maandag 17 december 2012

Papieren Kerst 1 - Het Kerststalletje

Kerst kan zo simpel zijn: je koopt een kerstboom om de hoek, versiert die met dezelfde ballen als het jaar ervoor en het jaar daarvoor en daarvoor. Onder de boom zet je een stalletje (of een kind) en op Kerst eet je lekker met je familie of vrienden (en zingt samen een Lied!).
(De baby onder de kerstboom ben ik. 
Mijn kinderen zaten in dezelfde 'kakstoel' onder de kerstboom 
en dit jaar zal Matti erin tronen.)
Maar als je de bladen moet geloven, is Kerst hard labeur. Je moet je kerstboom thematisch of op kleur versieren, pardon 'stylen' (liefst elk jaar anders). En een Kerstdiner zonder de meest exotische ingrediënten is die naam niet waard.
Wij trekken ons daar niks van aan. Elk jaar weer dezelfde dozen met dezelfde kerstspulletjes die van her & der kwamen aanwaaien. En elk jaar ook weer dezelfde discussie: Meneer l'Heure Bleue wil een Grote Boom (anders heeft het toch geen zin!) en voor Mevrouw l'Heure Bleue mag hij best wel een beetje kleiner (meneer wint natuurlijk).
Maar elk jaar kriebelt ook het zelfmaakvirus. Mijn ideeën komen dit jaar uit de prullenbak. Wonderlijk hoeveel je kan 'kerststylen' met kranten en oude bankenveloppen. Vandaag start ik de serie 'Papieren Kerst'. Voor het eerste bericht heb ik het mijzelf makkelijk gemaakt: ik verwijs gewoon naar Made by Joel (heerlijke site!). Sjabloon downloaden, uitprinten op stevig papier, eventueel (laten) kleuren, vouwen. Klaar! Hoe eenvoudig kunnen de dingen toch zijn.
Wacht nog even met het weggooien van kranten, bank-/factuurenveloppen en kartonnen dozen. In de volgende dagen wordt dit edel materiaal omgetoverd in kerstkaarten, een kerstboom, kerstkransen, vazen, kerstballen, slingers. Dus kom dat zien, kom dat lezen!

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi hi, errug herkenbaar! Ook wij doen hier dus niet aan mee ;)! En ook hier al jaren dezelfde dierbare kerstversieringen (okee, behalve het 'nieuwe' hertje dan!) Je hergebruikte stalletje vind ik geweldig origineel! Ik maakte er al ooit eentje van vilt. Groetekens!!

Bertie zei

heerlijk dat geknutsel, ik ben ook bezig met kerstkaarten en cadeautjes van materiaal dat ik al in huis heb.
je maakt er vast iets moois mee, ik kom graag hier kijken.
wat een lieve baby; grappig dat jij met je mooie krullenbos ooit zo'n glad babybolletje had!

aniet67.blogspot.com zei

Heerlijk, gewoon ieder jaar dezelfde ballen en knutsels en bij ons staat er nu ook een papieren kerststal, van een mooie Flow Kerstkaart van vorig jaar en daar staan de kerstfiguren in te pronken. Mijn zoontje speelt ermee en verzet ze elke keer ;-) Het gaat om de gezelligheid toch?!

Annelies zei

Zo hoorde ik van een tv-stylist dat slingers in de boom zo uit zijn. Alleen maar linten.
In mijn boom hangen dus gewoon heerlijk weer slingers.

Marloeskreatief zei

Echt leuk en ik doe het hetzelfdee ieder jaar niet te veel gedoe gewoon gezellig en lekker eten doen we gelukkig ook idere dag ,een stampertje met kerst heerlijk hoor en ook zo makkelijk

betty prins zei

Ook hier weer 'gewoon' een boom, die gister versierd is door de kleintjes. De verbazing van Levi een cakeje (niet eetbaar..)had voor in de boom.
Mooi, zoals je daar onder de boom zit in je eigen stoel, wat een goed gevoel geeft het toch dat rituelen worden doorgegeven!

La Maison zei

Mijn dochters vinden het verbazend waar ik altijd die zielige kerstboom vandaan haal en die ,,style,, ik met grepen uit de dozen van zolder. Van slingers ben ik niet zo weg dus dit jaar ben ik helemaal hot, hoewel..... geen linten in de boom.
Maar gezellig wordt het met z'n allen en daar gaat het om toch??

Leuk die kinderstoel en nog leuker je kleinkind die deze kerst op de troon zit.

Lieve groet
Hermine

Antje uit Urk zei

Wat gezellig!

Anny zei

Wat een leuke stal. En ik ga alle papiertjes die de brievenbus invallen bewaren hoor. Op de radio sprak men vanmiddag over kerststress... Maar met ieder jaar zo'n beetje dezelfde boom en hetzelfde menu... och, dat valt wel mee.

Elizabeth zei

Je kerststalletje is erg, ERG leuk. En Elisabeth we zijn niet alleen naamgenoten, toevalligerwijs heeft onze grote boom alleen maar zelfgemaakte decoraties! :))

Heb een geweldige kerst in het Nederlandse!

Anoniem zei

ziet er heeeeeeeeeel erg leuk uit! helaas heb ik geen tijd -of beter geen tijd meer- om nog tegen Kerst allerlei zelf ineen te knutselen, hoe eenvoudig het ook mogen wezen! ;-)
groetjes en veel kerstknutselpret!
Hilde

Willy zei

Zelfs in het wit is dit een prachtig kerststalletje. Leuk kindje onder de kerstboom ;)

Marina zei

Die kakstoel waar ge inzit daar zouden ze nu een ongeluk voor doen.
Toen ook al ondernemend en creatief zo te zien, schattig :)