zaterdag 7 april 2012

Voor alles is er een eerste keer

Voor alles is er een eerste keer. Morgen is het de eerste keer dat het kleine mannetje Mathias zijn stad-aan-zee verlaat. En naar de diepe binnenlanden reist om Pasen te vieren in het huis van zijn opa & oma - mijnheer & mevrouw l'Heure Bleue, om precies te zijn. Het kleine mannetje, nog net geen maand oud, weet natuurlijk niet wat Pasen is. Maar voor Elena, zijn zusje, is het de eerste keer dat ze paaseieren gaat zoeken. En zonder mandje kan je natuurlijk geen eieren rapen - dat weet iedereen!
Bijvoorbeeld in het Last-minute-Osternkörbchen van Revoluzza. (Neem dat last minute maar met een korreltje zout. Sub specie aeternitatis - in het licht van de eeuwigheid - duurde het misschien niet lang maar in mensentijd zeer zeker wel.)
Het Paasmandje is eigenlijk niet moeilijk te maken, het heeft een heel eenvoudig 'grondplan'.
Maar de tijd - en het plezier - kruipt in de details:
De gehaakte bloemetjes kocht ik bij Baars & vd Kerkhof Passementen en de gehaakte paddenstoeltjes bij Xenos. Zouden ze ergens in een grote fabriekshal door Chinese meisjes gehaakt zijn?
Vandaag was het ook de eerste keer dat Elena ons belde. Ze wilde wel zeker zijn dat er chocolade eitjes bij opa en oma zouden zijn. Ik hoop dus maar dat ik de Stofdoekpaashazen niet teveel heb afgeschrikt en ze morgen - zoals ik hen heb opgedragen - in alle hoeken en gaten van de tuin Callebaut-eieren verstoppen ...
Zalig Pasen iedereen!

15 opmerkingen:

Marloeskreatief zei

wat een snoeperig lief mandje ,elena zal er blij mee zijn .
fijne paas gr marloeskreatief

Unknown zei

zalig dat paaseieren rapen! de kinderen zullen het koude weer niet eens voelen door de hen verwarmende opwinding tijdens het paaseitjes zoeken!!! prettige paasdagen! Hilde

josé zei

Elisabeth wat een heerlijke Oma ben jij toch.wat zal je kleindochter morgen genietend zoeken naar de eitjes.

Dit doet mij denken aan mijn zoon bij mij ouders. Mijn vader had een halve eierdop verstopt en daar had hij zelf zo plezier om, als hij hem dan pakte dat hij brak. Ik vind jou hase enig stofdoeken lachen. Dit roept jou logje bij mij naar boven. Oude herinneringen.


Veel plezier morgen. Zalig Paasfeest lekker genieten.

Liefs José die ook zo graag oma zou willen zijn. Heerlijk ..

aniet67.blogspot.com zei

Wat een mooi mandje, daar zal je kleindochter alle chocolade eitjes goed in kunnen bewaren. Altijd weer een feest die verwonderde blikken bij het vinden van een ei. Wij gaan morgen ook naar mijn ouders om met Bastiaan (5) en zijn nichtje van 4 eitjes te gaan zoeken... Wens jullie veel plezier en een vrolijk Paasfeest.

Anoniem zei

Oh, wat een heerlijk logje! Dit roept meteen de herinneringen op aan onze kinderen, uit de tijd dat ze nog ijverig 's morgens heeeeel vroeg bij ons bed stonden, omdat ze eieren wilden gaan zoeken ;)! En die moest ik dan nog snel gaan verstoppen, omdat ik niet gedacht had, dat ze zo vroeg wakker zouden zijn... ha ha! Maar zo'n prachtig mandje als jouw lieve Elena hadden ze toen niet... wat ontzettend mooi gemaakt, en wat boft ze hiermee!! Ik wens je heel fijne Paasdagen toe en geniet van je kleinkinderen! Liefs Lupineke

methartzielvansil zei

Wat een prachtig mandje voor je kleindochter en wat lijk jij mij een leuke oma. Geniet van de Mooie Paasmomenten-toegewenst met hart&ziel door Sil.

Monica zei

Lekker genieten van dat kleine mannetje! en wat een schattig paasmandje voor Elena

Bertie zei

Wil je wel geloven dat ik uitkijk naar de tijd dat ikzelf kleinkinderen zal hebben als ik al dat moois zie dat jij voor de jouwe weet te fabriceren! Dan kan ik ook aan de slag ;-). Fijne paasdagen!

Willy zei

Aan het leuke mandje zal het niet liggen. Hopelijk werken de haasjes (en het weer) mee. Fijne dagen, groetjes

inge zei

nu die eieren willen gewoon uit zz in het mandje hoor ...lekker even uitblazen voor ze in kindermondjes verdwijnen... fijn paasweekend !

petronille zei

Ik vind het een fantastisch leuk mandje. Later, dan zal ik het mandje wel maken en mag mijn man mee met het eieren rapen. Ik heb eerder gemengde herinneringen aan het eieren rapen en het paasontbijt. Met z'n zessen, waarvan 3 met een ochtendhumeur omdat ze niet meteen mochten eten en 3 helemaal uitbundig omdat ze eieren mochten rapen en daarna het paasontbijt mochten klaarmaken. Na een paar jaar hebben we het maar ingeruild voor een paaslunch...
Fijne paasdagen.

Martine zei

Wat heb je dat weer mooi gemaakt.
Fijne Paasdagen.

Corrie zei

Ach wat een schattig mandje, ben er meteen helemaal verliefd op, maar red het niet meer om dit vandaag te maken!
Wat zullen jullie genieten met de kinderen en kleinkinderen om jullie heen.
Heel veel moois toegewenst met elkaar en ook een zalig Paasfeest!

Annelies zei

Zalig Pasen en hele fijne dagen toegewenst !

Anny zei

Wat een schattig mandje. Hoe vond Elena het paaseieren rapen? Met zo,n mand moet dat toch helemaal goed gaan. Nog een gezellige 2e paasdag.