vrijdag 26 november 2010

Heerlijk, al zeg ik het zelf

Wat heb ik toch een heerlijke nieuwe rok. Helemaal zelf gebreid. Opscheppen mag best want eigenlijk ben ik enkel de 'intermediair'.
Het model komt uit de Libelle Idee van september dit jaar - makkelijk maar door het ajourpatroon en de muizentandjes onderaan toch speciaal.
En de wol ... daarover zou ik uren kunnen praten. Zo heerlijk, zo zacht, zo mooi. Ik ben sowieso al dol op Alpacawol. Maar de lichte, zijdezachte (flessengroene) Sierra Andina van Adriafil is helemaal puur plezier om mee te werken.
En als ik de rok draag moet ik een beetje aan ons Geheim Eiland denken - in de Siciliaanse warmte breide ik het grootste deel van deze winterrok zoals ik hier reeds liet zien.
En helemaal intermediair ben ik niet. De voering van mijn rok heb ik 'opgeleukt' met een vrolijk lintje. En nog een tip voor wie ook een rok zou willen breien. Bij de meeste patronen is de rokband niet stevig genoeg. Daarom haak ik op het einde bovenaan een aantal rijen met stokjes. Bij deze rok waren het 8 rijen die ik heb dubbelgeslagen over een elastiek heen en aan de binnenkant vastgezet aan de voering. Vervolgens heb ik de rokband met een aantal rijen doorgestikt. Bij de Dropsrok die ik vorig jaar (met Fabel) breide, haakte ik een aantal rijen stokjes en maakte een sluiting met knoop & knoopsgat. Deze rok hoefde overigens niet gevoerd te worden.

De vorige koude winter ben ik met één gebreide warme wollen rok doorgekomen. Nu heb ik er al twee. Ik overleef de winter wel!

15 opmerkingen:

@nne zei

Laat de kou nu maar komen met deze prachtige, warme rok! Lieve groet, @nne

Ria, zei

Een rok om in weg te kruipen. Wat zal die behaaglijk zijn. Geniet ervan, want t gaat koud worden.
Groetjes,
Rian

Catherine zei

Allebei de rokken vind ik prachtig. Jij hoeft niet bang te zijn voor de kou, ze zien er zo lekker warm uit, je gaat ze vast met veel plezier dragen.

lupineke zei

Wat een prachtige rok is dit geworden!! Ik ga het haast jammer vinden, dat ik geen rokkentype ben...(mijn figuur laat dit niet toe, want mooi vind ik ze wel!) Geniet er maar van, hier kun je terecht trots op zijn! Fijn weekend, groetjes van Lupineke (en ja, ik maak alle foto's op mijn webblog zoveel mogelijk zelf, zo niet, dan zet ik het er bij!)

La Maison zei

Wat knap dat je zo'n prachtige rok kunt breien. En ook nog lekker warm en zacht,het klinkt heerlijk.
Veel plezier ervan.

Hermine

Anoniem zei

wat leuk dat je zo tevreden bent met je zelf gebreide rok ;) Heerlijk als hij lekker draagt en heerlijk warm is. Misschien krijg je zelfs wel leuk opmerkingen erover? Hij ziet er heerlijk warm uit, heel veel plezier met het dragen van je mooie rok!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

betty prins zei

Ja jij komt zeker de winter door, hoewel als hij nu al begint en tot maart duurt, misschien nog maar aan de brei....
Een goeie tip van die gehaakte rand, door het gewicht van de rok zakt hij ook te snel, dus een stevige band kan geen kwaad.
Ik ben ook aan de brei, lange handschoenen in augergine paars..

lheurebleue zei

@anne: en de kou is er inmiddels!
@rian: je voelt je er heerlijk in!
@catherine: ik hou van allebei: de ene rok voor een kleurige dag, de andere voor een meer herfstig gevoel ...
@lupineke: door de elastische boord zijn gebreide rokken voor iedereen geschikt!
en nogmaals complimenten voor jr prachtige foto's!
@hermine: de eer komt toe aan de ontwerpers!
@marcella: een mens mag toch ook wel eens content zijn met de dingen die hij/zij maakt? en als je jezelf prijst, is er tenminste iemand die het doet ;)
@betty: dat is inderdaad de reden dat je zo'n stevige band moet haken. ik ben benieuwd naar je handschoenen. ik moet ook weer aan het handschoenenbreien: vorig jaar verloor ik mijn zelfgebreide handschoenen :(

Bertie zei

geweldig idee, en de rok is prachtig. ik geloof dat ik ook zo'n rok wil.

Anoniem zei

Ik kan het niet begrijpen. Ik vind het prachtig en heerlijk om te zien, maar ooit dragen brrr.

Fijn dat jij het zo fijn vind, en nu al weer goed kan geruiken hé.

Bedankt voor de link, kende ik nog niet. En goedkoper dan hier zag ik, ben benieuwd !!

MM

berthi zei

Jij wist dat de winter vroeg zou beginnen en met al twee prachtige eigen gebreide rokken in je garderobe kan jij de kou weerstaan!

Antje uit Urk zei

Wat moooooooi! Wat zal die rok lekker warm zijn en mooi staan!!!
Groetjes

josé zei

Heerlijk dat breien van jou. Ik vind ze beide geweldig.

Dit lukt mij nu niet meer, ik ben niet zo'n doorzetter hier in.

Liefs José

lut zei

Je zult het nu wel lekker warm hebben in je prachtige rok!

MariecusBruyn zei

Ik heb nooit van gebreide rokken gehouden, maar dit modelleke ziet er wel goed uit! Misschien... misschien maak ik er wel eens ene voor mij. En die tip van dat haken, dat is een goeie. Dat doe ik meestal ook met projectjes die wat steviger moeten zijn op bepaalde punten.
Have fun!!!