zaterdag 4 april 2009

Museum van Mezelf (MuMe)

Wellicht heb je er nog niet bij stilgestaan, maar ik vermoed dat ook jij een Museum van Mezelf (MuMe) hebt. Misschien heb je dit decentraal georganiseerd en liggen de objecten verspreid over laden en kasten door het hele huis. Maar het kan ook zijn dat je de gedroogde bloem van je eerste liefje, de medaille van de avondvierdaagse, de brief van je achtjarige hartsvriendin, een broche van je oma enz... bewaart in een heel dierbaar doosje. Ik zou weleens willen weten hoe jouw Museum van Mezelf eruitziet ...
Ik heb - na al jullie lieve commentaren - besloten mijn 'ooit gehaakt tasje' weer op te bergen in mijn eigen MuMe. En wel in het Depot Sjaals. Daar bewaar ik - in vrolijke wanorde - de sjaals die ik droeg bij sollicitatiegesprekken, tijdens etentjes in Verre Landen, op de bruiloft van mijn dochter. Sjaals om een saai mantelpakje op te fleuren, mij te beschermen tegen de avondkoelte of om mijn ontstuimige krullen in bedwang te houden.
In het Sjaaldepot mag het tasje weer in de vergetelheid verzinken tot het ooit weer gevonden wordt door mij of iemand anders. En misschien wordt de beugel dan voor iets heel moois & creatiefs gebruikt ...

11 opmerkingen:

Annelies zei

Zeker heb ik een museum van mezelf. Ik kan zeer moeilijk afstand doen van dierbare herinneringen.

ada zei

Ja, een museum van mezelf heb ik wel, veel nog her en der door het huis, maar ik ga alles bij elkaar harken en het in een hele mooie herinneringdoos doen. Hierbij wil ik je ook erg bedanken voor het mooie toepasselijke gedicht dat je op mijn log achterliet!

Saskia zei

Ja ik heb ook een MuMe. In een onooglijk doosje wat op zichzelf ook weer een herinnering is. In dat doosje mijn eerste behaatje, het hoofdje van mijn eerste nep-Barbie, mijn eerste brilletje, een lange vlecht van mij, een lokje blond haar van mijn jongste broer en nog veel meer dingen die alleen voor mij waardevol zijn.
Sjaaltjes was meer iets van mijn moeder. Die liggen in een andere doos. Die zou je mijn MuMa of MuMoe kunnen noemen. Hahaha!

willy zei

Ik ga binnenkort maar eens in huis op zoek naar die spulletjes en doe ze in één doos. Tot nu toe liggen mijn museumspulletjes verspreid.

Anoniem zei

eigenlijk ben ik conservator van een heel groot MuMe. ( ik ben namelijk erg slecht in weggooien ;) Ik denk dat ik er maar eens een rubriekje voor ga inrichten op mijn weblog. Wat een geweldig leuk idee Elisabeth. Ik hoop dat ik hier ook nog heel veel rondwandelingetjes in jouw MuMe mag meemaken ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Pienerie zei

Mijn MuMe is eigenlijk mijn hele huis.

Ik kijk regelmatig metamorfose programma's. Daar komen die "mensen" aan je spullen. lees je goed !! aan JE spullen.. daar gaan ze iets meedoen!! of erger.. dat doen ze weg...
aan mijn MuMe geen polonaise.. mijn huis is mijn heiligdom !!

betty zei

Ja, zo'n museum heb ik ook, alleen zag ik het nooit als museum, meer als 'waar ik aan gehecht ben gooi ik niet weg' verzameling, verspreid over de 3 verdiepingen van ons huis. Toch maar eens op de foto vastleggen!

Balsemien zei

Ik woon in dat museum: ik verzamel van alles om me heen, kan vooral van vroeger niets wegdoen. Onooglijke dingen die voor een ander geen waarde hebben, liggen hier jaren op dezelfde plek.
Ik heb verschillende 'geheime' verzameldoosjes waar dingetjes van mij in zitten: gekke briefjes, een ringetje, een poezetandje, mijn oude buskaart, een petje, kleine fotootjes, een bedeltje, een op straat gevonden piepklein plastic geel eendje, enz. enz.
Geweldige logjes maak je, ik herken veel van wat jou bezighoudt...
Een heel fijne avond!

lheurebleue zei

@annelies: ik vind dat ook heel erg moeilijk ...
@ada: dat wordt zeker een mooie herinneringendoos! (ik vind het zelf een prachtich gedicht)
@saskia: grappig & ontroerend wat mensen bewaren. En een MuMa of MuMoe is ook een goed idee!
@willy: ik probeer ook alles een beetje bij elkaar te harken maar de werkelijkheid is meestal weerbarstiger ...
@marcella: ik ben ook slecht in weggooien. het lijkt mij leuk als jij zo'n rubriek op je weblog zou inrichten ...
@pien: ik moet er werkelijk niet aan denken dat ze in mijn huis zouden bezigzijn. dat alles weg is als je terugkomt en je woonkamer bijvoorbeeld een groot aquarium of een koeienstal is geworden ...
@betty: weggooien - moeilijk, moeilijk!toch denk ik dat het ook heerlijk moet zijn als je je kan bevrijden van het overtollige.
@balsemien: ik verwondert er mij steeds over wat andere mensen bijhouden maar bewaar natuurlijk zelf de raarste dingen ...

MariecusBruyn zei

Uhm, Ja, eigenlijk heb ik ook wel een gedecentraliseerd MuMe :)
Tot over de landsgrenzen heen bijna, hahahaha.
Ben benieuws over hoeveel jaar ik weer een logje lees over dit tasje-verdwaald-tussen-de-sjaaltjes :)

Corrie zei

Fijn dat he beugeltasje mag blijven zoals het is, mooi dus!
Maar mijn Mume is zó uitgebreid, dat is ondoenlijk om te laten zien. Ik verzamel zoveel dierbare spullen en kan slecht wegdoen. Dat wordt een crîme voor onze kinderen als ze het ooit moeten opruimen.