vrijdag 20 juni 2008

SM op het Lange Voorhout?


Een paar weken geleden wandelde ik in gedachten verzonken van de Haagse Dennenweg naar het Lange Voorhout. Tot mijn verbijstering zag ik plots een bronzigbruine vrouw in de touwen zweven tussen de zondoorvlekte lindebomen. SM op het statige Lange Voorhout? Toen ik naderbij kwam, landde de onfortuinlijke, naakte dame op de harde grond. Zij bleek helemaal uit Amerika te zijn gekomen voor de zomertentoonstelling Den Haag Sculptuur. Nu, zoveel weken later, laat ze zich - nog steeds bloot & bronzig - ongegeneerd bewonderen door touristen en toevallige passanten. De Reclining Nude van Kiki Smith ligt ontspannen te dromen op een groen heuveltje. Vrij & vrank als ze daar ligt, illustreert ze ten volle het thema 'Vrijheid' (Freedom) van de tentoonstelling.
Freedom is not something that anybody can be given.
Freedom is something people take,
and people are as free as they want to be.
(James Baldwin)

11 opmerkingen:

Anoniem zei

De eerste foto is echt geweldig!!! De tweede foto natuurlijk ook, maar ietsje minder dan de eerste!:-))) Jij was op het juiste moment op de juiste plek!:-)

Wie weet kom ik deze zomer (die morgen begint) nog in Den Haag zodat ik dan ook een wandeling over Lange Voorhout kan maken.

lheurebleue zei

@berthi: ik ben zo blij met de camera op mijn mobieltje ...

Annelies zei

Ik hou van dit soort kunst. Helaas kom ik niet zo vaak in Den Haag. Ik zal het mijjn man even laten zien, die komt er vaker.
Het is net wat Berthi zegt, jouw eigen foto is natuurijk uniek !

MariecusBruyn zei

Hehe, die eerste foto geeft het beeld inderdaad wel een heel andere interpretatie :)
Hoe een invalshoek en wat touwen een mooi blogje maken (grinnik)

Anoniem zei

WAUW, met de camera van een mobieltje!!! Jij hebt een goed merk!

Anoniem zei

De Lange Voorhout staat nog op ons lijstje, maar deze foto's stimuleren mij om maar zo snel mogelijk te gaan! Van voorgaande jaren heb ik ook heel mooie foto's!

Anoniem zei

Ach arme, mooi gefotografeert !!

mm

Anoniem zei

ik moet dus even op een zondag richting Lange Voorhout om dat moois te bewonderen. 't is er nog niet van gekomen dit seizoen, maar de antiekmarkt is reuze gezellig!

marcella

lheurebleue zei

@annelies en betty & marcella: de tentoonstelling valt eerlijk gezegd wat tegen. de voorbije jaren was het veel interessanter. als je naar de haagse lange voorhout gaat moet je het inderdaad op donderdag doen als het antiekmarkt is.

Anoniem zei

andere jaren was het ook op de zondagen; is dat veranderd dit jaar?

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

lheurebleue zei

@marcella: ik werk in den haag en ben er dus wel op donderdag maar niet op zondag. ik heb even gegoogeld: inderdaad is er ook op zondag een antiekmarkt op het lange voorhout.