zondag 7 februari 2010

Zwart wolkje

Soms koop je een perfect kledingstuk. Zacht van stof en elegant van snit. Eentje dat je nooit meer wilt uitdoen en waar je wel in kan wonen. Zo eentje was het zwarte jurkje in ragfijne, gebreide katoen dat ik bij Gudrun Sjöden bestelde. Er was echter een probleem: eigenlijk was het te kort. Maar ja, zo'n jurkje waar je in kan wonen, stuur je natuurlijk niet terug! De oplossing was gauw gevonden: een strookje gebreid met Kid-Silk van Drops! (Zij had het goed geraden!) Dat dat sneller gezegd is dan gedaan, vertelde ik hier al. Eigenlijk had ik het wel kunnen weten - als ik tenminste een beetje had nagedacht. Als je met verkorte naalden plooitjes maakt (zoals bij deze rok) betekent dat heel wat metertjes breien ... Dat is dus geen snel 'tussendoortje' meer! Maar het resultaat is een hemels jurkje zwevend op een zwart wolkje ...
Heb jij ook zo'n kledingstuk waar je in kan wonen?

15 opmerkingen:

Balsemien zei

Hoi Elisabeth,
Wat een creatieve oplossing zo'n gebreide rand! Ik heb inderdaad een kledingstuk waar ik in heb gewoond, een broek. ik zal hem/haar eerdaags op mijn weblog laten zien!

annita zei

Wat een supermooie en createve oplossing

martine zei

Wat heb je dat mooi opgelost.
Te korte rokken is ook niets voor mij, alleen heb ik daar nooit zo'n last van met mijn 1 meter 50.
Leuke winkel waar de jurk vandaan komt.

Annelies zei

Ja, ik heb zelfs meerdere kledingstukken waar ik in kan wonen. Het jammere is dat ze op een gegeven moment echt op zijn.

Bertie zei

Wat een leuke jurk. Ziet er inderdaad uit alsof-ie heel fijn zit. Ik heb ook kledingstukken die zo lekker zitten dat ik er bijna geen afstand van kan doen. Een wollen vest, waarvan de mouwranden helemaal rafelig waren geworden, heb ik deze winter een wat langer leven gegeven door de randen om te slaan en te versieren met festonsteken.

Anoniem zei

wat een prachtige oplossing, je ziet niet dat jij er iets aan hebt toegevoegd, het is alsof het zo hoort! Lijkt me een heerlijk jurkje, (en met jouw lengte heb je gauw een stukje te kort ;) Het jammere van heel plezierige kledingstukken is dat je er ooit afscheid van moet nemen.

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Balsemien zei

Hoi Elisabeth, heb een logje gemaakt naar aanleiding van dit logje. een broek waar ik graag in woonde...

Willy zei

Wat een leuke oplossing.
Vroeger als mijn moeder een broek voor mij langer maakte door de zoom eruit te halen, werd er op de bleke vouw een gekleurd bandje (met patroontje)genaaid. Het stond nog leuk ook en de broek kon weer even mee.
Ik heb een bruin fleece vest. Ooit gekocht voor mijn man maar die heb ik al snel ingepikt. Ik draag hem als vest, als jas. Soms schaam ik me dat ik weer in hetzelfde loop. Hij zit zo lekker en slijt gewoon niet.
Groetjes

MoniqueB. zei

Nou, zeker genoeg kledingstukken, maar lang niet zo elegant en schön zoals deze!
Woon er maar lekker in!

Anoniem zei

wel uitgewoonde kleding en zeker niet zo chique.

Mooi geworden en wat knap gedaan.
Het jurkje zou ik nooit geraden hebben :-)

MM

Brechtje zei

Wat leuk om over je zwarte jurkje te lezen. Ik moet ineens aan mijn moeder denken. Die zegt altijd: Tineke, elke vrouw moét een little black dress in de kast hebben. Voor het geval dat.. Zwarte jurkjes zijn altijd goed. Mooi hè! Ik moet er ineens aan denken. Fijne avond.

betty prins zei

Een goeie oplossing voor het probleem! Wat een mooie jurk, ik heb hun site helemaal bekeken, leuke mode verkopen ze!

lut zei

Wat een mooie jurk! En natuurlijk heb ik ook zulke 'woonkledij'.

Anoniem zei

Mooie jurk en een mooie oplossing! Ik heb geen zwart jurkje maar een mooie zwarte broek met daarop diverse jasjes, daar woon ik dus graag in! Fijne dag, groetjes
Lida

yarnlot zei

Niet alleen een mooie oplossing, ik vind hem op die manier ook subtieler afgewerkt...