zondag 19 december 2010

O denneboom, wat zijn uw blaad'ren wonderschoon ...

Gisteren een heel mooie maar veel te dure kerstboom gekocht. Na de gebruikelijke discussie tussen mijnheer & mevrouw 'l Heure Bleue. Mevrouw noemt de prijs buitensporig en vindt een kleiner boompje, zo eentje dat op tafel kan staan, ook wel goed. Mijnheer vindt Kerstmis zonder Grote Boom volstrekt, ja totaal zinloos. En ja, wat doet een wijze (???) vrouw dan ....
In de boom altijd dezelfde dingetjes, zoals het engeltje dat Dochter - toen nog dochtertje - ooit maakte.
Per jaar mag ik van mezelf 1 nieuw ding kopen - bijvoorbeeld de kersthangers van Return to Sender bij de HEMA (dan koop je iets moois en ben je tegelijkertijd ook Goed!).
En om te bewijzen dat een klein boompje niet alleen heel goedkoop maar ook bijzonder kan zijn, vouwde ik onder de neus van mijnheer 'l Heure Bleue een tijdschrift tot een papieren kerstboom volgens de tutorial van Renee Anne.
Zo werd een zomereditie van Seasons gered van de papiercontainer en omgetoverd tot een nuttig winterding ....
[De oplettende lezer heeft misschien opgemerkt dat de achtergrondkleur van mijn blog is aangepast aan de kerstsfeer. Wees gerust: ooit wordt het leven (en dus winkels, straten en blogs) weer normaal.]

12 opmerkingen:

Marleen zei

je hebt helemaal gelijk... de grootte van de kerstboom doet er niet toe, de spirit erachter wel... maar is toch wel leuke boom dat je hebt! gezellig toch?
fijne kerst alvast!

Anoniem zei

Een bekende dicussie, ook vaak in het gezin Nuttig en Fraai gevoerd:)
Sinds de jaarlijkse boom een jaarlijks drama werd omdat de naalden me tot heel vervelends toe stukprikken is de discussie over. Wij hebben Kunst. Met een grote P
Want de heer nuttig en fraai besloot dit jaar dat ons piekje te klein was voor de nieuwe boom ;)

Meneer l'heure heeft wel een goede neus voor boompjes want hij is prachtig, dat moet gezegd ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

berthi zei

Tja, voor mij hoeft een grote boom ook niet, maar ja, wie ben ik...!:-)
Ik heb al van alles aan bomen in huis gehad. De laatste jaren ga ik voor een alternatieve boom en daarom ben ik ook zeer gecharmeerd van je papieren boompje!

Bertie zei

Jullie boom is mooi. Wel veel groter dan de onze :-). Ons boompje komt van landgoed Lockhorst, hier niet ver vandaan. 't Was daar als in een sprookje, met al die sneeuw.

Janny zei

Heel bekend, die discussie! En wat waren de bomen duur dit keer! Maar als "de" boom dan eenmaal staat is het ook wel weer mooi en gezellig, zeker de jouwe, hoor. De mooiste kerstbomen zie ik echter als ik naar buiten kijk: hoge dennen en sparren onder dikke lagen sneeuw! Ongekend!

lupineke zei

Wat leuk om te lezen, dat wij niet de enige zijn die deze discussie jaarlijks voeren... behalve dan, wanneer Manlief op de vaart zit, dan koop ik in een wip een grote boom! Als hij thuis is, begint hij altijd over een kleintje... Tja, helaas pindakaas, er staat nu weer een grote :)). Geen kerst voor Lupineke, zonder (grote) kerstboom! Ook al is het formaat niet echt belangrijk, ik vind het zo mooi...

Annelies zei

Wat een prachtige boom.
Onze boom gaat zo direct weer leeg. De nieuw gekochte lampjes doen het na twee dagen niet meer.

Anoniem zei

spar, niet den ;-p

betty zei

Wie het kleine niet eert, is het grote...
Beide zijn mooi op hun eigen manier.
Bij ons staat een kleine N0ordman, volgens DH de top van een grote, mooi te wezen, alleen hij geurt niet naar denneboom. Dat vind ik jammer, liever een geurend onoogelijk boompje, dan iets dat bijna op een kunstboom lijkt.
Arme Annelies, een boom aftuigen is meer iets voor na 1 januari...

Willy zei

Ik ging zo op in je verhaal over de kerstboom van meneer en mevrouw, dat me de kerstgroene kleur niet eens op was gevallen.
Hier is de discussie altijd kunst of echt, meneer wint ook hier met de kunstboom. Die echte hoeft voor mij ook niet groot te zijn.
Fijne kerst, groetjes

MoniqueB. zei

Prachtig, zo'n discussie. Helaas bij ons niet meer; wij zijn van plastic.
Maar: wij hebben ook elk jaar 1 nieuw ding en in heb net een paar weken terug ook iets van Return to Sender gekocht.
Ik wens je een geweldige kerst.

MariecusBruyn zei

hehe, de kracht van een vrouw zit niet in het woord, maar in de daadkracht :)
'k wil jou en je familie alvast een wakker 2011 wensen met veel creatieve mogelijkheden en liefde en plezier.