woensdag 22 februari 2012

Theodóra était à Paris

Dat Theodóra een ondernemende meid is, wist je misschien al. Herinner je je haar reisje naar Aruba nog? Nu was ze ineens verdwenen naar Parijs. Notabene in hetzelfde jurkje dat ze op Aruba droeg. Met blote armen en benen rondlopen in de Jardin du Luxembourg terwijl het water in de fontein bevriest, was niet zo'n goed idee. De 'free hug' van een groot roze konijn gaf al wel wat menselijke warmte,
maar echt opwarmen deed ze pas in de keuken van het huis van de familie Nissim de  Camondo (een elegant juweeltje!).
Maar waarom was Theodóra nu in Parijs? Wel, ze had gehoord dat haar geestelijke moeder op de Aiguille en Fête zou zijn. Tja, dan is er natuurlijk geen houden aan. Je begrijpt dat ze heel ongeduldig was toen ze lang moest aanschuiven voor ze binnen kon. Gelukkig waren er oude affiches van Modes et Travaux om haar af te leiden.
 Binnen werd ze overweldigd door het groot aantal stands. Wat een rijk aanbod aan heerlijkheden!
Ze zag de papier-maché poppen van Julie Arkell in het echt,
las de wensen voor de slachtoffers van de tsunami in Japan op de Couvertures de l’Amitié,
en kon niet aan de verleiding weerstaan een kit te kopen bij Facile Cécile.
En toen eindelijk, eindelijk, stond ze oog in oog met haar geestelijke moeder, Hélène Magnússon - 'The Islandic Knitter.
't Was een kleine teleurstelling dat de stand zowat uitverkocht was. Theodóra kon dus geen Ijslandse wol kopen om meer adequate, aan het seizoen aangepaste, winterkleren te breien. Maar des te groter was de vreugde toen ze haar tweelingzusje en nichtjes Henrietta, Nanako en Olivia zag.
De emotie van het weerzien was zo groot dat Theodóra week werd in de knieen en liefst naast dat naarstig breiende vrouwtje was gaan zitten.
Maar gelukkig kon ze toen al bijna een einde aan haar bezoek breien.

23 opmerkingen:

Marloeskreatief zei

wat een heerlijk verhaal om te lezen,ben ook zo gek op dat soort breiwerk ,heerlijk om mee te fantaseren,gr marloeskreatief

ireneinhetatelier zei

Wat heeft ze een prachtige reis gemaakt - zoveel leuke dingen meegemaakt en heel emotioneel ook, de ontmoeting met the Icelandic Knitter... Ik zou er graag bij geweest zijn, vooral ook om het werk van Julie Arkell in het echt te zien.

inge zei

o wat had ik graag met theodora mee geweest, zo´n beurs als deze moet ik echt eens op mijn wensenlijstje zetten, geef je tijdig een seintje als het volgend jaar weer is ?? misschien kan ik dan ergens een gaatje vinden ...en jij kan alvast weer uurtjes aan de slag heb ik zo het vermoeden ;-)

josé zei

Ik zie wel dat ik weer een hoop gemist heb, om te zien.

Er was ook zo veel om te bekijken, kon ook niet overal bij.

Het was zo veel, en jou heb ik ook mis gelopen.

Leuk verhaal enig.

Liefs José

Marina zei

Die Theodora in Parijs, wat een wereldster!
En wat een ontdekking, ik ben echt zot op die papiermaché, zo ontzettend schoon!

Anne zei

De reis van Theodora spoort mij aan om nu eens aan haar nichtje te beginnen, dat nog in wollen draden in een linnen zakje aan een stoelknop hangt. Dank voor alle reisverslagen!

Anny zei

Wat een heerlijk uitstapje heeft onze Theodora weer gemaakt. Julie Arkell geeft af en toe les bij Loop in Londen. Misschien iets voor onze wereldreizigster? Julie maakt ook schattige voertuigen... dat is wel iets voor Theodora!

Annelies zei

Wat een heerlijk uitstapje naar Parijs. Ja, soms kan het in een stand heel hard gaan !

Yvonne zei

Oh, wat schrijf je dat leuk, alleen al voor het verhaal wil ik de poppen ook gaan breien. Je wordt er helemaal in meegenomen. Dank je wel voor het delen.

Martine zei

Lijkt me geweldig deze beurs waar Theodora was.

Anoniem zei

Wat zal Theodora blij zijn geweest om haar familie en vriendinnen te ontmoeten, en natuurlijk helemaal bijzonder om haar 'geestelijke moeder' te zien!! Wat een heerlijk reisje zo met z'n tweetjes!! Ik geniet van dit verslag!

betty prins zei

Wat een feestje voor jullie beide. Zoveel te zien en dan de ontmoeting met Hélène en de nichtjes. Volgens mij is het wel belangrijk dat je echt ijslandse wol gebruikt. ik heb er spijt van dat ik alleen de patroontjes besteld heb.
Wat zijn de popjes van Julie Arkel ook leuk, om die in het echt te zien is al een reisje naar Parijs waard!

Corrie zei

Het is weer een heel uniek log geworden Elizabeth, je hebt me om de tuin (van Luxembourg) geleidt. Ik dacht echt dat het een heel andere gelegenheid was dan waar al die andere enthousiaste beursgangers over schrijven. Geweldig!

Willy zei

Wat een heerlijk verslag en helemaal leuk dat Theodora weer mee mocht.
De poppen van Julie zijn ook zo leuk.

Janny zei

Wat een bijzonder reisverhaal van Theodóra. Die maakt nog eens wat mee, zeg. Wat een mooie tentoonstelling.
Janny

Bertie zei

Ik heb heel wat bijgelezen! Wat een heerlijke reis heeft Theodora gemaakt. En dat wiegje met al het vakkundig verstopte klittenband is een prachtstuk. Van Leonard Cohen werd ik helemaal dromerig.

Rosaline zei

Het aanschuiven kan je de volgende keer vermijden door vooraf in de Fnac (in belgie) een ingangsticket te kopen. Ik ben op vrijdag geweest en had mijn ticket in de Fnac in Gent gekocht de week ervoor.geen enkel probleem.
Let wel op : volgend jaar gaat de beurs door op een andere locatie !!!

@nne zei

bedankt voor je lieve woorden. ik heb genoten van dit reisje naar Parijs. liefs, @nne

Balsemien zei

Wat een mooie reis naar Parijs! Heb je intussen al wat ijslandse wol kunnen scoren, want ik heb een beetje medelijden met die blote armen en benen... Wat een mooie pannenverzameling zag ik op een van je foto's en natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig naar je kit!

berthi zei

Tjonge, tjonge zeg, wat een avontuur in Parijs. Jullie zijn natuurlijk nu nog aan het bijkomen...

Petronille zei

Verbazingwekkend om te lezen hoeveel mensen (en poppen) op de beurs geweest zijn. Ik was daar ook en heb lang niet genoeg tijd gehad om alles te zien. Het was ook zooo druk! Leuk om in je blog te lezen wat ik gemist heb. En ook om nog eens te zien wat ik wel gezien heb.

dutch sisters zei

Wat een geweldig reisverslag. En zoveel mooie stands...ik ben best wel een beetje jaloers!

yarnlot zei

Bien élégante cette fille! Et elle connaît tous les bons endroits...