zaterdag 1 januari 2011

Nieuw(-)jaar


Mijn hoofd was vandaag nog wat wazig van de champagne en de kruitdampen gisteren in onze straat. Een dag om na een kort wandelingetje lui op de bank te hangen en bordurend de onvermijdelijkheid van de Nieuwjaarsprogrammering te ondergaan:  het concert van de Wiener Philarmoniker vanuit de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein en natuurlijk het skischansspringen in Garmisch-Partenkirchen. Sissi, Schicksalsjahre einer Kaiserin laat ik dit jaar maar eens onbekeken voorbijgaan.
Toen de levensgeesten enigszins waren teruggekeerd was er het feestelijke openen van de agenda van het nieuwe jaar om er in keurig schrift - de aantekeningen worden kribbeliger naarmate het jaar vordert - de eerste afspraken in te noteren. Wat zal er op 31 december 2011 allemaal instaan???
Morgen gaan we nog even verder met proosten op het nieuwe jaar.
Dit keer bij mijn dochter-aan-zee (en Elena!). Haar Franse man die accordeon speelt (een beetje Fransman speelt op de musette, toch) krijgt als aardigheidje deze 2011-accordeon-kalender die ik vouwde naar dit [KLIK] model.
En dan, op 3 januari: back to normal ...

6 opmerkingen:

berthi zei

Ik begin ook altijd keurig te schrijven in mijn nieuwe agenda, maar kijk niet meer naar mijn handschrift aan het einde van het jaar!:-)

Enige accordeonkalender!

Bertie zei

een schone agenda aan het begin van het jaar is fijn. dat mis ik een beetje nu ik een elektronische agenda gebruik. maar ik heb wel mooie notitieboekjes, dat maakt het weer goed :-)
wat is papier toch wondermooi spul. prachtig die knip- en vouwkunst.
ik hoop op een creatief 2011!

aafke7 zei

:) Je ziet waar volksstammen jaren mee bezig gehouden zijn! En nog!
Back to normal? doen we niet meer aan! Afgesproken?
Het beste voornemen is 'ins blauwe hinein' te dobberen!
En vóór dat we verder gaan?
Wie ben je nu op Ravelry?

lupineke zei

Wat een leuke kaart en kalender! Leuk stukje, herkenbaar! Ook hier de nieuwe kalenders opgehangen en neergelegd, mooie in het toilet en een simpele bij de telefoon. Back to normal, voor mij graag zelfs! Dan floreer ik toch het beste! groetjes van Lupineke

Anoniem zei

dat wordt een muzikale en gezellige middag daar aan zee ;)
Heel veel plezier en pas goed op, het is glad op de weg

groet, Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

betty zei

Die Wiener Philharmonica is er bij ons ook al zo lang ik weet, vroeger thuis met een glaasje advocaat met slagroom...
En dan nu, 2 jan. lijstjes maken, agenda's invullen (wauw, wat is jan. al weer vol geboekt), niet echt een schone lei meer.
Geniet van de familie en Elena en luister naar de muset, ook dit jaar zal zijn eigen ritme hebben!