donderdag 26 april 2012

Een jurkje gemaakt door ‘opa weg’

Sinds kort heb ik een negatieve identiteit. Ik wist niet dat zoiets bestond maar ik moet constateren dat ik ‘het-ontbreken-van-iemand-anders’ ben. Klinkt dat ingewikkeld? Ik leg het even uit.
Als ik zonder meneer l’heure bleue bij mijn dochter-aan-zee aanbel, komt Elena breed lachend (o, wat een verrukking) en ‘oma!!’ roepend, naar de deur gevlogen. Om dan meteen te zeggen ‘opa weg!’. Ze is blij mij te zien maar haar echt idool & held is toch opa (‘m'n opa m'n opa m'n opa in heel Europa was is er niemand zo als hij’ muziek: KLIK). Als ze mij alleen bij de deur ziet staan, ziet ze meteen dat er iemand ontbreekt: opa!
Maar een ding weet ze wel heel goed: oma kan mooie dingen maken. Zoals dit lieve meisjesjurkje - 'oma gemaakt'. Het is genaaid naar een heel eenvoudig patroon, Lilette, van Citronille. Het sprookjesstofje kocht ik in Julija’s shop.
De contrasterende stof komt uit een patchworkwinkel, Carol Cox, in Utrecht.
Ik had nog knoopjes liggen die ik ooit bij Xenos (?) kocht en die wonderwel bij de stof passen.
Het is een overslagjurkje dat makkelijk aan te trekken is (geen pijnlijk getrek aan armen en hoofd), lekker zit en mooi valt.
Mijn dochter heeft daarom al gevraagd nog zo eentje te naaien. Dat zal ‘opa weg’ met heel veel plezier doen …

17 opmerkingen:

Anny zei

Wat een vreselijk lief jurkje! En inderdaad zo handig, geen gesjor over het hoofd! En opa... tja daar is er maar een van he?

Bertie zei

Jij maakt prachtige jurkjes en nog veel meer; ik weet zeker dat je voor Elena toch de liefst sprookjesoma van de wereld bent. Maar - je maakt me nieuwsgierig - wat heeft opa eigenlijk voor bijzondere dingen gedaan, dat hij dé held is? ;-)

Anoniem zei

Oh, wat een schatje, deze jurk!! De stof, het patroon, de details... allemaal even wondermooi! Elena boft toch maar met 'Opa Weg' ;)! Ik verheug me nu al op de tijd, dat ikzelf oma hoop te worden (ooit, nog even wachten hoor!)... En ja, we worden nu natuurlijk allemaal heeeel erg nieuwsgierig naar Opa! Groetjes!!

betty prins zei

Ja, voor die kleintjes is het duidelijk: opa en oma zijn één...,
wat een superleuk jurkje heb je gemaakt voor Elena, kijk en dat kan alleen oma!

aniet67.blogspot.com zei

Het is ook overal hetzelfde verhaal! Mijn zoontje heeft opa ook als z'n held... hahaha Het jurkje is superschattig, dat maakt 'opa weg' vast goed, toch?

inge zei

nou van zo´n opa weg droomt toch elk meisje ...

Martine zei

Wat een enig stofje heb je gevonden. En heerlijk die kinderlogica.

Willy zei

Schattig sprookjesjurkje. Ik heb die knoopjes ook gekocht, wie weet komen ze ook nog eens van pas voor zoiets moois. Die opa's toch, gelukkig zijn oma's niet jaloers.

Annelies zei

Mijn schoonmoeder zei altijd als we binnenkwamen:"Waar zijn de knulletjes ?" Ook een vorm van negatieve identiteit weet ik nu na het lezen van je blog.
Het jurkje is er één uit duizenden. Wat leuk zeg !!

Marina zei

Ook al doet Oma het meest, opa ligt hier ook in de bovenste schuif bij de kleinkinderen.
Je jurkje is zo een pareltje, eentje om te koesteren en te bewaren voor later haar eigen kindjes :0)

TweeMeisjes zei

Heul mooi. Tot welke maat gaat het patroon? - vroeg ze met vriendleijk knipperende ogen..

josé zei

Ja dit kan alleen Oma, heerlijk verhaal altijd genieten hier !!

Fijn weekend José

rozemie zei

oh, wat een heerlijk verhaal. ik heb nog geen kleinkinderen, maar je doet me er zo naar verlangen. Ik hoop ook zo'n leuke oma te worden, die schitterende kleertjes maakt. Groetjes, Rozemie

Unknown zei

proficiat, wat een praaaaaaaaacht van een jurkje!!!!! die zal ze nooit meer uit willen! en ja, het is zo, opa's zijn de helden van de kleinkinderen! prettig weekend! groetjes, Hilde

Janny zei

Wat een geweldig jurkje, zeg. Wat een leuke samenstelling van alles, kleuren, knoopjes, stofjes.
Zegt ze ook: "oma weg" als je man alleen komt?
Waarschijnlijk wel, want voor een kind zijn jullie één begrip.
Lief!
Janny

berthi zei

Oma en opa zijn belangrijk in het leven van een kleinkind! Het valt een kleinkind direct op als er een van de twee niet is. Wat mooi toch!

Jij maakt de mooiste dingen en dit schattige jurkje bewijst dat maar weer eens.

carina zei

Als ik een kleindochter had gehad had je direct gemaild waar heb je dat patroontje uit gehaald. Maar goed mijn jongens zijn nu 19 en 21 dus nog even afwachten. Ik moet misschien eerst naar mijn nichtjes kijken... Wat een te snoezig jurkje kan me voorstellen dat je dochter een serie wil hebben. Zal ze veel opmerkingen over krijgen,! Groet carina