vrijdag 11 april 2008

Nuttige Netjes (2)


Hier schreef ik al over de 'drang' om netjes te haken met ongewone materialen. Die 'drang' kreeg ik ook toen ik al die wit-en-blauw en wit-en-rood gekleurde tasjes in de wind zag wapperen in de Kanaalstraat. Maar mijn duurzame ik was bedroefd over de gevolgen die die vrolijke tasjes hebben voor het milieu ...
In verschillende landen mogen winkeliers geen plastic tasjes meer meegeven aan hun klanten (bijvoorbeeld in China waar dagelijks zo'n drie miljard stuks werden verbruikt). In Nederland is er geen verbod maar je kan natuurlijk wel als individu je verantwoordelijkheid opnemen. Bijvoorbeeld door tasjes te hergebruiken.
Toen ik thuiskwam met groenten uit de Turkse winkel, was de tafel bedolven onder vrolijk gestreepte tasjes. Kortom, er was dringend actie nodig om de Planeet te redden!
Ik knipte eerst de bodem uit de tasjes en knipte ze dan in repen. De repen rolde ik tot bolletjes. Voor een gehaakt netje zijn heel wat tasjes nodig - die blijven dus nog even hun nut houden ....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Prima idee en goede oplossing !!

Heb op het moment niet zoveel tasjes meer.
En niet alle winkels geven ze nog zomaar mee.

Leuk effect zo, en ook wel sterk lijkt mij.

Mijn tasje is Af en 2e op de naald ;-))

mm

lheurebleue zei

@mm: ben benieuwd hoe jouw tasjes eruit zien!

Anoniem zei

Ziet er leuk uit zeg.Als ik al een tasje neem (omdat ik mijn tas vergeten ben) zijn het altijd van die effen witte dingen.
Die gebruik ik dan in de afvalemmer.
Dit van jou is veel leuker!

groetjes Margreet