zondag 1 augustus 2010

Hun gedachten zeilden mee - Jute bruiloft / Burlap wedding (slot)

Bij de Verre Bruiloft van J&A kon natuurlijk niet de hele de familie lijfelijk aanwezig zijn. De Afdeling Geheime Zaken van Uw Specialist voor Feesten & Partijen zocht lang naar een oplossing om iedereen op zijn minst virtueel naar de andere kant van de oceaan te laten reizen. Na lang peinzen werd de oplossing gevonden. Alle familieleden kregen een kartonnen labeltje toegestuurd met de vraag er een foto op te plakken en er een huwelijkswens op te schrijven. De lieve labeltjes werden in de zijvakjes gestoken aan de beide kanten van een harmonicaboekje. Ik knoopte ze twee aan twee aan elkaar zodat ze niet verloren kunnen gaan. Hiervoor maakte ik nestelgaatjes in de stof en reeg er met bedeltjes verzwaarde kleurige linten door. Nu nog een toepasselijke tekst toevoegen. Iets over familieliefde die de wereld omspant. Ik keek in heel wat dichtbundels maar vond niks en schreef daarom maar zelf een tekst en printte hem uit op keperband. Kijk maar in het vorige bericht.
De 'voorpagina' verfraaide ik met natuurpareltjes, vogeltjes, hartjes, borduursteekjes, een fijn gehaakt randje en een strofe uit New Morning van Bob Dylan:
This must be the day that all
of my dreams come true
So happy just to be alive
Underneath the sky of blue
On this new morning
New morning
On this new morning with you

Ik verpakte de familiewensen in een 'Hollands' blik en stak het - samen met dat andere blik waarin het Wedding album zat - in mijn handbagage. Natuurlijk ging alle alarmbellen af bij de veiligheidscontrole op het vliegveld. De securitydame was meteen helemaal weg van de inhoud van de blikken en wenste ons een mooi feest toe. Ook haar gedachten zeilden met ons mee over bergen, bossen en zeeën ...

11 opmerkingen:

@nne zei

Wat een leuk idee! Fijn dat je even op bezoek kwam. Groetjes, @nne

Anoniem zei

wat een prachtig cadeau en zo lief bedacht, ook voor de thuisblijvers. Wat zullen die ook genoten hebben dat ze een bijdrage mochten leveren. Grappig, ik heb dat blikje ook, onlangs gekregen en met een héél andere inhoud ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

martine zei

Wat heb je dat weer mooi gemaakt.
Ik had het gezicht van de veiligheidsbeambte wel willen zien toen je het openmaakte.

Bertie zei

prachtig. heerlijk om zo'n cadeau te kunnen bedenken en het dan zo mooi te kunnen vormgeven.

Willy zei

Wat maak je toch altijd van die speciale en bijzondere dingen en dit is helemaal enig en lief gemaakt.
Groetjes

Saskia zei

Wat ben je toch een heerlijk poëtisch mens! Zo romantisch weer dit cadeau!

berthi zei

Werkelijk schitterend boekwerkje. Jij bent een ster in het bedenken van ideetjes en het uitvoeren. Ik was al helemaal weg van boekje dat je maakte voor het hartenproject en nu dit weer. Een heel lief en dierbaar cadeau.

lheurebleue zei

@anne: altijd plezierig om jou te bezoeken!
@marcella: wat een grappig toeval! maar misschien was jouw doosje in betere staat? ik had de binnenkant maar bekleed met een stofje.
@martine: een relaxte dame was het - in de VS zijn ze heel wat vervelender.
@bertie: je begint met een idee, denkt er over na en dan volgt het een gewoon op het ander.
@willy: het was gewoon heel leuk om te doen.
@saskia: nu ga ik poetisch blozen;)
@Berthi: het was voor mijzelf ook een prettige gedachte dat de hele familie zo aanwezig kon zijn ...

Anoniem zei

ZOOO mooi, en zo knap hoe jij het verzint .
De landenstof is enig erbij.
Mooie manier om het te bewaren in zo'n mooi blik.

Heb hier al een paar keer met neus op het scherm zitten kijken maar PC sleurde mij steeds weg (storing), grrrr waar bemoeit ie zich mee.

MM

Corrie zei

Wat een geweldige logs weer om te lezen, echt prachtig zoals jij allerlei dingen zelf bedenkt, het schattige ringenkussentje, zoiets unieks heeft echt alleen dit echtpaar en dan die geprinte tekst op keperband, hoe kóm je erop!
In dit log dan een prachtig mapje met de allerliefste wensen van ver weg, ik heb nog nooit zoiets gezien en dan springt mijn hart op, zeker als er ook nog een tekst van mijn geliefde Dylan getoont wordt.

lheurebleue zei

@mm: die landenstof had ik ooit eens gekocht - en nu kon ik die toepasselijk gebruiken.
@corrie: dank voor de lieve woorden, ik word er verlegen van. en mooi he, die tekst van bob dylan? heel geschikt voor deze gelegenheid!