woensdag 17 maart 2010

Teveel aantrekkingskracht ...

Gelukkig dat je mij nu niet ziet: ik lijk wel een bokser die net uit de ring is gestapt of een slachtoffer van huiselijk geweld. Een dikke, steeds blauwer wordende wang, rode schaafwonden rond de oogkas, een stramme manier van lopen. En hoe het kwam weet ik eigenlijk nog altijd niet. Ik liep gewoon, druk overleggend met een collega, door een oud, Leids straatje op weg naar een afspraak. Ineens, pats boem, verloor ik mijn evenwicht en 'stortte ter aarde' zonder mijn val te breken met mijn handen zodat ik keihard met mijn gezicht op de stenen viel. Het is ook niet de eerste keer dat ik zo spectaculair val. Anderhalf jaar geleden donderde ik bijvoorbeeld van de trap - helemaal van boven naar beneden - en brak daarbij alleen maar een pink (dankjewel, lieve engelbewaarder!).
Ik denk gewoon dat ik teveel aantrekkingskracht uitoefen op de aarde en dat de zwaartekracht daarom meer op mij werkt dan op anderen. Maar wat daaraan te doen? Misschien moet ik mij zo'n mooie, elegante wandelstok aanschaffen? Zo eentje van ebbenhout met zilver ingelegd en met een handvat van ivoor - o nee, dat maag niet meer, van been dan. Maar daar hoort dan natuurlijk ook een elegante wandeloutfit bij. En met zo'n smart walking gown ga je vanzelf voorzichtig schrijden ...

13 opmerkingen:

Saskia zei

Zo'n ebbenhouten stok staat wel errug chique! Vooral met zo'n galante mantel. Èn hoed en soepel leren handschoenen.
Zonder gekheid, ik hoop dat je niet veel pijn hebt.
Je kunt zaterdag toch wel naar De Lier komen, hè? Ine, Mien B. en ik komen ook!

lheurebleue zei

@saskia: ik ben wel van plan te komen - maar niet lachen met mijn dikke wang he!!

Bertie zei

Oioioioi, ik hoop dat je niet teveel last hebt van je val... Misschien zou een stok niet eens zo gek zijn. Je kunt er ook woest mee zwaaien en maakt er meer indruk mee dan met een rollator, denk ik :-)
Veel plezier in De Lier!

Anoniem zei

ach nee, Elisabeth, niet zo'n lange jurk waarover je geheid gaat struikelen. Elegant is het wel. Ik hoop dat het morgen allemaal mee valt na een nachtje slapen. Ik zal duimen op een goede afloop en voor nu: laat je lekker verwennen door je lief ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Willy zei

Een ongeluk zit zo te lezen in een oud straatje. Soms heb je er niet veel voor nodig om onderuit te gaan.
Het gaat met mij de laatste jaren eigenlijk behoorlijk goed. Ging ook wel eens in een spagaatje of echt plat op mijn snufferd. Snel afkloppen.
Hoop dat je niet teveel pijn hebt en je gezicht niet alle kleuren van een toverbal krijgt.

lut zei

'k Hoop dat het vlug weer beter gaat met jou!

Miriam zei

Auwauwauw! Beterschap ermee.

Groetjes
Miriam

La Maison zei

Wat naar om zo hard te vallen.
Hopelijk genees je snel, zo naar een blauw gezicht;)

Groetjes
Hermine

betty prins zei

Bar en Boos.... Ik hoop zo voor jou dat het meevalt, niks gebroken of i.d.?, de blauwe plekken gaan wel weer weg! Goed dat je ons gewaarschuwd hebt, was anders schrikken geweest a.s. zaterdag. Van een kostuumdrama heb ik nog wel een wandelstok over??

lheurebleue zei

@bertie: je hebt ook stokken met een degen, of met een klein flesje voor cognac ...
@marcella: ja hoor, ik laat mij lekker verwennen!
@willy: het leek eerst of mijn rechterwang helemaal blauw zou worden maar het valt nog mee!
@lut: dankjewel!
@miriam: dankjewel
@hermien: ik heb toch liever een roze wang ;)
@betty: ik dacht inderdaad: laat ik ze maar waarschuwen - en wat erger afschilderen ;) dan valt het allemaal wel mee ...

Balsemien zei

Hè wat een schrik, je weet niet hoe het gekomen is? Sterkte met je blauwe plekken...En zaterdag een heel fijne dag in de Lier!

berthi zei

Oei, dat is schrikken! Beterschap! Gelukkig ga je morgen er gewoon een gezellige dag van maken in De Lier!

MariecusBruyn zei

Oooooo, auw!
Je gebroken pink herinner ik me nog. Maar zo'n bont en blauw gekleurd gezicht.... auw auw auw.
Hopelijk gaat het snel weer over, de pijn. De kleurtjes, tja, het is lente, hè, overal zie je plots kleurtjes verschijnen :)
tip: rugby-helm :p