zaterdag 20 februari 2010

Elck syn waerom

Wat is de waarheid? Bestaat er wel zoiets als "DE Waarheid"?
Misschien zijn er wel meerdere 'waarheden'. Dat bedacht ik toen ik vanochtend die verbeten koppen van onze heren politici zag na de aankondiging van de val van het kabinet. Elk voor zich geloven ze heilig in hun eigen 'waarom'. En in hun eigen belevingswereld hebben ze het grootste gelijk van de wereld. Zie je ze daar al zitten in de Trêveszaal, uren lang verschanst in hun de eigen stellingen? Zo kom je niet tot een uitweg natuurlijk.
Ik doe even een beroep op je verbeeldingskracht. Neem dat beeld van de drie heren, Jan-Peter, Wouter en André in gedachten. Verzacht de mondhoeken een beetje. Plooi de oren in de luisterstand. Maar vooral: doe iets met de handen. Stop er breipennen in. Tik, tik, tik, klinkt het in de Trêveszaal. Al gauw vormen zich de hielen van herensokken. Of nee, beter nog: ze breien samen voor de vrede:Foto: hier gevonden
Zie je het voor je? De spanning ebt weg, een gevoel van gemeenschappelijkheid keert terug en verbaasd vragen de heren zich af waarom ze daarnet zo'n ruzie hadden. Een oplossing vinden zou toch niet zo moeilijk geweest zijn?
Wat zou het mooi zijn als binnen 'DE Waarheid' ruimte was voor 'elck syn waerom' ...

6 opmerkingen:

annita zei

Ik weet het zeker: in elke situatie heeft elke deelnemer zijn eigen waarheid. Inderdaad, laten de mensen weer meer met hun handen gaan doen, dat zou veel rust geven.

Corrie zei

Wat geef je er weer een bijzondere draai aan Elizabeth! Als het om de waarheid gaat komt men alleen tot elkaar wanneer men daarin de overeenkomsten in elkaars ideeën zoekt in plaats van de verschillen, maar helaas probeert men zich van elkaar te onderscheiden door de verschillen te benadrukken, alles ter ere van het ego. Cru van me hè, maar ik denk echt dat daar de oorzaak ligt.

Anoniem zei

Mooi gedacht/gesproken !!

Ik wend mij even af en wil ze 'even' niet meer zien.

Ik vind dit energie verspilling ten top !!!

Zou een grap willen/kunnen maken maar dit is (nu) té serieus.

MM

Willy zei

Mooi gebracht, Elisabeth.

Brechtje zei

Kon het maar zo gaan hè? Dan zou de wereld er heel wat beter uitzien. Warmer ook, met al die sokken voor de koude voeten. Mooi verwoord en uitgebeeld. Complimenten.

lheurebleue zei

@annita: als je met je handen bezig bent, komt je idd hoofd tot rust. daarom moet het nieuwe kabinet maar een of ander handwerk tijdens de ministerraad introduceren ;)
@corrie: het was idd zo overduidelijk een ego- en gelijkhebberijkwestie ...
@mm: en nu vraag ik mij natuurlijk af wat de grap was ...
@willy: dankjewel!
@tineke: stel je voor dat ze daar op een rijtje zaten met duidelijk hun zelfgebreide sokken te zien!