woensdag 19 december 2012

Papieren Kerst 3 - Het Kerstboompje

Meneer l'Heure Bleue vliegt voor zijn werk een paar daagjes naar Barcelona. Dat is goed voor zijn geestelijke gezondheid want hij bekijkt met stijgende verbijstering de vrouw waarmee hij al zoveel jaren samen is (ikke dus). Met angst & beven komt hij thuis: wat zal hij daar nu weer aantreffen. De ene dag is de vloer bezaaid met verknipte enveloppes,
 dan weer is de tafel een puinhoop van oude kranten.
Mannelijk onbegrip natuurlijk. Met die oude kranten maakte ik een papieren kerstboom voor de herdertjes. Zoals je weet 'lagen de herdertjes bij na-a-a-chte in het veld, zij hielden vol trouwe de wa-a-a-chte'. En je moet wel een hard van steen hebben om hen de hele tijd onbeschut buiten te laten staan. Vorig jaar maakte ik een boom van security paper om hen tegen kou, regen en zon te beschermen
en het jaar daarvoor een tijdschriftboom.
Dit jaar dus van oud krantenpapier, met dank aan deze tutorial: [KLIK].
Ik hoop nu dat barmhartige zielen de herdertjes van nu - zoals dakloze asielzoekers - in deze koude en regenachtige dagen beschutting geven. En dan liever met iets warmers dan oud krantenpapier.
(Bitter: op donderdag 13 december werd in Den Haag het tentenkamp voor uitgeprocedeerde asielzoekers ontruimd terwijl een paar 100 meter verderop, op het Lange Voorhout, een duurzame (maar dure) kerststal officieel werd geopend. Zandbeelden kregen meer bescherming dan mensen van vlees en bloed.)

15 opmerkingen:

Marloeskreatief zei

Ja er zijn veel dingen niet goed verdeelt in deze wereld maar je kerstboom is weer top hoor,gr marloeskreatief

Elizabeth zei

Misschien hadden we de mannen samen op pad moeten sturen! :))

Ik vind je kerstchaos en wat daaruit voortkomt geweldig!

Anny zei

Ik geniet van je papieren kerst. Even de bonnen voor een mooi 2013 uitgeprint... En ja, het is ongelijk verdeeld in de wereld.

Annelies zei

Stuk voor stuk bijzondere bomen !

Ria, zei

Zo zie je maar weer: Genieten hoeft niet veel te kosten. En als mijnheer l'heure bleue weer thuis is zijn alle snippers weggeruimd en staat daar een dot van een kerstboom(pje) Iedereen blij, toch? Behalve die asielzoekers dan... en anderen die onrecht moeten verduren... Maar toch:
Fijne dagen!!

Anoniem zei

waw zeg! met zulke eenvoudige dingen zulke leuke bomen ineen knutselen! ik bewonder jouw creativiteit!
hartelijke groet, Hilde

Marina zei

Vogend jaar de paiermaché kerstboom, ik ben ook een voorstaander ( ik heb kesrboomslingers gemaakt uit de telefoonboek, op het gedacht van mijn papieren wolkjesslingers), zo te zien kan ik nog watkanten uit met dat papier. de mannen gaan hier ook op tijd uithuizig, goed voor hun en mijn zenuwstelsel, ze zouden mijnheer l'heure bleue heel goed begrijpen :)

Willy zei

De wereld zit raar in mekaar, maar jouw kerstboompje staat als een huis. Je kunt je de komende dagen nog wat uitleven met je papierberg ;)

Bertie zei

erg mooi boompje. en wat een onrechtvaardigheid. goed gezegd!

Anoniem zei

Als wij het zouden kunnen veranderen, dan gingen de asielzoekers natuurlijk in het kerststalletje!!! (Nee, gekheid, dan kregen ze een echt warme en goede plek om hun leven opnieuw op te kunnen bouwen!) Jouw papieren maaksels zijn weergaloos.. laat meneer LH maar trots op je zijn!!

marcella zei

een pracht aan papieren bomen.

Het lieve leven... zei

ja, de duurzame kerststal krijgt hier in den haag veel aandacht en als je dan idd 13 december in je gedachten houdt...pfffff. Wat een mooie papieren creaties laat je zien! Groetjes, Petra

inge zei

ze zijn elk jaar weer leuk je boompjes ... en het blijft steeds elk jaar eg dat er zovelen zijn die geen reden hebben om te feesten , laat staan geld om te feesten ...toch iets eerlijker verdelen misschien...

dutch sisters zei

Haha, het is bij ons niet anders. Mijn man is blij dat ik op zolder zit! Maar je kerstboom is prachtig hoor! Ik vind trouwens heel je papieren kerst leuk.
Groeten, Corry

Monica zei

Ook weer zo leuk die papieren kerstboom. Ja, triest die ongelijke verdeling