zondag 13 december 2009

Deel je mee in mijn CO2-uitstoot?

Ik vrees dat ik een paar bomen moet planten om mijn CO2-uitstoot van de voorbije week te compenseren. Soms met de trein, soms met de auto, voor mijn werk of prive, was ik o.a. in Rotterdam, Maarn, Antwerpen en Leuven. Misschien is het goed mijn tijd te 'hergebruiken' door jullie een paar dingen te laten zien. Zou ik mijn CO2-uitstoot mogen delen door het aantal mensen dat zo meereist zonder kilometertjes te moeten doen????
OK, daar gaan we. Eerst naar Rotterdam. Bij Studio Hergebruik aan de Coolsingel zag ik aardige voorbeelden om bij te dragen aan een duurzame wereld:1. Stropdas van fietsband & stropdastasjes, 2. Kastjes van brooddozen, 3. Punaises met knopen, 4. Tasjes van sappakken, 5. Bakjes van LP's, 6. Muts van stropdassen, 7. Broche van gevilte truien, 8. Tafel/krukje van boeken
Dan naar het Oosten, naar Maarn want al enige tijd kriebelt het om weer te beginnen met kantklossen (alsof ik nog niet met genoeg dingen bezig ben!). Deze kriebels werden nog groter bij het zien van al dat moois op te kantmarkt, een initiatief van LOKK (Landelijke Organisatie Kant Kunst).Ben je er nog? Reis dan mee naar het Zuiden, om te beginnen naar Antwerpen. Ik had bij haar gelezen dat een deel van de schatkamer van La Droguerie, een van mijn lievelingszaken, nu ook te koop is in Antwerpen. Ik heb vrijdag meteen een tas vol bollen katoen in de kleuren 'klaproos' en 'moesson' gekocht in Julija's shop voor een project dat ik later wel eens laat zien. Voorlopig heb ik de heerlijke stoffen en verrukkelijke linten en knopen laten liggen ...We eindigen in Leuven. Net voor sluitingstijd kon ik gisteren even binnenglippen bij Doekjes en Broekjes om een cadeautje te kopen. Ik kreeg meteen inspiratie bij het zien van deze vrolijke vilten mobile's. Gisterenavond kwam ik uitgeput thuis maar het bladeren in het november/decembernummer van Selvedge Magazine, gekocht in de Leuvense International Magazin Store, monterde mij behoorlijk op. Ik had dit tijdschrift al vaak zien opduiken in Engelstalige blogs maar nog nooit een in 't echt gezien. 't Is wel een beetje duur, het zal voor mij bij waarschijnlijk dit ene nummer blijven. Gratis & voor niks rondneuzen op de website is ook leuk!
En nu ben ik weer thuis. Dadelijk rustig en bijna immobiel een paar centimeters breien aan mijn kerstrok ...

9 opmerkingen:

betty zei

Oké met mij kan je jouw CO2 uitstoot delen, ik heb genoten van je foto's en adresjes. Hoewel ik zelf toch ook echt naar Antwerpen wil!

MoniqueB. zei

OH, wat een mooie reis!!!
Nou, dat hersteld zich wel weer (hoop ik), die CO2.

Watertandend bij het zien van al dat moois: cones en cones met garens in alle kleuren!!! WOW.

Wat ga je klossen?
Dank voor álle links.

Guute zei

'k Ben blij dat ik even kon meegenieten!

Annelies zei

Wat een foto's om te smullen heb je in dit logje verwerkt !

Brechtje zei

Wat heb jij een leuk blog geschreven zeg! Het was echt genieten en ik vond het heerlijk om met je op stap te gaan. Dank je wel hoor!

Anoniem zei

Ja hee en wat moet ik nou met mijn eigen CO2 !!?;-)

Zo jij springt van hot naar her en heerlijke aankopen.

waarom kijk ik wel steeds hier en schrijf geen reactie !
Waarschijnlijk té laat of verdwaald via 1 van de linken !!;-)

Ik blijf kijken naar al die mooie garens en inspirerende plaatjes, mmmmmm

MM

Balsemien zei

Hoi! Even om een hoekje kijken, wat weer een prachtig logje! De kleurtjes garen liggen wel erg verleidelijk uitgestald, de winkeltjes met gerecyclede spulletjes bedenken wel erg originele nieuwe bestemmingen!

yarnlot zei

Wat inspirerend allemaal! Vraag mij af welk garen afgebeeld is in de rechterbovenhoek van de foto's van de kantmarkt van de LOKK, het lijkt wel tussah-zijde? Zuercher-Stalder uit Zwitserland?

Corrie zei

Wat een bofferd dat je de Droguerie in de buurt hebt en ik ben helemaal wég van het roestvrijstalen kastje gemaakt van broodtrommels.