zondag 9 januari 2011

Komt tijd, komt raad ...

Dankjewel voor alle positieve reacties op mijn Grand Marqouir in het vorige bericht. Borduren is leuk, een af werkje is leuk, een inbox vol positieve commentaren is leuk, een zonnige dag is leuk. Mijn hartje wat wil je nog meer?
Eigenlijk wil ik nog wel iets: Goede Raad ...
Want: heeft er iemand iets gemist aan mijn Grand Marquoir? Hij is namelijk niet echt af. In het oorspronkelijk ontwerp hoort er nog een gouden 'schaduw' bij de letters. Dat is heel goed te zien op de merklap van haar hieronder.
In het ontwerp hebben alle motieven dezelfde kleur, op mijn lap hebben ze elk een andere kleur. Ik wist daarom niet welke kleur ik best als 'schaduw' kon kiezen (zilver?) en dacht dat de keuze makkelijker zou zijn als mijn lap af is. Ik twijfel nu echter of een extra kleur toevoegen eenheid zou scheppen dan wel het geheel te druk zou maken. Wat vinden jullie????
En dan nog die andere vraag die verschillende mensen gesteld hebben: 'wat ga je nu met je lap doen?'. Geen flauw idee! Eerst dacht ik aan een kussen, maar dat wordt te snel vuil en is dus zonde. Inlijsten misschien? Weet iemand een goede inlijster in Midden-Nederland? Of zijn er nog suggesties????

Dan tot slot het papierenkralenhalskettingweggevertje. Mijnheer 'l Heure Bleue, die alleen maar aandacht had voor een 'Uitzending gemist' op zijn i-pad, trok met opgetrokken wenkbrauw het papiertje met de naam van de winnaar. En dat was zij - ik ben er zeker van dat zij de Geheime Opdracht die erbij hoort zal vervullen. Het pakje (met de ketting die ik opnieuw, nu wat gevarieerder gerijgd heb) is al onderweg.

12 opmerkingen:

lupineke zei

Als ik jouw lap zo eens bekijk, denk ik dat het helemaal niet nodig is om de schaduw te borduren... Alle patroontjes en letters hebben op deze wijze, met al die samenvallende tinten, al genoeg eenheid met elkaar. Goud- of zilver schaduwrandjes zouden het misschien alleen maar rommelig maken.... denk ik, maar als je gewoon een poosje afwacht, komt vanuit je intuïtie vanzelf het goede antwoord! (En vooral niet naar al die blogsters luisteren hoor!)

Anoniem zei

oei, Lupineke maakt het ons wel moeilijk :) Ik had eerlijk gezegd niets gemist aan je lap. Toch worden de letters misschien wel wat voller als je er toch zo'n schaduw in aanbrengt. Nu jij verschillende kleuren hebt gebruikt zou je ook kunnen overwegen om die schaduwlijn met een tintje donkerder dan de kleur van de letter te borduren.

om met Dijn te spreken:
"luister niet naar mij" ;)

Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Annita zei

Ik zou hem inlijsten en ophangen en verder ben ik het wel eens met het advies van Marcella. Echter, als ik jou was, dan zou ik hem wel af vinden nu, en echt niemand mist iets.

Balsemien zei

O wat leuk, kom ik hier nietsvermoedend lezen... En blauw vind ik zo'n mooie kleur. Ik zit er helemaal van te blozen! Sinds jouw logje over de binnenkant van enveloppen heb ik een aantal mooie gespaard. Ik zal ze eens laten zien! En nu ga ik heel hard nadenken over een goed doel, en zoals beloofd laat ik de uitvoering ervan op mijn blog zien! Wat betreft je borduurlap: ik zou er niets meer aan doen, ik vind vaak dat die erg aangezette letters het fijne van een borduurwerk verloren laten gaan.

Willy zei

Volgens mij is je lap zo ook al af.
Mocht je toch een schaduwrand willen dan vind ik Marcella's advies het mooist.
Zit nu wel al te bedenken, stel ik maak hem in één kleur, zou ik dan wel die schaduw maken of het ook weglaten.

betty zei

Ik mistte ook niets aan de lap. Goud vind ik zowiezo veel te veel van het 'goeie' Als je toch nog iets wil toevoegen, is Marcella's tip een idee.
Ik hou niet zo van inlijsten (sorry, sorry) of je moet er echt een goede plaats voor hebben. Misschien kan je hem een randje stof geven en voeren.

berthi zei

Je lap is af!!! Ik houd absoluut niet van schaduwrandjes en al helemaal niet van een 'goud' of 'zilver'kleurtje. Je lap is heel kleurrijk (ik word echt heel blij van al die mooie kleurtjes) waardoor er veel beweging inzit en daardoor zou ik ook niet kiezen om deze lap in te lijsten. Hij heeft vrijheid nodig. Daar vraagt deze lap om.

Handig hè al die tips!:-)

Anoniem zei

had het niet gemist.

maar het zou de letters voller kunnen maken.
Goud of zilver houd ik persoonlijk niet van, dan een bijpassende tint !?

Het wordt alleen maar moeilijker voor je met onze meningen erbij !!??;-))

MM

lheurebleue zei

@allen: dankjewel voor alle uitgebreide adviezen!!!!!!!
ik denk dat ik de lap nu vooralsnog laat rusten (hij moet 'vrij' zijn volgens berthi). ik beschouw hem voor dit moment als af en als ik er ooit eens zin in krijg (????) zal ik Marcella's advies opvolgen en de schaduwen in dezelfde kleur maar een tintje donkerder borduren.
voorlopig categoriseer ik mijn Grand Marquoir dus bij de affo's - op naar de volgende ...

@nne zei

Mooi toch wat jij allemaal uit jouw gouden handjes tovert! lieve groet, @nne

berthi zei

Heel goed besluit van je!

Saskia zei

Ja goed besluit. Hij is mooi zoals ie is.