woensdag 16 april 2008

Tussendoortje: Rijsel


Terug van een tweedaags 'tussendoorvakantietje' naar Rijsel, Gent en Antwerpen. Wat is Rijsel toch een heerlijke stad. Een combinatie van Vlaamse architectuur en Franse savoir-vivre. (Rijsel is pas in 1713 bij de Vrede van Utrecht definitief in het bezit van Frankrijk gekomen). Hier weet men duidelijk de goede dingen des levens te waarderen - op een doordeweekse dag zitten cafe's en restaurants vol.
In de lentezon is het heerlijk om te slenteren door de achttiende-eeuwse straatjes van Vielle Lille. Natuurlijk een bezoek aan La Droguerie in de Rue Basse. Prachtig blauw bamboegaren gekocht voor de 'Gilet Kakeido' - en dat terwijl er nog zoveel wol, katoen, zijde enz... thuis om aandacht schreeuwt. Maar ik vraag om clementie: wie met maar een greintje textielliefde kan aan al die verleidingen in een zaak als La Droguerie weerstaan?
Op de hoek van de Rue Basse ligt La Malle aux Tresors. In de vitrine hangen en liggen de prachtigste bandjes, stoffen bloemen, vlinders, kraaltjes, hoeden enz... Een klein zaakje maar vol verrassingen.
Uitgebreid rondkijken in het boekenpaleis Furet du Nord, een kleine culinaire geneugte kopen bij La Comtesse du Barry (om thuis na te genieten) en dan even uitrusten met koffie en chocolade bij Meert. Heerlijk!

Geen opmerkingen: