gepast in die kleur, maar DH keek toch wat verontrust...

berthi zei

Tja, een kleur die vermoedelijk aan mij voorbij zal gaan!:-) Ik hoop dat er genoeg aanbod zal zijn in andere kleuren!:-)

Grappige afbeelding van de mandarijn. In mijn kaartenstandaard staat een variant hiervan!:-)

marcella zei

Hier moet ik even op oefenen, op zo'n mooi mandarijntje. Ik denk dat Sophietje die ook wel lekker zal vinden :)
mooie kleur, al zal ik hem niet dragen. Een mooie bos bloemen in die kleur?, de kamer zal er van opfleuren

Marina zei

Levendig, energiek dat straalt de kleur uit en met die tangodanseres en zonsondergang ook een beetje passie en romantic, alles wat mooi is om een jaar door te gaan :0)
En heel erg dank je wel voor je mooie kaart, ik ben dol op kaarten waar je wat van af kan halen, dol op een andere manier van gebruiken, nieuwsgierig en heb ook wel een beetje groene vingers ;0)

Anoniem zei

Een kleur om blij van te worden. Hier op het platteland zal je hem niet snel in het modebeeld voorbij zien komen. Dus ik zal me snel naar de grote stad spoeden om tenminste een t-shirt in die vrolijke kleur aan te schaffen.

Anoniem zei

Wat een heerlijke kleur, heb jarenlang oranje (sorry, ik hou het gewoon maar even op de Hollandse naam) als favoriet in mijn interieur gehad! Inmiddels is het allemaal langzaam verdwenen, en hebben de pastels de overhand gekregen.... wie weet krijg ik nu weer de 'oranjegeest'! Inspirerend logje, leuk!!

Unknown zei

wat een vrolijke kleurtjes! Bovendien ben ik dol op mandarijntjes! ;-)

Wieke van Keulen zei

Wat een prachtige kleuren en wat liggen de kleuren toch dicht bij elkaar.

Anny zei

Ja, ik wil wel een muur in dit kleurtje... maar voor kleding... ik weet het nog niet. Lief madarijntje trouwens...

Monica zei

Wat een leuke glimlach op jouw mandarijntje. Het is een mooie kleur om te gebruiken bij patchwork :-)

La Maison zei

In mijn kast ligt wel iets in die kleur.Het staat me goed en ik combineer het met bruin.
En zo'n vrolijke mandarijn gaat er bij mij ook wel in.

groetjes
Hermine

Willy zei

Hier alleen mandarijntjes in die kleur, eigenlijk jammer want het ziet er zo vrolijk uit.

yarnlot zei

Ha, bedankt voor deze visuele vitamientjes!

Balsemien zei

Een heel gelukkig nieuwjaar! Wat een mooie warme verleidelijke kleur rood... Ik heb niets gemerkt van andere 'jaar'kleuren!

Martine zei

Kleur doet me denken aan de zestiger jaren.
Fijne herinneringen aan een bruin met oranje interieur maar nu toch een voorkeur voor andere kleuren.

Janny zei

Een prachtige kleur. Maar nee, ook niet voor mij. Heb net als Martine vroeger (jaren zeventig) een bruin en oranje interieur gehad maar nu gaat mijn voorkeur uit naar andere tinten.
Maar wel prachtig bij elkaar al die "tangerine"kleuren.
Liefs,
Janny

Mapi zei

Ja een hele warme kleur met een prachtige naam.

dutch sisters zei

Ik ben weg van die kleur. Maar na bijna 10 jaar op zo'n kleur bank gezeten te hebben is het dit jaar tijd voor iets anders!
groetjes, Corry

Anoniem zei

Thanks for featuring my Wool yarn. It has sold, and I'm pretty sure it was due to the exposure you gave it. I appreciate you!

stitchknit.etsy.com