zondag 8 augustus 2010

dodo doen

Het Vlaamse 'en nu lekker dodo doen' klinkt toch schattiger dan 'welterusten'. Elena kan lekker dodo doen in haar nieuwe trappelzak. Ik had een voorbeeld zien hangen in Julija's shop waar ze stoffen verkopen om van te watertanden. Het boekje met het patroon was helaas uitverkocht maar de zeer aardige mevrouw van de winkel bood aan het patroon in de juiste maat uit te knippen en mij toe te sturen. Wat ze ook gedaan heeft. Dank, dank, dank, lieve mevrouw-van-julija's-shop!
Oke, nu had ik de stof voor de buitenkant en de binnenkant en ook al een vulling van ecologische katoen en bamboe. Maar hoe maak je nu zo'n ding? Na veel googlen op 'trappelzak', 'gigoteuse', 'sleeping bag baby' en kijken met mijn neus op het scherm, begon ik het te snappen. Heel eenvoudig eigenlijk. Maar toen hij af was, leek er nog iets aan te ontbreken. Natuurlijk: een beetje trappelzak heeft een labeltje! Dat heb ik dan maar zelf geborduurd: een plaatje van een 'dappere dodo' want zo noemt DD haar veel te vroeg geboren dochtertje dat zich resoluut het leven invocht. Doe nu maar lekker dodo, dappere dodo!

14 opmerkingen:

Anoniem zei

ahhhh wat een lief trappelzakje. Mooie stofjes en zo schattig met het emmertje erbij. Daar wordt ze vanzelf groot genoeg voor. heerlijk hè, oma zijn? ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Willy zei

Dat moet toch heerlijk slapen zijn in deze mooie trappelzak. Leuke motiefjes en kleuren.
Grappig label.
Groetjes

Bertie zei

mooi!
"dappere dodo" was een tv-programma met marionetten voor kinderen op de woensdag- of zaterdagmiddag, toen ik een jaar of acht was. wij hadden thuis nog geen tv, ik ging met een heel stel kinderen uit de buurt kijken bij "tante rika en ome leen" om de hoek. daar waren we zonder meer welkom en kregen we altijd een dropje. bij een andere familie in de straat mochten we wel komen, maar dan moesten we een stuiver betalen. "dappere dodo" was een jongenspop; van het verhaal herinner ik me nauwelijks iets.

betty prins zei

Een plaatje is het, wat een superleuke stofje. Je steekt mij aan met je trappelzak, ik ga een patoontje opzoeken voor ons nieuw kleinkind...

Anje zei

Super goed gelukt, wat een snoepie is het geworden en dat leuke labeltje. Vraag me af...zal Dodo met haar meegroeien en haar op haar levenspad vergezellen?
Lieve groetjes Anje.

Corrie zei

Groot genieten om zoiets behagelijks als dit schattige trappelzakje voor je eigen kleindochter te maken en dan ook nog met die heerlijke nostalgische stofjes en wat een prachtig emmertje! Ik zit helemaal te kwijlen en als er dan ook nog een Dodo aan te pas komt ben ik helemaal óm. Wat een enige uitdrukking is Dodo-doen, nooit eerder gehoord, maar iets om te onthouden en erin te brengen. Dapper Dodootje wordt op een heel liefdevolle manier groot.

berthi zei

Een schattige trappelzak en de label maakt het helemaal af. Het nostalgische emmertje past er mooi bij. Jammer, maar ik had niets met Dodo, vond hem op de een of andere manier eng! Vreemd eigenlijk als ik het nu zie. Wat er al niet kan omgaan in een kinderhoofdje.

lheurebleue zei

@marcella: oma zijn is heerlijk! altijd weer leuke dingetjes die je kan doen!
@willy: je zou er bijna bij willen kruipen.
@bertie: dankjewel voor de aanvullende informatie! daarom klonk 'dappere dodo' zo bekend in de oren. dat zijn zo van die dingen die je niet weet als je je kinderjaren niet in NL hebt doorgebracht ...
@betty: een leuk werkje/cadeautje en het is zo gepiept!
@anje: tja, wie weet ...
@corrie: nu je het zegt - jij bent een dodofan! ik herinner mij nu je berichtjes over dit arme beest.
@berthi: ja soms zou je weer even met je kennis van nu in het hoofd van jezelf als kind willen kijken ...

Saskia zei

Wat een lieve trappelzak!
Katoen met bamboe, waar koop je dat? Bamboe schijnt bacterieremmend te werken. Dus goed voor mens en milieu!

Ik heb ook Dappere Dodo gezien in de beginjaren van de televisie. Als Philips-medewerker had mijn vader al snel zo'n kijkkast in huis. Dodo was inderdaad een jongetje, de held van het verhaal.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dappere_Dodo
Ik weet me niets meer te herinneren van de avonturen.

lheurebleue zei

@saskia: ik gebruikte als vulling 50/50 Bamboo Cotton Blend van Kyoto, gekocht in de patchworkwinkel Carol Cox aan de Oude Gracht in Utrecht.
(http://www.unitednotions.com/un-ss_kyotoNP_0708.pdf)

MariecusBruyn zei

Dat heb je mooi gemaakt!
Die dappere dodo kan niet anders dan lekker dodookes doen... en hard groeien om nieuwe dappere dodo spulletjes van oma te krijgen :))

FotograficaNA zei

En ze slaapt er heerlijk in ;-)

annita zei

Wat zal dat lekker slapen!!

Petits Pirates zei

Dringend op zoek naar een trappelzakpatroon kwam ik deze beauty tegen. Wat mooi!
Kun je me zeggen waar het patroon oorpsonkelijk vandaan komt?

Groetjes