zaterdag 5 april 2008

April (2)


Moeilijk te geloven, maar we moeten blij zijn met de bakken regen die uit de lucht vallen want April veel regen, brengt grote zegen. Ondanks alles wordt de tuin van dag tot dag groener. De perenbomen staan in bloei en het longkruid kleurt blauwe vlekken in het gras. Opmerkelijk veel vogels tierelieren er vrolijk op los: roodborstjes, meesjes, eksters, merels, Vlaamse gaaien enz... Zelfs een musje komt af en toe verlegen aanwippen. Kennelijk zijn de mussen weer een beetje terug van weggeweest. (Over de duiven - die B52-bommenwerpers onder de vogels - wil ik het niet hebben). Vraag is of deze Gevleugelde Vrienden een halt kunnen toeroepen aan de slakken die aan hun jaarlijkse invasie zijn begonnen. Ze herinneren zich vast de heerlijke vreetpartijen in mijn tuin. Weet iemand waar ik zo'n slakkenverjaagmannetje kan vinden zoals op de Calendrier du Temps qu'il fait van Bé Courtadet (SAL 2006)?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

perenbomen in bloei? zij wel! hier zie ik nog niks behalve wat groene puntjes blad eruit piepen. Ik woon niet in de stad dus de duiven hier komen uit een til ergens vandaan om iedere avond mijn hulst leeg te snoepen. Ik heb twee paartjes op visite. Ze zijn bijzonder goed opgevoed qua bommenwerpen ;)
slaken kun je plaatselijk wegpesten met koffiedrab, gewoon je filterzakjes leegkieperen rondom je hosta's bijv. Katten vinden er ook niks aan maar die kan ik ook missen rond mijn plantjes ;)

totzover de tuintips van
nuttigenfraai.web-log

lheurebleue zei

ik woon in de stad, de tuinen liggen beschutter en de bomen lopen iets sneller uit.
ik zal je tip tegen de slakken proberen - een goed ecologisch alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen (die ik niet wil gebruiken)