vrijdag 6 juni 2008

Zesde zintuig


Ik ben geen waarzegster. Maar mijn zesde zintuig is verwarrend vaak actief. Als weer eens iets gebeurt dat ik voorvoeld heb, sus ik mijzelf door het op kansberekening te gooien. Vandaag weer zoiets. 's Ochtends tijdens het haken ergerde ik mij aan de weerspannige bol die dacht een eigen leven te moeten lijden en steeds weer over de vloer rolde. 'Ik moet nu echt toch eens zo'n bolhouder zien te vinden', dacht ik. Een paar uur later fietste ik naar de stad op cadeautjesjacht - de helft van mijn familieleden en vrienden is in juni jarig. In de eerste winkel die ik binnenstapte viel mijn oog - jawel - op een bolhouder (of hoe heet zo'n ding?). Ik vertelde de mevrouw van de winkel over mijn gedachten van die ochtend. Ze schrok en zei: 'wat gek, die bolhouder staat net een half uur in de winkel.' Ook een kwestie van kansberekening?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze is geweldig !!
Wat een mooie kleuren hout en patroon.

Bij Berthi stonden pas ook een paar mooie in een logje.

"wollenpothouder"??? ;-))

Nou als dat zintuig positieve voorbodes geeft dan lekker laten werken.

mm

lheurebleue zei

@mm: de 'wollenbollenpot' (zo noemde elma hem) was ook lekker goedkoop! ik had er een paar gezien tijdens de stich'n bitch bijeenkomst in rotterdam maar die waren mij toch te duur. (en ze waren een heel stuk kleiner)

Annelies zei

Erg mooi ! Met kansberekening krijg je een getal ver achter de komma.
Geniet van je nieuwe aankoop.

Anoniem zei

vind ik altijd een moeilijke kwestie, dat zesde zintuig ;) Ik ben te nuchter om me er wat van aan te trekken maar soms lijken dingen raar en kan ik het ook niet direct verklaren. Feit is wel dat er de laatste tijd meer gebreid wordt, meer over wollepotjes gesproken wordt en dus komen er meer van die potjes in de handel. Ondertussen heb je toch maar een erg mooi potje gevonden :) Plezier ermee!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Anoniem zei

Misschien heb ik t je al eerder verteld,maar ik geniet erg van jouw logjes,reageer niet altijd omdat er overal zoveel te lezen valt ,maar ben toch altijd wel aangedaan door jouw extra lagen en verwijzingen naar kunst of klassieke muziek ,prachtgi, dankjewel!!
groetjes hilly

lheurebleue zei

@marcella: dus niet zo vreemd volgens de waarschijnlijkheidsleer ...
@hilly: dank voor je aardige en stimulerende opmerking!

MariecusBruyn zei

Voorvoelen is net hetzelfde als proeven en horen, niet? Alleen wordt het nogal eens stiefbroederlijk behandeld. Volgens mij heeft deze pot je geroepen (knipoog)

Anoniem zei

Ha,ha, dat heb je knap voor elkaar gekregen!
Supergaaf zo'n wollenbollenpot!

Corrie zei

Wat een prachtig exemplaar, dit is echt een vondst en wat zal die mevrouw raar gekeken hebben toen je vertelde van je ervaring.
Heb je mijn haakpenhouder en houten doosje wel eens gezien op mijn weblog het logje heet "from russia", die zijn ook ongeveer op zo'n manier gedecoreerd. Ik vind het prachtig en heb zoiets nog nooit in een winkel zien staan.